Hoogslapers, 10 inspirerende ideeen van formaat

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Lilas, Mobles la Gavarra Mobles la Gavarra Moderne kinderkamers
Loading admin actions …

Het is de droom van veel kinderen om te slapen in een hoogslaper. Het avontuur dat elke avond weer beleefd wordt door het naar boven klimmen, het van grote hoogte uit kunnen kijken over je eigen domein: het is een ware kinderdroom. Omdat hoogslapers er in vele soorten en maten zijn, kan het best nog even zoeken zijn naar een hoogslaper die het meest passend is voor het kind in kwestie. Zoveel smaken, zoveel stijlen en dat geldt ook voor hoogslapers voor kinderen. In dit ideabook bekijken we verschillende vormen van hoogslapers, we zien een aantal enkele hoogslapers maar ook wat dubbele en kijken bovendien naar manieren waarop de hoogslaper zo veilig mogelijk gemaakt zijn. Bovendien zien we een aantal bijzondere hoogslapers in spannende uitvoeringen. We laten ons inspireren op grote hoogte, kijk met ons mee.

Bedstee 2.0

Slapen in een inbouwkast is iets dat ons voornamelijk doet denken aan de obscure capsulehotels in Japan. Dit zijn hotels waarin zakenmannen voor een welverdiende maar korte nachtrust wegdromen in smalle capsules waarvoor per uur betaald kan worden. Toen we deze hoogslaper dan voorbij zagen komen, konden we ons niet onttrekken aan dat beeld. En toch waren we verbaasd over de moderne schoonheid van deze kinderkamer. Simpel, veilig en bovenal erg opgeruimd. Deze hoogslaper is onze versie van een moderne bedstee en verdient daarmee een eervolle vermelding in dit ideabook. 

Creatieve hoogslaper

Deze hoogslaper getuigt van een creatieve voorliefde van de kleine bezitter ervan. Deze hoogslaper is namelijk op maat gemaakt en voorzien van een fijn krijtbord waarop de schone slaper zich volledig uit kan leven. Het trapje naar het kinderbed toe is makkelijk te beklimmen. Mooi meegenomen want de trap naar het slaapgedeelte van een hoogslaper kan nog wel eens gevaarlijk zijn. Het schot aan de zijkant van de hoogslaper zorgt er vervolgens voor dat ook uit bed vallen tot een minimum beperkt wordt. 

Hoogslaper met glijbaan

Deze minimalistische kinderkamer is een droom voor vele kleine kinderen. Niet alleen valt ons in deze kinderkamer de hoogslaper op zich op, het is vooral het feit de hoogslaper voorzien is van een glijbaan die dit bed zo bijzonder maakt. Behalve de glijbaan zien we aan de zijkant van de hoogslaper nog net het trappetje verschijnen. Wel zo makkelijk want iedereen weet dat tegen een glijbaan omhoog klimmen geen sinecure is. 

En dan nog de zijkant

Een dubbele ideabook vermelding voor deze hoogslaper, we zagen hem hierboven ook al. Ook het zijaanzicht is namelijk de moeite van het bewonderen waard. Weer zien we hier natuurlijk de glijbaan en ook het trappetje verdient een eervolle vermelding. Wat ons nu we de gehele breedte (en hoogte) van de hoogslaper kunnen bewonderen opvalt, is het gebruikte materiaal. In combinatie met de grijstinten en vooral de vloer, wordt deze kinderkamer een opvallend stijlvol geheel. Afgemaakt met een subtiele opberg- en speelruimte onder het bed wordt de hoogte van de hoogslaper ten slotte volledig benut.

Grote hoogte

In deze kinderkamer zien we een hoogslaper die niet heel veel hoger gebouwd had kunnen worden. Waarschijnlijk met het idee de ruimte te maximaliseren is niet alleen deze hoogslaper enigszins verlengd, maar is ook de grote spiegel aan de achterzijde geplaatst. Wat we hier zien is een volwassen versie van een hoogslaper. Het blijft natuurlijk uitermate cool om een hoogslaper op je kamer te hebben, dat geldt voor kids op de basisschool net zo goed als voor pubers. Dat we hier naar de kamer van laatstgenoemde kijken, zien we trouwens ook terug aan de slimme plaatsing van een extra breed bed onder de hoogslaper. Op die manier kan de koning van het kasteel zelf in zijn hoogslaper slapen, terwijl het bezoek zelf ook over een riante slaapplek beschikt.

