Een unieke bungalow met een moderne keuken

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern door LA Hally Architect, Modern
Loading admin actions …

Vandaag stellen we een huis aan je voor dat in de dertiger jaren werd gebouwd in opdracht van Sir Thomas Lipton van de zo geliefde Ice Tea. Het in Bauhaus stijl ontworpen gebouw met fantastisch uitzicht over de jachthaven is een echte parel die door alle tijd heen zijn glans zeker niet verloren heeft. Na verloop van tijd werd de bungalow verbouwd en uitgebreid en was na afloop daarvan volledig beschadigd en de originele architectuur was ook volledig verloren gegaan. Gelukkig nam een nieuwe architect de opdracht aan waarna het volledig werd gemoderniseerd. Als onderdeel van de verbouwing werden een grote open keuken, een muziekkamer en een werkkamer gerealiseerd. Indrukwekkende vernieuwingen waarbij de oorspronkelijke stijl volledig in tact gelaten werd.

Out of the box gevel

Met vierkanten in allerlei formaten presenteert deze Bauhaus stijl bungalow zich met een fraai out-of-the box ontwerp. Ze werd liefdevol en met oog voor detail gerenoveerd. Zo werd de bungalow aangepast aan de 21e eeuw en bleef haar oorspronkelijke charme behouden. De witte façade met veel glas toont fris en modern. Een verzorgde tuin en adembenemend dakterras vormen het buitenbereik van de woning waar je zowel van de rust als de zon kunt genieten. 

Prachtig uitzicht

De onbetwiste ster van deze woning is het dakterras! De originele structuur van de architectuur bleef daarbij behouden en werd begrensd door een fraai glazen balustrade. De halfhoge glaswand biedt een prachtige vrije blik op de nabijgelegen jachthaven en zorgt tegelijkertijd voor de nodige veiligheid. De grasgroene tafel biedt plaats aan tien personen om te dineren of ontspannen. Wil je graag nog een ander fraai voorbeeld zien van een dakterras? Bekijk dan ook even: extra etage op het dak met extra dakterras.

Maritieme accenten

De maritieme sfeer die we om het huis heen vinden is ook naar binnen gebracht. Koel wit vormt hier de basis van het kleurenpalet, wat wordt geaccentueerd met verschillende blauw- en grijstinten. De diverse plafondspots en twee hanglampen boven de eettafel zorgen voor een stijlvolle verlichting en helder verlichte ruimte en verdelen de woning ook direct in twee verschillende delen. Het levensgrote kunstwerk aan de muur past met zijn blauwtinten perfect bij de azuurblauwe stoelen die doen denken aan stromen water door hun vorm.

Stijlvolle klassiek moderne keuken

In de keuken werden aan de witte wanden een moderne lichte gebleekte houten vloer toegevoegd waardoor in de totale ruimte een open en ruimtelijke sfeer ontstaat. De grijsblauwe kastdeuren geven weer een zeevaart look die met het zeer royale fornuis en bijpassende afzuigkap een echte blikvanger is in deze keuken.

Open woonkamer

Ten slotte werpen we nog even een blik in de gemeenschappelijke woonkamer. Door zijn open en ruimtelijke indeling is deze perfect geschikt voor een gezellig samenzijn.Ook hier zien we weer de blauwe accenten: dit keer in de vorm van een koninklijk diepblauwe fluwelen sofa, dit materiaal is eveneens een trend in 2017. En achterin zien we nog net de deels afgescheiden werkruimte waar je even heerlijk rustig nog wat kantoorwerk kunt afronden.

Mis ook zeker het prachtige dakterras niet!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine