Trappen: gave ideeën voor woningen met weinig ruimte

Stoa. Stoa.
Apartamento Privado (Duplex) Zona do Lumiar/Lisboa - Portugal, LC Vertical Gardens LC Vertical Gardens Moderne tuinen
Loading admin actions …

Er zijn een aantal dingen in een klein huis die we simpelweg niet kunnen negeren: de trap die je gewoon nodig hebt en de beperkte ruimte die er in je woning is. In dit artikel gaan we je laten zien dat er ook hele mooie trappen voor kleine woningen zijn. Een trap die weinig ruimte in beslag neemt is thuis dus best goed te realiseren. Vandaag geven wij jou hiervoor de leukste ideeën! Ben jij ook toe aan een trap voor een klein huis? Kijk dan snel met ons mee naar de voorbeelden hieronder!

Spectaculair

We trappen af met een spectaculaire trap die weinig ruimte in beslag neemt. Qua looks kan hij goed meekomen met zijn grotere broers en zussen, bij wijze van spreken. Erg mooi hoe de lichte looks van de open trap (lekker minimalistisch) gecombineerd worden met een natuurlijke wand. Dat is nu echt wat je noemt een unieke wandtuin die je woning een supernatuurlijke look geeft. Daar ben je toch direct van onder de indruk als je de woning binnenstapt! Een expert neemt graag nog meer unieke ideeën met je door!

Wenteltrap

Sinds eeuwen is de wenteltrap erg populair. Tegenwoordig is deze vorm weer bezig met een opmars. Een van de voordelen van dit type trap is de beperkte ruimte die deze trap vraagt. Hij past daarom perfect in het rijtje van trappen die geschikt zijn voor kleine woningen. Een schikte keuze! Meer mooie voorbeelden van trappen vind je hier

Slim design dat mooi oogt.

Zwart-wit is een rustgevend design en zeer geschikt voor in de hal. Je gasten worden direct helemaal zen. Een trap die weinig ruimte in beslag neemt in een klein huis, wordt door dit kleurenschema extra ingetogen. Dus ook op visuele vlak neemt de trap dan weinig ruimte in, zo lijkt je hal groter. Hier zien we een witte trap die erg slim geplaatst is. De zwarte reling breekt het wit mooi. Erg stijlvol!

Industrieel

Industrieel design is erg prettig als je een trap voor een klein huis zoekt. Op de foto zien we een voorbeeld van een trap die uit een betonnen wand steekt. Onverwoestbaar en superstrak. De transparante looks van deze trap zijn schitterend. Dit is nu echt een trap die weinig ruimte in beslag neemt zo strak langs de muur. 

Eclectisch

Ja, dit is echt een trap voor een klein huis. Dat kastje erbij geeft deze hal een beetje een Alice in Wonderland-sfeertje. Beetje eclectisch of sprookjesachtig. Zie je hoe smal de treden van de trap zijn. Deze trap neemt maar weinig ruimte in beslag. 

Zakelijk

Dit is wel een heel bijzondere look! Het zwarte staal en het blanke hout matchen perfect. Je bureau gaat over in een vrij bijzondere trap. Je vraagt je af: is dit nu een bureau, een kast of een trap? Trappen voor kleine woningen herken je dus niet direct. Heel wonderlijk en uniek dit!  

Strak en warm

Als we aan minimalistisch design denken, doemen toch vaak de beelden van witte wanden, zwart staal en wit of grijs hout in onze gedachten op. Niets mis met dit design, maar we raken er wel een beetje aangewend. Het is veel leuker om wat meer te combineren met warme en koele materialen. Zoals we op deze foto kunnen zien gaan witte tinten (de pilaren, het plafond en de wand) heel goed samen met een houten trap en een bijpassende wandbekleding. Dat warme hout zorgt voor een huiselijke sfeer. Ook de vloer in deze hal is gemaakt van sfeervol hout. Door warme en koele tinten te combineren ontstaat een afgewogen design. Hier kun jij je gasten heel prima welkom heten! 

We zijn aan het einde van de reeks gekomen. Hopelijk ben je net zo enthousiast en geïnspireerd als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie voorbeelden!

Welke trap is je favoriet? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine