Opbergruimte in de badkamer, inspirerende ideeën | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Opbergruimte in de badkamer, inspirerende ideeën

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Landelijk wonen Landelijke badkamers van Nobel flooring Landelijk
Loading admin actions …

In dit ideabook kijken we niet naar de laatste trends in badkamers, we kijken niet naar de meest moderne spa-apparatuur of de nieuwste inbouwmeubels. In dit ideabook kijken we naar een van de basisaspecten van een goede badkamer, opbergruimte. En specifieker nog bekijken we hier verschillende manieren om planken te plaatsen in de badkamer. Want opbergruimte hebben we natuurlijk sowieso nooit genoeg, maar sommige zaken hoeven nu eenmaal niet achter slot of grendel. Planken in de badkamer zijn daarmee zowel fijn voor badkamerspullen waar we makkelijk bij moeten kunnen, als ideaal om wat sfeer te brengen. Allemaal op basis van ieders persoonlijke voorkeur natuurlijk en daarom bekijken we een aantal verschillende soorten planken in de badkamer.

Natuurlijk materiaal voor een landelijke badkamer

Deze rustieke planken in de badkamer zijn van geleefd hout. Ze ademen sfeer en sluiten daarmee prachtig aan met de deuren van het badkamerkastje en de omlijsting van de badkuip. Slim geplaatst zijn de spiegels aan de achterzijde van de planken. In een badkamer kan je, naar onze mening, nooit voldoende spiegels hebben en deze zijn achter de badkamerplanken fijntjes weggewerkt. De sfeer van deze rustieke badkamer wordt kracht bijgezet dor de landelijke invulling van de badkamerkast. Van het keramiek tot de lieve beertjes, ze sluiten allemaal aan bij het landelijke thema.

Mix en match

Badkamerkast 'Trap' Moderne badkamers van AD MORE design Modern
AD MORE design

Badkamerkast 'Trap'

AD MORE design

Deze badkamer heeft enigszins iets weg van de badkamer die we hiervoor bezochten. We zien donker houten planken en sfeervolle verlichting. Toch is de stijl volledig anders en kijken we hier eerder naar een moderne dan naar een landelijke badkamer. De stijl van de badkamerplanken sluit hier volledig op aan en opvallend is dat in de hele badkamer hetzelfde materiaal gebruikt is. Op deze badkamerplanken zien we kleine producten die gezien mogen worden, het badkamermeubel onder de wasbak heeft dan ook voldoende opbergruimte om alles mooi uit het zicht op te bergen.

De spiegel als plank

Eurocosmo badkamer voorzien van GROHE Eurodisc Joy serie Moderne badkamers van Grohe Nederland BV Modern
Grohe Nederland BV

Eurocosmo badkamer voorzien van GROHE Eurodisc Joy serie

Grohe Nederland BV

In deze kamer geen plank te bekennen, dachten wij. En toch, hoewel geen badkamerplank in de pure vorm, is het slimme gebruik van de rand van de spiegel een inspirerende keuze. Natuurlijk moet de rand van de spiegel niet volgebouwd worden met flesjes, tubes en potjes, maar juist omdat de rand vraagt om een opgeruimde look is het prachtig als plank in de badkamer te gebruiken. Spiegels met een brede rand als deze zijn ideaal om je dagelijks te gebruiken producten in te stallen.

Kleine badkamerplanken

Gastenbadkamers Moderne badkamers van Duravit Modern
Duravit

Gastenbadkamers

Duravit

Deze subtiele kleine plankjes boven het badkamermeubel zijn opgeleverd in exact hetzelfde materiaal als de rest van de opbergruimte. Het materiaal in deze badkamer is niet zo geleefd als de badkamerplanken in ons eerste voorbeeld, wat zorgt voor een meer subtiele en neutrale uitstraling. De grootte van de plankjes in deze badkamer maakt ze ongeschikt voor het plaatsen van grote objecten, maar ook hier zien we net als hierboven, dat ze prachtig zijn voor het plaatsen van kleine dagelijkse zaken. Omdat de bovenste badkamerplank wat lastiger te bereiken is, is deze plank prachtig voor het stallen van, zoals ook hier gedaan, een klok.

Vintage planken in de badkamer

Voorbeelden Rustieke badkamers van Retroloekie Rustiek & Brocante
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Zeer waarschijnlijk werden deze planken, of in ieder geval de omlijsting ervan, samen met het huis opgeleverd. Dergelijke inbouwkasten stralen een fijne vintage look uit die in dit geval benadrukt wordt door het vintage behang en de oude apothekersfles. Op deze badkamerplank geen dagelijkse producten, maar juist de zachte handdoeken en gastendoekjes. Een ideale invulling van deze badkamerplank, want als je na een heerlijk lang bad de kou in moet stappen, heb je zo vanaf de plank een handdoek bij de hand.

Moderne badkamerplanken

wastafelmeubel Moderne badkamers van Boks architectuur Modern
Boks architectuur

wastafelmeubel

Boks architectuur

In de badkamer die we nu zien, is geen spoortje vintage te bekennen. Hier bekijken we een moderne badkamer met dito planken. Interessant om in deze badkamer te zien is dat ook hier weer het materiaal van de badkamerplank losjes gecreëerd is op het meubel. De planken in de badkamer zijn mooi weggewerkt in een subtiele inbouwkast. Prachtig als er ooit van inrichting veranderd moet worden want waar de inbouwkast blijft, zijn de badkamerplankjes natuurlijk makkelijk te vervangen.

Planken naast de deur

Ook in deze badkamer is, net als boven, slim gebruik gemaakt van loze ruimte. De kasten naast de deuren zijn in de muren ingebouwd en leveren daarmee extra opbergruimte in deze badkamer. Vanwege de diepte van de planken zijn ze ideaal voor het opbergen van grotere en grovere zaken. We zien bijvoorbeeld ook hier handdoeken en grotere flacons doucheproducten. Hoewel alle badkamerzaken nu netjes uitgestald zijn op de plank biedt deze opbergruimte ook volop ruimte om met dozen of manden te werken.

Een kast in de badkamer

Deze versie kenden wij eerlijk gezegd nog niet. Ja, we zijn bekend met badkamermeubels, en ja, de planken weten wij inmiddels ook op waarde te schatten. Een losse kast in de badkamer daarentegen, die komen we niet zo vaak tegen. En toch misstaat hij in deze moderne badkamer op geen enkele manier. Het speelse effect van de schuine lijn geeft de badkamerplanken een unieke uitstraling. Het donkere materiaal van de planken, het donkerste dat we in deze badkamer tegenkomen, geeft de badkamer een mooi diepte-effect.

Extra opbergruimte onder het badkamermeubel

Ingezoomd Landelijke badkamers van Nobel flooring Landelijk

In de rest van dit ideabook zagen we vooral gesloten badkamermeubels. Een prachtig idee natuurlijk wanneer de badkamerspullen netjes opgeruimd moeten kunnen worden. Met deze badkamerplank is gekozen voor een andere mogelijkheid: hier is gebruik gemaakt van manden om de dagelijkse doucheproducten in op te bergen. Door hier open badkamerplanken in plaats van een gesloten meubel te gebruiken, wordt ruimte gecreëerd. Een inspirerend idee voor kleine badkamers waarin de ruimte beperkt is en het optisch zo groot mogelijk moet lijken. Extra tip: het gebruik van lichte materialen sluit hier prachtig aan bij de rest van de inrichting, donkere materialen maken ruimtes voor het oog altijd meer gesloten en dus kleiner.

Planken in de douche

Bellevue, Harrow on-the-Hill Klassieke badkamers van London Building Renovation Klassiek
London Building Renovation

Bellevue, Harrow on-the-Hill

London Building Renovation

We sluiten af met een voorbeeld dat in de rest van dit ideabook eigenlijk onderbelicht is gebleven: planken in de douche. We bekeken tot nu toe in elk voorbeeld een badkamer in zijn geheel, terwijl we in de douche toch het meeste behoefte hebben aan het opbergen van de zeep en de tubes. In de douche worden ze namelijk daadwerkelijk gebruikt. Met deze planken in de douche zitten we niet vast aan extra mandjes, bakjes of 'dan zet ik het maar op de grond'. Deze prachtig verlichte en ingebouwde planken zijn een uitkomst. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!