Dubbele hoogslaper

Reforma "LLave en mano" en Córdoba, Apersonal Apersonal Mediterrane kinderkamers

Na de stoere jongensversie van de hoogslaper bezoeken we nu een meer vrouwelijke versie. Het bloemetjesbehang, de frivole lamp en de paarse gordijnen, hier kan geen twijfel over bestaan: hier zien we de hoogslaper van een jongedame. Misschien zelfs twee, want deze meisjeskamer beschikt over zowel een hoogslaper als een 'gewoon' kinderbed. De bedden zijn op een mooie manier bij elkaar geplaatst. Waar we bij een dubbele plaatsing meestal de bedden boven elkaar zien, zijn deze nu diagonaal geplaatst. (Waarschijnlijk kletst het lekkerder.) Wat ons ten slotte opvalt aan deze hoogslaper is dat een zijbalk ontbreekt. Een risico van een hoogslaper is het uit bed vallen van de kleine spruit, een zijbalk verkleint dit risico.

Dubbele hoogslaper deel II

Ook in deze kinderkamer zien we weer een dubbele hoogslaper. Bij deze hoogslaper vallen de strakke kleuren ons op, evenals de strakke lijnen en de hoeveelheid opbergruimte. Wat we bij deze hoogslaper mooi terugzien is het grote voordeel van een kinderbed op hoogte: de mogelijkheid om enorm veel (diepe) opbergruimte te plaatsen onder het slaapgedeelte. Hier is van die mogelijkheid volop gebruik gemaakt. Ten slotte benoemen we bij deze strakke jongenskamer het subtiele hekje aan de zijkant. Een zijrailing aan een hoogslaper hoeft namelijk helemaal geen strak afgetimmerde dichte plank te zijn, op de manier zoals bij deze hoogslaper benadrukt de railing zelfs het subtiele lijnenspel.

Steigerhouten hoogslaper

Steigerhoutis hot. Bankjes, tafels, stoelen en nu dus zelfs een hoogslaper, ze worden met het grootste gemak opgetrokken in vintage steigerhout. Het ruwe materiaal leent zich om een mooie stoere look te creëren. Dat we die look nu ook terugzien in de kinderkamer is verre van opvallend. Wat ons wel opvalt is de meisjesachtige afwerking van deze stoere look. Het speelkleed onder de hoogslaper, de geweldige hangstoel, het zachte vloerkleed: dit is de kinderkamer van een dame met pit.

Een boomhut als hoogslaper

homify Klassieke kinderkamers

Eigenlijk waren we sinds ons bezoek aan de hoogslaper van steigerhout zojuist al een beetje jaloers. Maar na het zien van deze stoere hoogslaper zien we praktisch groen van jaloezie. Een hoogslaper in de stijl van een boomhut, inclusief dak en raampjes.. Zelf moeten we onze boxspring toch maar eens gaan heroverwegen. 

Koning van het kasteel

We sluiten dit aan hoogslapers opgedragen ideabook af met dit hoogtepunt: een hoogslaper in de vorm van een enorm kasteel. Hier worden draken verslagen, kikkers gekust en jonkvrouwen gered. Het bed zelf is uit het zicht onttrokken door de grote kasteelmuren. Dat kan geen kwaad want extra beveiliging is natuurlijk nooit weg, en dat geldt ook voor veilige hoogslapers. De vorm van deze ingebouwde hoogslaper, een kasteel inclusief kantelen, is er een om bij weg te dromen. Ook bij deze hoogslaper zien we hoe er slim gebruikt is gemaakt van de ruimte die gecreëerd wordt onder het bed. We zien een kast maar ook voldoende ruimte om kasteelheer of -vrouw te spelen. 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine