Badkamerontwerpen: de laatste trends | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Badkamerontwerpen: de laatste trends

Monique Smitsloo Monique Smitsloo
Badkamer Heerhugowaard Moderne badkamers van Baden Baden Interior Modern
Loading admin actions …

De badkamer is volkomen ‘happening’! Onze natte cel begint van een functionele wasruimte langzamerhand te veranderen in een rustgevende hotel-/spa-ruimte. Dat valt ook op te merken aan de toenemende badkamer- accessoires en producten die in winkels te vinden zijn. De uitvoering bereikt een hoger niveau en de accessoires als planten en geurstokjes zijn niet aan te slepen. Zelfs van de meest compacte badkamertjes laten huizenkopers een ruimte van weldadigheid bouwen. Terecht! Want een mooie badkamerstijl hoeft niet eens zoveel te kosten, dankzij het alsmaar groeiende aanbod in meubelwinkels en bouwmarkten. Nu we doorhebben dat serene comfort de trend is, ontstaat de vraag: met welke details wordt dit bereikt? In dit Ideabook bespreken we de trends in de wereld van het badderen, douchen en tutten.

Ronde vormen van de gootstenen

GROHE Essence New Moderne badkamers van Grohe Nederland BV Modern
Grohe Nederland BV

GROHE Essence New

Grohe Nederland BV

Met alle rechtlijnige, industriële meubels die we tegenkomen in de woonkamer, is het opmerkelijk te noemen dat de hoeken in de badkamer alsmaar ronder worden. Organische vormen zijn namelijk de trend. Dit begon met de terugkeer van de ronde spiegel. Maar met name de wasbakken hebben tegenwoordig een zachte, soms zelfs asymmetrische vorm. En ook badkuipen verschijnen in steeds creatievere uitvoeringen. Wij worden er bij homify in ieder geval blij van, want ronde vormen ogen vriendelijk en kalmerend door de associaties met natuurlijke elementen.

Chique kranen

Summer wastafel Marike Landelijke badkamers van Marike Landelijk
Marike

Summer wastafel Marike

Marike

Een badkamer kan nog zo prachtig en geavanceerd zijn, als er een pragmatisch dertien-in-een-dozijn-kraantje in is geplaatst, is dat allemaal tevergeefs. Wat geeft nou een luxere ervaring dan een mooi uitgevoerde kraan? Kranen ontstaan tegenwoordig in allerlei verschillende materialen en vormen, afhankelijk van de sfeer die is gewenst. Maar behalve de afwerking is ook de vorm bepalend voor het weldadigheidsgevoel. Een hoge, rond aflopende kraan is bij het tandenpoetsen bijvoorbeeld veel prettiger dan een laag, klein kraantje waar je amper bij komt. Dat heeft ook met de gevoelswaarde te maken: de gemakkelijke toegankelijkheid van het water geeft een kalmerend gevoel. Ook mooi aan deze foto is het feit dat de kraan is verwerkt in de spiegel. 

Hangende toiletten en een hogere toiletzit

Men zou denken dat toiletten over het algemeen niet aan veel veranderingen onderhevig zijn. Immers: wat kan er nog verbeterd worden aan onze trouwe wc-pot? Toch zijn er momenteel allerlei ontwikkelingen gaande, zoals de toiletdouche en de brilverwarming. Hoe dan ook, de ouderwetse duobloccloset (het exemplaar dat aan de grond vastzit) lijkt vrijwel definitief te zijn vervangen voor het hangende wandcloset. Behalve dat deze een strakkere afwerking van de badkamer geeft, is dit ook praktischer met schoonmaken. Immers, het hangcloset heeft minder oppervlakte. Een andere actualiteit is het verhoogde toilet. Dat is niet alleen comfortabel voor ouderen, maar voor ons allemaal. Immers: je kan er makkelijker op zitten.

Vrijstaande baden en opvallende kranen

Badkamer Heerhugowaard Baden Baden Interior Moderne badkamers van Baden Baden Interior Modern
Baden Baden Interior

Badkamer Heerhugowaard Baden Baden Interior

Baden Baden Interior

Badkuipen zijn in zekere zin teruggegaan naar de essentie waarmee ze ooit begonnen: losse, ronde, minimalistische objecten. Waar de badkuipen tot op kort geleden voornamelijk werden verwerkt in het tegelwerk van het interieur, komen ze nu steeds vaker los te staan als een individueel pronkstuk van de badkamer. Het leidt ertoe dat het uitkiezen van een ligbad een feest wordt met alle mogelijke vormen en afwerkingen waarin ze verschijnen: van een natuurlijke uitstraling met hout of natuursteen (zoals op de foto), tot een elegant wit exemplaar. Zoals we eerder al bespraken, is ook de ronde vorm weer helemaal terug. 

Vrijstaande baden en opvallende kranen

Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch

Terwijl de ligbaden dus onafhankelijke items worden in de badkamer, worden ook de kranen steeds prominenter. Er is intens veel mogelijk, maar de trend bestaat in ieder geval uit een hoge, aanwezige kraanpartij. Ook worden ligbaden geregeld afgewerkt met nieuwe technieken, zoals het stalen frame. Deze minimalistische look sluit aan bij de industriële alsmede de minimalistische woontrend. Verdere prettige bijkomstigheden zijn de ingebouwde kussentjes bij het hoofdeinde die we steeds vaker terugvinden: helemaal geen gek idee!

Materialen: marmeren dressoirs

Badkamer Amsterdam-Zuid Klassieke badkamers van Baden Baden Interior Klassiek
Baden Baden Interior

Badkamer Amsterdam-Zuid

Baden Baden Interior

Badkamers met witte, onopvallende tegels, zijn niet meer in de mode. Vaker worden de muren glad gestuct of worden er stenen materialen toegepast. De wens om de badkamer een kalmerende ‘spa aan huis’ te maken heeft geresulteerd in rustgevende badkamers. Dat wordt bereikt met natuurlijke vormen en materialen. Natuursteen heeft dit effect. Ook keramiek is een absolute trend. Echter, marmer is een perfecte keuze voor zij die hun badkamer liever een vleugje ‘glamour’ geven. Het geeft tevens een authentieke uitstraling. Combineer het met een traditionele kraan zoals deze, en je krijgt dat op-en-top klassieke gevoel.

Inloopdouche

ACO ShowerDrain douchegoot & Walk-in Moderne badkamers van ACO BV Modern
ACO  BV

ACO ShowerDrain douchegoot & Walk-in

ACO BV

Het is de ultieme droom van vrijwel iedereen: de inloopdouche. Deze luxe, fraaie lieveling is onontkoombaar in hedendaagse moderne (hotel)badkamer. Veel mensen die hun oude badkamer inruilen voor een nieuwe, halen vaak zelfs de badkuip weg om plaats te maken voor een grote inloopdouche. Wanneer je zeker weet dat je geen fan bent van het ligbad, kan dat een goed idee zijn. De inloopdouche zorgt geheid voor een stijlvolle badkamer, en is bovendien ook lekker makkelijk. Je hoeft nergens op- of in te stappen, en kan er zelfs nog gezellig met zijn tweeën in staan. Het element wat deze rakker nog mooier maakt: de douchegoot. Het is een immens elegant en hygiënisch alternatief voor het eeuwenoude, onoogelijke doucheputje.

Na al deze verhalen zou je automatisch zin krijgen om je urenlang onder te dompelen in een luxe badkamer. Maar wees gerust, je kunt ook met een paar piepkleine veranderingen jouw badkamer een serene atmosfeer geven, domweg door deze anders in te delen en de juiste accessoire toe te voegen. Wil je weten hoe? Lees het hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!