Van krot naar droomwoning

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Een groot deel van de Koreaanse bebouwing bestaat uit hoogbouw, gelijkvloerse woningen zijn eerder uitzondering dan regel. Laagbouw is daardoor gewild, niet alleen vanwege zijn uitzonderlijkheid maar ook vanwege de traditionele en historische uitstraling die ze hebben. Het huis in de fotoserie hieronder is zo'n huis, vier decennia oud en slecht onderhouden. Doch met unieke kwaliteiten. Om die reden werd besloten tot verbouwen en renoveren in plaats van sloop en nieuwbouw. Het resultaat daarvan gaan we jullie hieronder laten zien. 

Oude aanzicht

Op deze eerste foto krijgen we een beeld van de staat waarin het huis zich bevond. De woning was slecht geïsoleerd, wat leidde tot hoge energierekeningen voor het gezin bestaande uit drie generaties die hier wonen. Een blik op de tuin maakt duidelijk in hoeverre de woning verwaarloosd was. Een troosteloos aanblik.

Nieuw aanzicht

Na voltooiing van de renovatie treffen we een heel ander huis. Een duidelijke structuur en een tuin die strak en regelmatig oogt. De gevel is opnieuw bekleed en werd uitgevoerd in een harmonieuze mix van grijze steen en een zwarte dakbedekking. De ongelijke vloer van de binnenplaats werd rechtgetrokken en ligt nu op hetzelfde niveau als de begane grond van de woning. De straatzijde wordt afgeschermd met een houten wand, die de bewoners voorziet in privacy. 

Flexibele wand

Het nieuwe terras werd voorzien van een flexibele vouwwand. Het semi-transparante materiaal biedt de bewoners zowel privacy als een ruimte die open en helder oogt. Van buitenaf ontwaren we slechts de silhouetten van de gebruikers daarachter. 

De woonkamer

Vanuit dit perspectief kunnen we goed zien hoe de woonkamer overloopt in het terras buiten. Het geeft een aangenaam gevoel van diepte en ruimtelijkheid. De grote opening kan met behulp van twee deuren gesloten worden. De houten vloer van het terras begint al in de woonkamer en eindigt in de achterwand die we hier centraal op de foto zien. 

Perceel

Het perceel wordt omringd door een muur bestaande uit een mix van verschillende stenen, een gladde betonnen rand en een metalen balustrade. Een robuuste begrenzing die vanuit de buitenplaats zelf weinig massief oogt. 

Natuur

Steen en hout maken een belangrijk onderdeel uit van de nieuwe woning. Het was een wens van de bewoners om de natuur in de omgeving te betrekken in het interieur. Natuurlijke materialen spelen daarom een belangrijke rol. De buitenplaatsen werden voorzien van subtiele, elegante bomen. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op het homify-profiel van Moohoi.  

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!