De schoonheid van rechte lijnen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

We nemen jullie mee naar Buenos Aires, waar we deze bijzondere villa onder de loep gaan nemen. De bewoners van deze villa, een jong gezin, verzochten de experts van Estudio de Arquitectura Clariá & Clariá om een nieuwe inrichting. In verschillende fases en met een relatief beperkt budget gingen zij aan de slag. In de fotoserie hieronder laten we jullie zien hoe het er uiteindelijk uit is komen te zien!

Een gevel van rechte lijnen

De woning is net buiten de stad gesitueerd. Dat kwam voort uit de wensen van de bewoners, die een locatie zochten waar hun kinderen in een open en groene omgeving konden opgroeien. Het huis is opgebouwd uit meerdere, grote volumes, allen voorzien van rechte, doch zachte lijnen. De grijze gevel wint aan warmte en gezelligheid door enkele subtiel geplaatste lampen.  

Vensters

Veel aandacht ging uit naar de relatie tussen binnen en buiten. Royale vensters geven de bewoners de mogelijkheid om te genieten van de omgeving. Tussen de tuin en de buitenwand werd een extra niveau geplaatst, deze smalle strook met planten zorgt ervoor dat de overgang tussen binnen en buiten zeer subtiel oogt. 

De voorgevel

Ook de achtergevel laat zich kenmerken door een samenspel van rechthoekige vormen en rechte lijnen. In tegenstelling tot de voorgevel vinden we hier meer vensters, het zorgt ervoor dat de woning van voldoende daglicht wordt voorzien. 

Comfortabel interieur

Binnen treffen we een open en helder interieur aan. Heldere wanden en zachte kleuren zetten de toon. Het resultaat is een interieur dat geordend en rustig oogt. De parketvloer is uitgevoerd in een warme kleur, het geeft de ruimte een gezellige en intieme uitstraling. 

Woonkamer met open haard

De woonkamer is daarnaast ook nog eens voorzien van een open haard, deze hoek in de woonkamer vormt de perfecte plek voor het gezin om samen te komen, om te genieten van de warmte en de sfeer in de woonkamer. Crèmekleurige meubels worden afgewisseld met bonte accessoires en decoratieve elementen.

Een speciale hoek

Naast de open haard, verzonken in een gezellige nis vinden we deze comfortabele relaxhoek. Het glazen plafond en de transparante zijwand zorgen ervoor dat hier volop van de zon genoten kan worden. 

De badkamer

Op deze foto zien we een van de badkamers van de woning. Ook hier vinden we veel crèmekleuren tegen, fraai afgewisseld met zwarte accenten. Let ook op het enorm venster, die ervoor zorgt dat ook de badkamer, net als de andere vertrekken van de woning, baadt in het daglicht en straalt in helderheid.  

Ten slotte

We sluiten deze fotoserie af met dit prachtige beeld van de achtergevel. In een oogopslag zien we de gevel, met al zijn volumes en lijnen, het riante zwembad, en het bijzondere effect dat de verlichting op de twee heeft. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op het homify-profiel van Estudio de Arquitectura Clariá & Clariá

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!