Zo voorkom je de meest gemaakte verhuisfouten

TILL BEHNE TILL BEHNE
Woonhuis Laren, ontwerpplek, interieurarchitectuur ontwerpplek, interieurarchitectuur Moderne eetkamers
Loading admin actions …

Verhuizen is altijd een beetje dubbel. Je laat immers iets achter. Iets waar je een tijdje gewoond hebt en waar je als het goed is veel mooie herinneringen hebt verzameld. Aan de andere kant vertrek je richting een nieuw avontuur, een nieuwe stap in je leven. En meestal is dat een stap voorwaarts. Maar bij een verhuizing komt veel meer kijken dan alleen de emotionele kant. Het verhuizen zelf is vaak namelijk een behoorlijke klus. Spullen inpakken, sjouwen enzovoorts. Je kunt natuurlijk een professioneel verhuisbedrijf inschakelen, maar dat kost je een flinke duit. Als je het zelf doet zijn er wel een paar valkuilen. Met dit Ideabook proberen we je te behoeden voor de meest gemaakte verhuisfouten. Zodat je vertrek plezier in plaats van al te veel stress oplevert.

Fout 1: te weinig tijd

Verhuizen kost tijd. Onthoud dat goed! Begin dus absoluut niet te laat met plannen, inpakken en andere zaken. Het duurt altijd langer dan je denkt. Als je te laat begint, krijgt je gegarandeerd stress en dat wil je niet. Maak dus een tijdschema voor jezelf en plan voor alles ruim genoeg tijd in. Zorg dat je de spullen die je niet snel nodig zult hebben als eerste inpakt. En als je merkt dat je ze al die tijd dat ze in dozen zaten niet nodig hebt gehad, kan je ook overwegen ze helemaal weg te doen. Scheelt weer uitpakken.

Fout 2: niet genoeg dozen

Niks verhuist zo prettig als goed ingepakte dozen. Je kan ze makkelijk de trap af tillen, het inruimen van de verhuiswagen gaat een stuk efficiënter en ook het opslaan in het nieuwe huis is veel eenvoudiger. Zorg dus dat je zo veel mogelijk van je spullen in dozen vervoert. Losse voorwerpen raken beschadigd of kwijt en zijn moeilijker te vervoeren. Zorg er dus voor dat je meer dan voldoende verhuisdozen hebt. Ze kosten niet extreem veel, je kunt ze altijd hergebruiken of desnoods zelfs weer verkopen.

Wil je spullen in je nieuwe huis goed kunnen opbergen? Kijk dan hier eens. En in dit Ideabook vertellen we je hoe je makkelijk meer opbergruimte kan creëren.

Fout 3: overbodige spullen niet weggeven of verkopen

Een verhuizing is een uitgelezen kans om de bezem eens flink door al je bezittingen te halen. Want hoeveel spullen liggen er niet in kasten of op zolders stof te verzamelen zonder dat je er weet van hebt? Zet dus bij elke kamer, kast of andere opbergvorm een doos neer voor spullen die weg mogen. Je zult verbaasd zijn hoeveel spullen er in je huis staan die je echt, maar dan ook echt niet meer gebruikt. De kringloop of het Leger des heils zijn er een stuk blijer mee dan jij. En heb je iets wat te kostbaar is om weg te geven, kun je het altijd nog verkopen. Dan levert het naast extra ruimte ook nog een zakcentje op. En door er afstand van te nemen, hoef je het in het nieuwe huis niet meer uit te pakken en is je nieuwe start meteen ook een frisse start.

Fout 4: spullen die je nog nodig hebt inpakken

homify Moderne keukens

Denk er bij het inpakken van de dozen aan dat je niet té gretig bent. Een veel gemaakte fout is spullen inpakken die je later nog nodig hebt. Uiteraard kan het meeste weg, maar er zijn ook dingen die je in het dagelijkse leven nog nodig hebt. Bedenk dus goed wanneer je de dozen  gaat inpakken en of je bepaalde dingen misschien in die tussentijd nog nodig hebt. Als dingen zijn ingepakt bestaat de kans dat je, mocht je het onverhoopt toch nog nodig hebben, je niet meer precies weet waar ze zijn. Dat levert stress en een hoop onnodig zoekwerk op.

Fout 5: spullen niet goed scheiden

Alles zomaar blind in dozen proppen is geen goed idee. Bij het inpakken levert het misschien wat tijdwinst op. Bij het uitpakken ga je er absoluut spijt van krijgen. Zorg er dus voor dat spullen op een logische manier gescheiden zijn. Het spreekt voor zich dat de verschillende kamers als de woonkamer, werkkamer, keuken en badkamer hun eigen dozen moeten krijgen. Maar ook daarin kun je nog een specifiekere scheiding maken. Hoe logischer je het doet, hoe meer het straks bij het uitpakken scheelt.

Fout 6: alles alleen willen doen

Een veel gemaakte fout tijdens het verhuizen is te veel hooi op je vork nemen. Natuurlijk kun je bepaalde dingen het beste zelf doen. Dingen zoals het inpakken, bepalen wat weg kan en het uitpakken en inrichten van je nieuwe huis. Maar er zijn zoveel dingen die je uit handen kan geven. Bij een verhuizing kan je best wat hulp gebruiken en er zijn genoeg mensen die je daar (al dan niet met enige tegenzin) bij kunnen helpen. In het kader van veel handen maken licht werk is het zeker verstandig op de dag van de verhuizing een paar sterke kerels uit te nodigen die dozen, kasten en banken kunnen sjouwen. Nodig iemand uit die de grote verhuiswagen kan besturen en iemand die lekkere broodjes smeert en koffie zet. Wil je toch een verhuisbedrijf? Deze professionals helpen graag.

Fout 7: huis niet schoon achterlaten

homify Moderne badkamers

Of je nu een huur- of een koophuis hebt, maak bij vertrek altijd goed schoon. Bij een huurhuis kan de troep die je achterlaat je de borg kosten. En dat is natuurlijk zonde en overbodig. Ook bij een koophuis is schoonmaken sympathiek en in sommige gevallen zelf een vereiste. En in een leeg huis is het makkelijk en snel stofzuiger en dweilen. En heb je daar geen zin in, laat je de schoonmaakster gewoon een extra keer komen.

Welke bovenstaande verhuisfout heb je minimaal een keer gemaakt? Laat hieronder je comment achter.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine