Containerwoning met een twist

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Wanneer we het over containerwoningen hebben worden we allang niet meer vreemd aangekeken. Zo nemen jongeren en studenten gretig intrek in deze vorm van bebouwing. Het is goedkoop, flexibel en ze zijn snel te plaatsen. Ook in Zuid-Korea is deze trend niet onopgemerkt gebleven. In de fotoserie hieronder laten we jullie een bijzonder exemplaar zien, ontworpen door het architectenbureau Thinktree Architects and Partners.

Aanzicht

Bij het naderen van de containerwoning wordt duidelijk dat het allemaal niet zo conventioneel is dan we dachten. Met zijn industriële uitstraling en zijn kenmerkende volume spreekt er een bepaald stedelijkheid vanuit.  De containers hebben een bepaalde standaardmaat waardoor het mogelijk is om er later nog containers aan toe te voegen of verwijderen. 

Aanzicht

Uitgevoerd in wit en rood, stapelen de containers zich in een groene omgeving op. Een gedurfde keuze die de woning een ware blikvanger in zijn omgeving maken. Op de eerste verdieping ontwaren we het silhouet van een traditionele kapwoning, een vernuftig detail. Vanuit dit perspectief lijkt het net of er een klein huisje op het dak van de begane grond is geplaatst.

Opbouw

De explosietekening van de constructie maakt duidelijk hoe de woning precies is opgebouwd. De woning bestaat in totaal uit vier containers. Drie parallel aan elkaar gelegen modules maken de begane grond uit. De middelste container ligt iets naar achter verzonken, waardoor, in combinatie met de daarop liggende container, een overdekte entree ontstaat. 

Wonen

We horen jullie afvragen, hoe zou dat er van binnen uitzien? Deze foto's zijn genomen net na plaatsing van het gebouw. Getuige het gebrek aan meubilair. In het centrum van de woonruimte is de trap gesitueerd. Deze wordt aan een zijde begrensd door een opbergwand die zich uitstrekt tot in de verdieping daarboven. Aan de andere kant wordt de trap begrensd door een aantal verticaal geplaatste, witte palen, die ervoor zorgen dat de trap veilig te gebruiken is. Helemaal rechts treffen we een groot, glazen venster, die ervoor zorgt dat de gehele ruimte baadt in het licht. 

Eerste verdieping

Rechts zien we de wand die we op de foto hiervoor ook al zagen. Deze wand, die langs de trap omhoog loopt biedt de bewoners ruimte om spullen en accessoires in op te slaan.

Slaapkamer

Op de bovenste verdieping bevindt zich de slaapkamer, van hieruit heeft men uitzicht op het schilderachtige landschap. Op de vallei, de bergen en het weelderige groen. Aan de voorzijde bevindt zich een balkon, een ideaal platform om van de omgeving te genieten. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op de website van Thinktree Architects and Partners

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!