Een extreem moderne villa | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een extreem moderne villa

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van LEE+MIR Modern
Loading admin actions …

Je kent het gezegde ‘gluren bij de buren’ wel. Het blijft elke keer weer een grote verrassing om een huis vanbinnen te bekijken. Ook met het project dat we nu gaan bekijken is dat het geval. Vanbuiten een mooie moderne villa, maar eenmaal binnen blijkt die nog een stuk moderner te zijn dan je denkt. Het blijft fascinerend: het vermogen van architecten om elke keer weer opnieuw iets verrassend te kunnen ontwerpen. Wij maken daar bij homify dankbaar gebruik van en zijn ook verheugd om in dit bijzondere huis binnen te mogen kijken. Kijk mee met dit schitterende project van de Duitse experts van LEE+MIR.

Op de helling

Moderne huizen van LEE+MIR Modern

Dit bijzondere huis is gelegen op een helling in een bergachtig gebied. Het enigszins kubistische ontwerp kun je in meerdere varianten op homify vinden, maar ook deze keer pakt het voor het aanzicht van een woning weer heel verrassend uit. De donkerbruine benedenverdieping met het daarboven geplaatste witte blok laat zich hier in de schemering heel mooi zien. De grote ramen zijn ook de moeite van het vermelden waard.

Familiehuis

Moderne huizen van LEE+MIR Modern

De villa laat zich direct zien als een familiehuis. Een riant terras zorgt er voor dat hier in de zomer heerlijk buiten geleefd kan worden. Zelfs de keuken krijgt in de zomer rust, aangezien op het terras een kleine buitenkeuken is aangebracht. En we kijken nu naar het huis, maar als je de andere kant op gaat kijken vanaf het terras dan heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving. En grappig om te zien is dat in het daglicht de buitenmuren op de begane grond zwart lijken te zijn. Op de vorige foto zag je toch duidelijk een bruine gloed!

Supermodern

Moderne eetkamers van LEE+MIR Modern

En daar komt het moderne element: een kaal betonnen plafond! De schilder is hier zeker niets vergeten, het is een onderdeel van het ontwerp van dit huis. En waar over het algemeen kaal, grijs beton nou niet een van de meest aantrekkelijke onderdelen van een huis in aanbouw is, zorgt het hier voor een heel mooi effect. Dit komt ook zeker door het contrast met de witte muren. Je zou het trouwens bijna vergeten te zeggen, maar we kijken hier de eetkamer in. Een mooie robuuste en simpele eettafel voor een gezin vult de ruimte. Je kunt nog net de open haard in de ruimte zien die voor extra gezelligheid zorgt.

Open concept

Moderne woonkamers van LEE+MIR Modern

De open haard zien we nu in volle omvang. De haard vormt, samen met het dakraam in het plafond, een natuurlijke scheiding tussen de woonkamer en de eetkamer. Voor het eerst zie je nu ook het prachtige uitzicht goed in beeld. De zitzak zal niet zonder reden op die plek liggen, we zouden graag lekker willen luieren op die plek!

Bijzonder dakraam

Moderne woonkamers van LEE+MIR Modern

Je blijft je verbazen! Het dakraam blijkt nog hoger aangebracht dan je zou verwachten en zorgt voor een spectaculair ruimtelijk effect. En ook zie je vanuit dit perspectief heel goed het effect van de vele andere ramen die op de benedenverdieping aanwezig zijn. Het is trouwens maar goed dat de vrouw des huizes haar hoge hakken heeft uitgetrokken. Met het thuisgevoel dat dit huis geeft heb je absoluut geen schoenen nodig.

Opvallend in de omgeving

Moderne woonkamers van LEE+MIR Modern

Nog een kiekje vanuit de woonkamer voor we afscheid nemen van dit aangename huis. Het is geen eenzaam huis, de buren wonen zo te zien niet ver weg. Maar de andere huizen vallen niet zo op als dit huis en hebben zeker niet zo’n bijzonder interieur als deze villa. We wachten met smart af tot het donker wordt en de open haard aan gaat.

Heb je het wel een beetje gezien in het vlakke Nederlandse landschap? Droom dan ook met dit project van je ideale huis in de heuvels.

Kan het jou ook niet modern genoeg zijn? Vertel het ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!