De 10 mooiste lampen voor in de badkamer! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 10 mooiste lampen voor in de badkamer!

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
The Cape Phuket, Thailand van BRAND VAN EGMOND Klassiek
Loading admin actions …

Buiten de slaapkamer om is de badkamer het begin- en eindpunt van de dag. Een plek van hygiëne, kalmte en ontspanning waar we onszelf even afsluiten van de buitenwereld. Dit doen we dan natuurlijk ook het liefst in een ontspannen omgeving, eentje waar we onszelf op ons gemak voelen. Wat een grote invloed hierop kan zijn is licht. Badkamerlampen zijn niet alleen uitzonderlijk vanwege het vochtigheidsgehalte dat ze moeten weerstaan, ze zijn daarnaast ook nog essentieel in sfeerbepaling. Te lichte badkamerlampen maken ons niet bepaald mooier, te donkere badkamerlampen laten ons niet genoeg zien. Het is een gevoelig gebied, zullen we maar zeggen.

Deze tien badkamerlampen zijn stuk voor stuk uitzonderlijk, en voldoen aan ieders' behoefte voor de perfecte badkamer.

Nieuwe Lampen

van neonlove Scandinavisch

Voor veel mensen zijn badkamerlampen maar saaie bollen licht die ergens hoog tegen de muur hangen. Maar wat te denken van dit leuke vormpje? Is het een koe? Een varken? Dat laat ik aan jou over. Het is een originele benadering van badkamerlampen, en werkt natuurlijk vooral goed op badkamers waar ook kinderen komen. De lichtbollen op de voorgrond lijken er simpelweg ter decoratie te hangen, al is de industriële benadering  van deze ook interessant. Wat badkamers betreft brengen deze lampen een geheel nieuwe insteek.

Golvend Licht

Deze badkamerlamp werpt een felle gloed over de douche cabine, iets wat erg prettig kan zijn voor hen die meer willen dan slechts één centrale lichtbron. Hierdoor wordt de cabine overal evenredig verlicht en zal schaduwvorming zo min mogelijk optreden. Ook hier worden wederom wederom de standaard badkamerlampen los gelaten in het ontwerp. Daarnaast is de lamp organisch verwerkt in de muur, wat het geen extra object in de ruimte maakt. De golvende muur is daarnaast een perfect attribuut van het licht, een golvend patroon simulerend.

Als Kaarslicht

Meer retro dan dit krijg je ze waarschijnlijk niet. Het gelige licht van deze gloeilamp verspreidt een warme gloed, iets wat in veel witte badkamers een welkome gast is. Om de koelte van een badkamer wat te verdrijven kunnen badkamerlampen heel wat betekenen. Vandaag de dag lijkt het de mode om een zo kil mogelijke badkamer te hebben en bijpassend wit licht. Maar waar blijft de sfeer? Waar blijft de warmte van schijnbaar kaarslicht wanneer je even in bad wilt ontspannen? Dit soort badkamerlampen kunnen hierbij helpen.

Ontspannende Ruimte

modern  door LEDS-C4, Modern

Een veel gebruikt ontwerp voor badkamerlampen zijn spots. Zo ook hier, waar de spots boven de douche hangen en het zo tot een verwekkende gebeurtenis maken. Boven de spiegel hangt een grotere, vierkante spot die het gezicht volledig zal belichten. Zo kan iedere oneffenheid eruit geplukt worden, iedere laag make-up wordt direct gezien. Het licht completeert het verder schone en open ontwerp van de badkamer. Het matte zwart weerkaatst het licht de ruimte in, wat voor een opening zorgt. Geen benepen ruimte maar eentje waar in alle rust even van ontspanning kan worden genoten.

