Top 5 van de week: Van jaren '20 woningen, tot renovaties en moderne architectuur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Top 5 van de week: Van jaren '20 woningen, tot renovaties en moderne architectuur

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
H' House Moderne huizen van Wiel Arets Architects Modern
Loading admin actions …

Terug van weggeweest, het overzicht van de vijf meest populaire artikelen van de afgelopen week. Waar waren onze lezers het meest in geïnteresseerd? Welke onderwerpen werden vaker gelezen dan andere? De ene week is het een bonte verzameling van interieurtips, architectuur en bijzonder design. De andere week liggen de accenten weer net ergens anders. Deze week treffen we opvallend veel bijzondere architectuur. 

1. Uniek familiehuis in Amsterdam-Zuid, bijzondere ideeën voor de inrichting

Familiehuis, Amsterdam Zuid Klassieke huizen van Binnenvorm Klassiek
Binnenvorm

Familiehuis, Amsterdam Zuid

Binnenvorm

Veruit het meest populaire artikel van de afgelopen week was deze gezinswoning in Amsterdam-Zuid. Daarin behandelen we niet alleen zijn fraaie gevel maar vooral ook het bijzondere interieur. Het pand, dat dateert uit de jaren '20, werd onder handen genomen door het interieur- en architectenbureau Binnenvorm. Zij wisten een warme en huiselijke sfeer te creëren met behoud van het authentieke karakter van het gebouw.  

2. Moderne woning met opvallende tuin

Op de foto zien we een project ontworpen door Wiel Arets Architects, een gerenommeerd architectenbureau dat op wereldwijde basis opereert. Dit opvallende huis trekt meteen de aandacht, door zijn afwijkende vorm en moderne materialisatie. De voorgevel presenteert zich als een grote, reflecterende en rechthoekige oppervlakte. Centraal vinden we een groot venster, gericht op de straat. Wat daarachter schuilgaat ontdek je in deze fotoserie.   

3. Jaren dertig huis in Zeist: renovatie door Boks Architectuur

Aanbouw met veranda Moderne huizen van Boks architectuur Modern
Boks architectuur

Aanbouw met veranda

Boks architectuur

Van het futuristische ontwerp dat we hiervoor zagen gaan we terug naar deze jaren '30 woning in Zeist. Het zeskoppige gezin dat hier woonde verzocht architectenbureau Boks om een nieuwe indeling en extra woonruimte. Hiertoe werd een nieuwe aanbouw aan de achterzijde van de woning gerealiseerd. De woning werd daarnaast ook voorzien van een royale schuifpui van glas, waardoor de woning en de tuin tegenwoordig subtiel in elkaar overlopen. 

4. Voor & Na: Zolderuitbouw en renovatie van villa

Op de vierde plaats treffen we ons artikel over de zolderuitbouw en renovatie van deze Berlijnse villa. Op de foto hierboven zien we het resultaat van deze renovatie. Een wereld van verschil als we het vergelijken met de oorspronkelijke staat van het gebouw. Het verdient daarom aanbeveling om het gehele artikel eens door te nemen. 

5. Mysterieuze kubuswoning in natuurlijke omgeving

Last but not least! We sluiten dit overzicht af met een uniek project. Tussen ranke boomstammen, in een idyllische en groene omgeving treffen we een bijzonder vormgegeven gebouw aan. Met zijn grotendeels houten gevel past dit kubusvormige huis goed in zijn omgeving. Met een gevel zo indrukwekkend als deze zijn de verwachting van het interieur hoog gespannen, of dat terecht is, dat ontdek je hier

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!