18 geweldige ideeën voor een klein appartement | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

18 geweldige ideeën voor een klein appartement

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne keukens van homify Modern
Loading admin actions …

Wonen in een klein appartement betekent dat je zo optimaal mogelijk gebruik moet maken van elke beschikbare ruimte. Naast de bruikbaarheid en het comfort van een ruimte, moeten we ook rekening houden met onze persoonlijke smaak en stijl. Het oog wil immers ook wat! Gelukkig zijn er hele goede oplossingen voor elke situatie. Met een beetje fantasie en de hulp van deskundigen kom je al een heel eind.

Kijk je mee naar deze ideeën?

​1. Benut alle hoeken

Kitchenette Moderne keukens van homify Modern
homify

Kitchenette

homify

Sommige ruimtes in het huis hebben vreemde vormen, zoals je ziet op deze foto. Een plek als deze dwingt je om de juiste manier te vinden om te profiteren van alle beschikbare ruimte. Het plaatsen van een bank onder het raam is een goed idee. Met kussens heb je in deze hoek zo een comfortabele bank gecreëerd. Maak van alle mogelijke hoeken gebruik, zoals de ruimte onder de bank en de kleine keuken in de hoek van deze zolder. 

​2. Op maat gemaakte meubels

Als je van alle beschikbare ruimte gebruik wilt maken, kies dan voor op maak gemaakte meubels zoals deze kast. De kast bekleed de hele muur van de vloer tot aan het plafond.

Een functionele en decoratieve oplossing!

​3. Handige en mooi

Moderne slaapkamers van piano a Modern

Een functionele en decoratieve oplossing deze lijsten aan de muur!

​4. Met ruimte voor de televisie

Een grote kledingkast en plaats voor de televisie. Zo kun je al je kleding netjes opbergen en vanuit je bed naar je favoriete series kijken. 

​5. Onder het bed

Moderne kinderkamers van Nidi Modern Houtcomposiet Transparant

Veel bedden hebben lades onder het matras. In dit voorbeeld klap je het bed omhoog. Zo heb je een ideale ruimte beschikbaar voor grote objecten als een strijkplank en sportartikelen.

​6. De hoogte in

Als de hoogte van het plafond het toelaat, creëer dan een mezzanine. Ook als is deze klein het is een ideale plek voor een extra kast of een logeerbed. De ladder kun je gelijk gebruiken als boekenkast en opbergplek voor je mooiste accessoires als er in het project bestaat uit planken en behuizingen.

​7. Hoge ruimte

In oude woningen zijn de plafonds meestal zeer hoog waardoor het mogelijk is om een mezzanine te creëren met een bed. Alle ruimte eronder kun je maximaal benutten met een bank en een grote kast voor je kleding. In deze woning is zelfs de ruimte onder het raam benut. 

8. Geen scheidingen

Is je huis niet al te groot is, zorg er dan voor dat je geen scheidingen hebt tussen de verschillende leefomgevingen, zoals de keuken, de woonkamer en de eetkamer.

9. ​Schuifdeuren

Moderne slaapkamers van Starg Modern

Als je in een klein appartement woont, zijn schuifdeuren een goede manier om de woonkamer en slaapruimte te scheiden Een schuifdeur van gekleurd glas is mooi om te zien en filtert het licht op een prachtige manier. 

​10. Functionele en mooie scheiding

We hebben al eerder gezien dat in kleine huizen open ruimten de beste oplossing zijn, omdat ze de ruimte ruimer maken. In sommige gevallen is het echter ook heel functioneel en mooi om wel een scheiding te maken.  In dit voorbeeld creëer hebben de interieurontwerpers een kast ontworpen die de ruime in tweeën deelt en tegelijkertijd ruimte biedt voor kleding en andere spullen.

​11. Veel opbergruimte

Hier zie je een wandmeubel met veel opbergruimte. Zowel binnen de kast als buiten is er ruimte voor spullen als handdoeken en toiletartikelen. Door de grote spiegel aan de muur oogt de badkamer ook veel groter. 

​12. Zwevend meubel

In deze kleine badkamer zien we je een praktisch en opvallend meubel onder de wastafel. De groene kleur zorgt ervoor dat de kast een echte eyecatcher in deze badkamer vormt.

​13. De keuken verdwijnt… .

Deze kleine keuken biedt je alles wat je nodig hebt om lekker te kokerellen. Ben je klaar dan sluit je hem met de deuren af. Zo houd je je kleine appartement opgeruimd en overzichtelijk.

14. (… ) en de tafel verschijnt

Deze tafel heeft wielen en tover je zo tevoorschijn als je hem nodig hebt. 

​15. (… ) en de tabel verschijnt

Moderne studeerkamer van Bodà Modern

Naast de intrekbare hoek,   we zien een muur met planken, laden, compartimenten en een structuur die in de kamer kan draaien en gebruikt worden als bankje, bureau of bureau. Als u dit element niet nodig hebt, kunt u de locatie op de muur gemakkelijk vinden.

​16. De decoratie

Decoraties kunnen handig zijn om de ruimte en helderheid van een huis te versterken. In dit voorbeeld zien we hoe de decoratie op de deur  een gevoel van diepte geeft. Spiegels hebben hetzelfde effect effectief.

17. Het detail

Laten we ten slotte twee ruimtebesparende ideeën presenteren die nuttig kunnen zijn in een klein appartement. De eerste is deze set hoekladen die voor maximale opbergruimte zorgen. 

18. Gestapeld

modern  door Extendo, Modern

Tot zover dit artikel met tips voor het inrichten van een klein appartement. Heb je behoefte aan nog meer voorbeelden? Kijk dan ook eens in dit artikel.

Welk idee ga jij gebruiken? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!