Het ultieme droomhuis dat je naar de zomer doet verlangen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het ultieme droomhuis dat je naar de zomer doet verlangen

Johan van Dijk Johan van Dijk
van António Chaves - Fotografia
Loading admin actions …

‘California Dreamin’ on such a winter’s day’: je kent het liedje vast wel. Het huis dat we gaan bekijken is zo’n vorm van California Dreamin’! Als je helemaal klaar bent met de winter dan is dit het ultieme droomhuis om naar te verlangen. Niet alleen om in te wonen, maar ook om naar te kijken is alleen al een groot genoegen. Een schitterend project waarmee architecten weer een prachtig stukje bouwkunst hebben laten zien. Ga dus snel mee dromen en vergeet snel alle narigheid van de winter.

Een hoogstandje

Letterlijk en figuurlijk is dit huis een hoogstandje. Aan de ene kant door de hoge ligging, maar vooral ook door de vorm en de bijzondere manier waarop verschillende stijlen hierin elkaar verwerkt zijn tot een verpletterende schoonheid. Hout en beton hebben nog nooit zo mee een eenheid gevormd. Een ultiem eclectisch beeld ontstaat door deze mengeling van moderne en landelijke elementen. Door de grote hoeveelheid glas lijkt het huis open te zijn, zeker zoals hier in het donker goed te zien is. En natuurlijk zorgt de vele verlichting er voor dat dit huis er nog eens extra opvalt.

Eenheid met het landschap

De bijzondere vormgeving heeft ook in het grotere geheel van het landschap een duidelijk doel. Het huis en de omgeving vormen namelijk een prachtige eenheid. Zowel een zonsopkomst als een zonsondergang kunnen haast niet beter beleefd worden dan vanaf een plek als deze. Maar we staan natuurlijk ook te springen om binnen een kijkje te nemen. Laten we dat snel gaan doen!

Beton en hout

De aantrekkelijke mix van beton en hout was op de eerste afbeelding al zichtbaar, maar in het licht kunnen we de constructie nog beter bekijken. De ramen zijn hier opengeschoven en lijken wel verdwenen te zijn. Ideaal om lekker te kunnen genieten van het klimaat van de ‘West Coast’.

Ruwe materialen

De ruwheid van de materialen hoeft in dit huis niet meer bijgeschaafd te worden, het zorgt juist voor extra karakter! Het kale beton gaat namelijk uitstekend samen met de warme houten constructie. De minimalistische inrichting is perfect afgestemd op het huis. En als het dan toch wat frisser is, dan kan de open haard voor een aangename warmte in de woonkamer zorgen. De keuken is hier alles behalve een zelfstandige eenheid, maar dat maakt door de grandeur van de woning zelf eigenlijk helemaal niets uit.

Natuursteen

Hier een close-up van de open haard. Natuursteen kan natuurlijk ook niet ontbreken voor een extra landelijk gevoel. Je verlangt er naar om met een kop thee en een brandende open haard bij het raam te gaan zitten. Denk dan goed om de tijd, want je kunt hier urenlang mijmerend over het prachtige landschap uitkijken.

Open trap

De open trap is ook weer zo’n prachtig stukje architectuur. Heel simpel, maar daardoor juist zo aantrekkelijk. Dit geldt ook zeker voor het aanrecht en de keukenkastjes. Een eenvoudige keuken kan op een manier als deze veel mooier zijn dan een keuken die van alle luxe en gemakken is voorzien. En ook hele simpele lampen kunnen een schitterend effect geven, zeker als ze wat hoger worden opgehangen dan je zou verwachten.

Zwembad

Voor een huis op zo’n mooie locatie en met een heerlijk klimaat kan een zwembad uiteraard niet ontbreken. Vooral vanaf het terras kun je pas zien hoe fantastisch dit huis gelegen is! Een cocktail en je vakantiegevoel is helemaal compleet. Of een heerlijk feest waarin je ongestoord tot in de late uurtjes door kan gaan… Voor de bewoners van dit huis een feit, voor ons blijft het voor nu bij California Dreamin’!

Wil je een huis zien dat nog meer een eenheid met een berglandschap vormt? Ga dan bij dit project een kijkje nemen!

Heb jij ook een droom om te wonen in het buitenland? Wij zijn erg benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!