Wat is Corian? Mooi voor thuis!

Stoa. Stoa.
Гостиная в стиле лофт, Solo Design Studio Solo Design Studio Industriële woonkamers
Loading admin actions …

De nieuwe materialen overstromen de markt en soms kost het moeite om het allemaal bij te benen. In dit artikel gaan we je kennis laten maken met corian. Wat is corian voor een materiaal? Corian is een synthetisch materiaal voor solide oppervlakken, ontwikkeld door Dupont. Het bestaat uit 1/3 acrylhars (PMMA) en 2/3 aluminiumhydroxide (aluminiumtrihydraat).

We gaan je in dit artikel iets meer vertellen over de kenmerken van corian, de voordelen, en ook de nadelen & kosten van dit materiaal. Kijk met ons mee en laat je ook inspireren door de mooie interieurs die voorbijkomen!

Wat is Corian? – een eerste, korte samenvatting

Heb jij er ooit van gehoord? Corian is een massief plaatmateriaal. Dit wordt vooral ingezet in de badkamer en keuken, met name in de wastafels en keukenbladen. Corian is een non – poreus materiaal dat daarom erg hygiënisch is. Het oogt elegant en past bij vrijwel alle stijlen interieur. Corian is de merknaam van het product, geproduceerd door DuPont.

Als je nog meer wilt lezen over een make-over van de keuken, leer hier over de beste kleuren.

Modern materiaal

Corian dateert uit 1963 en werd uitgevonden door de wetenschappers van Dupont Don Slocum en George Mann. In 1970 verandert de formulering van het product zoals deze vandaag de dag nog bestaat, waardoor het materiaal sinds die tijd bestand is tegen zuren.

Corian heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig materiaal. Het is heel geschikt voor moderne interieurs. Laat je inspireren door een expert!

Voordelen

Corian is een materiaal met veel voordelen: 

Het is een materiaal geschikt voor oppervlaktes, omdat het niet verkleurd door ultraviolette straling.

2. De Corian-stukken worden samengevoegd met speciale lijmen die frictie elimineren, waardoor meubels van grote afmetingen gemaakt kunnen worden die slijtvast zijn. 

3. Het is niet poreus. Kleine schade kan worden verwijderd door te wrijven met een niet-schurende reiniger. Het kan snel gerepareerd. Corian is makkelijk te bewerken, een beetje zoals met hout. 

4. Het is een inert materiaal en in geval van brand zijn de gassen van de verbranding niet giftig.

5. Je kunt het bewerken met eenvoudig gereedschap

6. Het is doorschijnend. Je kunt het gebruiken voor lampen en nieuwe meubelontwerpen. Retro-verlichte decoratieve elementen mogelijk, zoals we hieronder zullen zien.

7. Het is volledig waterdicht en antibacterieel, waardoor het een goede keuze is om te worden gebruikt in ziekenhuizen, laboratoria, toiletten of chirurgische gebieden. Dus het is ook erg handig om thuis in de keuken te gebruiken.

Nadelen

Net als elk product heeft het ook nadelen.

Het is niet bestand tegen zeer hete pannen en schalen. 

2. Er zitten snel krassen op. De hardheid is gelijk aan die van een hardhout. Graniet en steen zijn veel harder

3. Het is gevoelig voor sommige chemicaliën, zoals aceton en bepaalde oplosmiddelen.

Minimaal onderhoud

Het onderhoud van de meubels die met dit materiaal zijn gemaakt is minimaal, omdat het geen poreus materiaal is, is het bestand tegen vlekken. Dat is erg gunstig, want zo krijgen ziektekiemen geen kans zich te ontwikkelen. Meer mooie interieus vind je hier

Vele vormen

Dit nieuwe materiaal kan in verschillende kleuren en vormen worden verkregen. Hoe groter de meubels hoe meer materiaal er nodig is, heel logisch natuurlijk, waardoor de kosten oplopen. Kijk hier welke interieurontwerper het beste bij jouw budget past.

Voorzichtig

Je moet voorzichtig zijn dat je geen schaal uit de oven op een aanrechtblad gemaakt van dit materiaal zet. Zorg voor goede onderzetters.

Geschikt voor badkamers

We raden corian aan voor de badkamer en het toilet. Wastafel of badkamer zijn prima te maken van dit materiaal. Zeker in de badkamer is het een groot voordeel dat Corian niet poreus is. Zo blijft je badkamer hygiënisch!

Sfeervol

Tot zover de introductie van corian als innovatief materiaal. Nu kun jij de vraag beantwoorden: wat is corian? Het is een veelzijdig materiaal dat erg geschikt is voor vertrekken waarin hygiene zeer belangrijk is. Daarnaast is het een uiterst stijlvol materiaal waarvan schitterende meubels gemaakt kunnen worden. 

Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën en tips. Be inspired!

Wat vind je van dit materiaal? Deel het met ons! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine