Een huis met meerwaarde, het PIU-zomerhuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een huis met meerwaarde, het PIU-zomerhuis

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
van SOMMERHAUS PIU - YES WE WOOD Scandinavisch
Loading admin actions …

PIU is een verwijzing naar het Italiaanse woord più, dat voor meer of plus staat. Het is de naam die dit kleine, doch fijne zomerhuis draagt. Hout speelt een belangrijke rol bij deze woning. Dat brengt onmiddellijk een aantal voordelen met zich mee. Het natuurlijke materiaal is milieuvriendelijk en duurzaam. Met zijn natuurlijke uitstraling zorgt het daarnaast voor een aangename sfeer. Geen wonder dat houten huizen steeds populairder worden. 

Hout

Het zomerhuis is de ideale oplossing voor diegene die opzoek zijn naar een vertrek waarin ze zich kunnen terugtrekken, maar daar geen lange bouwtijd of geld voor beschikbaar hebben. De PIU wordt prefab opgeleverd. Het is makkelijk verplaatsbaar en snel op te bouwen. Naast de beperkte bouwkosten en de korte opbouwtijd beschikt de PIU ook over een hoge mate van thermische isolatie, het kan daardoor het gehele jaar gebruikt worden. 

Leven in de natuur

Het houten zomerhuis vormt een flexibele woonruimte dat goed ingepast kan worden in een natuurlijke omgeving. Bij het ontwerp en de inrichting van de woning is veel rekening gehouden met het milieu. De gevels zijn bekleed met larikshout en de constructie bestaat uit grenenhout. De materialen gebruikt voor de woning zijn uitsluitend op duurzame wijze verkregen, voor het hout is gebruik gemaakt van bomen uit de omgeving.                           

Verschillende versies

Binnen treffen we lichte en open ruimtes aan. Tijdens de winter kan men gebruik maken van de kachel die we rechts op de foto zien. Het prototype van de PIU, ontworpen door industrieel ontwerper Patrick Frey en architect Björn Götte draagt het getal 65, inmiddels is er ook een PIU 40, 85 en 115. Het getal achter de naam staat voor de oppervlakte van de woning. Zo kende het prototype een oppervlakte van 65 vierkante meter.                            

Het interieur

De PIU 65 bestaat naast de woonkamer, eetkamer en keuken ook uit twee slaapkamers en een badkamer. Op de achtergrond zien we de schuifdeur die de keuken van één van de slaapkamers scheidt. Door zijn extra slaapkamer is het zomerhuis ook geschikt als gastenverblijf. Naast de woonruimte binnen beschikt de PIU ook over een terras met een oppervlakte van 35 vierkante meter. Gedeeltelijk overdekt zodat er gedurende de gehele dag en met elk weertype buiten genoten kan worden. Het huis is daarnaast ook voorzien van twee externe opbergruimtes. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op het homify-profiel van Sommerhaus PIU

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!