Eigen Lichtpad

Eerder in deze lijst zagen we al eens simpele licht patronen die in de wanden of het plafond zijn verwerkt. Deze ontwerper voert dit idee wat vrijer in door zijn patroon niet te binden aan de loop van de ruimte. Hierdoor kan men zelf een pad van licht bepalen, wat badkamerlampen meer speling geeft in wat ze zullen belichten. Ook de hoeveelheid licht kan hiermee per deel van de ruimte worden bepaald. Zo kunt u het licht rondom uw douche cabine laten lopen, of kunt de badkamerlampen als een weg door uw badkamer laten gaan. Bedenk het zelf, het kan zo gek nog niet.

Kalm Blauw Licht

De oude vertrouwde badkamerlampen zijn bollen aan de wand, vaak mat in afwerking zodat ze de hoeveelheid vocht met gemak kunnen weerstaan. Deze bol ontleent hier zijn inspiratie aan, al is het blauwe omhulsel een nieuwe insteek. Het geeft een waterig gevoel aan de ruimte, wat rust en ontspanning ademt. Het patroon van het omhulsel is als dat van dun katoen, wat veel doorgang biedt voor licht. Badkamerlampen zijn niet vaak aan kleuren onderhevig, dit omdat veel mensen waarde hechten aan een heldere ruimte. Maar deze foto geeft blijk van de kalmte die zachte kleuren teweeg brengen.

Creatief Licht

Deze badkamerlamp is er eentje die het beste werkt in meervoud. Denk aan een spoor van lichtjes, tussen deur en spiegel om zo een mooi verlicht plafond te krijgen. De blauwe draden geven de lampjes meer belevenis, maken het meer dan je standaard badkamerlampen. In een witte, open badkamer waar veel natuurlijk licht naar binnen komt komen deze lampen goed tot hun recht. De flessen waar de lamp in steekt maakt het speels, en wie kan er nu iets in brengen tegen een beetje creativiteit?

Retro Lampen

Vintage glazen plafonniere: modern  door Swiet, Modern
Swiet

Vintage glazen plafonniere

Swiet

De ouderwetse draaikop, dicht tegen het plafond bevestigd en vooral voor de wat potsierlijkere onder ons een must have. Deze gouden kop is prachtig afgewerkt en weet tegelijkertijd iets ouderwets mee te nemen. Een beetje nostalgie is nooit een groot probleem, en werkt in de juiste badkamers erg goed. Voor zij die niets zien in de moderne badkamers, waar eenzelvigheid en strakke lijnen de dienst uit maken. Dit is er eentje voor de kleurrijke onder ons. Eentje die meer retro en vintage is dan de rest.

Badkamerlamp om te Blijven

Badkamer showroom Molitli Interieurmakers: modern  door Molitli Interieurmakers, Modern
Molitli Interieurmakers

Badkamer showroom Molitli Interieurmakers

Molitli Interieurmakers

Badkamerlampen van dit formaat zien we tegenwoordig erg veel. Het is een populair ontwerp, en dat valt te begrijpen. De 'doos'-achtige lampen geven een mooi licht aan zowel de boven- als onderkant. Daarnaast is de lamp naadloos aan de muur bevestigd, wat het niet teveel als een uitstekend object doet voorkomen. Badkamerlampen zijn door de jaren heen onderhevig geweest aan veel nieuwe, vooruitstrevende ontwerpen maar dit is er eentje die zal blijven hangen.

Unieke Lamp

Hollywood kroonluchter kandelaar van BRAND VAN EGMOND Klassiek
BRAND VAN EGMOND

Hollywood kroonluchter kandelaar

BRAND VAN EGMOND

We gaan uit met een klapper, zullen we maar zeggen. Deze rijkelijke kroonluchter siert het plafond en domineert de ruimte, dat moet gezegd. Onder de badkamerlampen is dit heer en meester, al wel erg smaakgevoelig. Er zullen niet veel badkamers zijn waar badkamerlampen van dit formaat een plek kunnen vinden, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van de lamp. Want laten we wel wezen, dit is er eentje die je één keer in je leven tegen komt.

Welke lampen sieren uw badkamer? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!