Zo bespaar je tijd bij het schoonmaken: 5 fantastische tips!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Casa em Sao Francisco - Pacific Heights, Antonio Martins Interior Design Inc Antonio Martins Interior Design Inc Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Schoonmaken is niet de meest populaire vrijetijdsbesteding. Hoeveel fijner is het immers niet om in de zon op het terras te zitten of op de bank met een kopje thee. Er zijn tal van leukere dingen die je kunt doen in je vrije tijd. Schoonmaken moet je nou eenmaal doen. In dit artikel hebben we daarom een paar tips verzameld die uw leven makkelijker maken en u tijd bij het schoonmaken besparen. Lees snel verder om de tips thuis uit te proberen.

1. Begin met het opruimen van de woonkamer

Als er een onaangekondigd bezoek langskomt en je weinig tijd heb om schoon te maken, kun je het beste maar beginnen in de woonkamer. Dit is tenslotte de plek waar je bezoekers ontvangt. Allereerst ruim je alle rondslingerende spullen op die niet in de woonkamer thuishoren, zoals schoenen, kleding en servies. De snelste manier om dat te doen is door alles op een plek te verzamelen, bijvoorbeeld in de wasmand, waarna je het naar een andere plek brengt waar het niet meer zichtbaar is. Met een stofdoek neem je snel de meeste stoffige plekken, zoals de televisie. Nog even snel de stofzuiger door je huis en je bent klaar.

2. Vervolgens is de keuken aan de beurt

In de keuken is er na het eten het meeste op te ruimen. Het is zaak om zo snel mogelijk na het eten op te ruimen, of dat nu is door spullen in de vaatwasser te zetten of door het met de hand af te wassen. Hoe langer je vieze vaat namelijk laat staan, hoe moeilijker het wordt om het schoon te krijgen. Daarnaast ruikt het na verloop van tijd ook niet zo lekker meer.

3. De slaapkamer

Ook je slaapkamer moet met regelmaat worden schoongemaakt. Je brengt er tenslotte best wel veel tijd door. Stof je bed, kasten en accessoires met regelmaat af en zorg ervoor dat je minimaal eens per week de stofzuiger door de kamer haalt. Van kleding komt heel veel stof af, daarom raden we je aan om deze niet midden in je slaapkamer uit te kloppen. Of stoffen moet je favoriete hobby zijn natuurlijk, dan is het geen probleem.

4. En de kinderkamer

homify Moderne kinderkamers

In de kinderkamer ligt er bijna altijd speelgoed op de vloer. Kinderen moeten immers kunnen spelen, plezier kunnen hebben en vrij kunnen bewegen. Als de kinderen wat groter zijn, kun je ook hulp verwachten. Ze kunnen hun eigen bed opmaken en het speelgoed opruimen dat ze niet meer gebruiken. Zelfs de kleinste kunnen hun eigen was in de wasmand gooien en leren dat ze eerst iets opruimen voordat ze nieuw speelgoed pakken.

5. Ten slotte de badkamer

Hygiëne is de badkamer heel erg belangrijk, en dat geldt natuurlijk met het name voor het toilet. Die moet je gewoon regelmatig schoonmaken, dat is niet anders. Je kunt het jezelf in de badkamer wel makkelijker maken door na het douchen altijd de glazen douchedeuren droog te maken. Dat scheelt een hoop kalkaanslag. Het is dan natuurljk wel de bedoeling dat iedereen binnen het gezin dat doet. Hetzelfde geldt voor het water dat wordt geknoeid bij de wastafel.

Wil je meer weten over schoonmaken? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om je huis schoon te maken? Laat hieronder je reactie achter!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine