Idyllische moderne woning in de heuvels | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Idyllische moderne woning in de heuvels

Johan van Dijk Johan van Dijk
Etoile du Nord Moderne huizen van JAMIE FALLA ARCHITECTURE Modern
Loading admin actions …

Een woonhuis in de heuvels kan op vele manieren vormgegeven worden. Al eeuwenlang wordt er gebouwd in heuvels en in bergen, inspiratie genoeg voor architecten om uit te putten. Maar een modern huis in de heuvels is ook een prima oplossing. Geheel aangepast op de wensen van de bewoners en daarnaast een sieraad in het landschap. En zeker met het uitzicht op de zee is dit project van het Britse Jamie Falla Architecture een schitterend plaatje geworden. Een origineel interieur doet je verbazen over deze zeer idyllisch gelegen woning.

Modern met landschappelijk tintje

Een eerste blik op dit huis laat je een moderne woning zien met een landschappelijk tintje. Veel witte elementen met wat stenen constructieve onderdelen zorgen voor een dynamisch beeld. Er is ook veel gebruik gemaakt van glas, ideaal voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Omdat de omgeving niet zo geschikt is voor een tuin, zijn er meerdere balkons gerealiseerd. Heerlijk om van het landschap en van de buitenlucht te kunnen genieten.

Stijlvolle ingang

Een zeer stijlvolle ingang is het eerste wat je ziet als je naar de voordeur loopt. Het landelijke element in de vormgeving is hier wat beter te zien. De grijze stenen muur lijkt te verwijzen naar de omgeving, terwijl de rest van het ontwerp veel moderne stijlkenmerken laat zien. En ook het uitzicht naar de zee is al vanaf hier te zien. Geen wonder dat er zoveel glas is gebruikt in het ontwerp, je wilt geen enkele blik op de omgeving missen!

Comfort

Dat deze woning vooral ook op comfort gericht is, blijkt direct uit een foto van de woonkamer. Het mooie uitzicht is hier nog beter te zien. Via een grote glazen schuifdeur kan de woonkamer bijna een met het landschap worden gemaakt. En op de koudere dagen zorgt een zeer moderne open haard voor een behaaglijke warmte. Er ligt een boek klaar op de salontafel om gelezen te worden, maar of dat gaat lukken is de vraag: de omgeving leidt misschien wel te veel van lezen af!

Natuursteen

Ook binnen is een verwijzing naar de grond waarop het huis gebouwd  duidelijk. De schitterende natuurstenen vloer lijkt wel een gestructureerde versie van de natuurlijke ondergrond van de heuvel. Maar als een moderne stolp is de rest van het huis er boven gebouwd. En over boven gesproken: de glazen trap is een vorm van pure kunst! Tel daar nog eens de prachtige lichtinval van het dakraam bij op en je het een van de mooiste gangen die er maar is.

Studeerkamer

Voor wat meer serieuze aangelegenheden kun je naar boven gaan. Op de overloop bevindt zich een prachtige studeerkamer. Ook hier is het landschap de grootste inspiratie tijdens studeren of werken. Voor wat frisse lucht loop je zo het balkon op en kun je nog meer één met de omgeving zijn.

Bad en bed

De slaapkamer biedt aan zowel bed als bad plaats. Een heerlijke plek om te badderen en te slapen. En of je nu in het bed ligt of van een aangenaam bad geniet, ook het uitzicht is hier weer om ultiem van te genieten. Het panoramische beeld over de heuvels is net zo adembenemend als het zicht richting de zee. En slapen met open deuren is  een optie aangezien ook hier een balkon is aangebracht.

Kunstwerk

Zodra bij het schemeren de lampen in het huis gaan branden, ontstaat een opvallend kunstwerk. Idyllisch en modern tegelijk! Gordijnen zijn overbodig hier, het zou van beide kanten zonde zijn om dit huis van de omgeving af te sluiten.

Heb je de smaak van woningen in de heuvels te pakken gekregen? Sla dan ook dit project niet over!

Wonen in de bergen iets voor jou? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!