Leer alles over de slaapbanktrends van 2016 | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Leer alles over de slaapbanktrends van 2016

Monique Smitsloo Monique Smitsloo
modern  door Decorum, Modern
Loading admin actions …

Niemand reist graag in het donker naar huis, al helemaal niet na een gezellig bezoek met bijbehorende alcoholische versnaperingen. Als je graag je gastvrijheid toont aan vrienden is het aanbieden van een comfortabele slaapplek een fijn alternatief. Maar dan op stijlvolle wijze, want wanneer je eenmaal de studententijd gepasseerd bent kom je er niet meer mee weg om je bezoekers op een matje te laten slapen. Toch beschikken we niet allemaal over een gastenkamer. De oplossing is in dat geval de slaapbank. Binnen een paar tellen is je woon-, studeer-, of mediakamer omgetoverd tot een luxe guest room. En goed nieuws, er zijn talloze soorten te verkrijgen! Hier de nieuwste trends van 2016 op slaapbankgebied voor je uitgestald. 

Bloemetjesslaapbank

van STYLE-K Scandinavisch Hout Hout

Voor mensen die die het leven niet te serieus nemen,  kan een bont meubel zoals de bloemetjesslaapbank een leuke optie zijn. Dat geldt helemaal wanneer ze een woonkamer met rustige kleuren maar saai vinden.

We kennen natuurlijk allemaal de standaard uitklap-slaapbank. Maar ook steeds vaker zien we slaapbanken in de vormen van gewone banken, die als slaapbank gebruikt kunnen worden door de bovenste kussens er vanaf te halen. De onderkant van deze kussens is zachter, dus de bedoeling is dan dat ze worden omgedraaid. Een dergelijke optie is perfect voor mensen die vrezen dat de standaard uitklap-slaapbanken niet comfortabel zitten bij het loungen/tv kijken, enzovoorts. De kussens van dit exemplaar zijn dik genoeg. Het nadeel van het type slaapbanken zoals op deze foto, is dat deze slechts plek biedt voor één persoon. 

Prints combineren

Voorbeelden Rustieke woonkamers van Retroloekie Rustiek & Brocante
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Deze slaapbank bevat ook vrolijke bloemen, maar toont ietwat vlotter door de meerdere prints die met elkaar zijn gecombineerd in het matras en de kussens. De zijkanten van dit meubel lopen licht omhoog, zodat ze met een kussen ertegenaan als leuning gebruikt kunnen worden overdag, maar ’s nachts niet in de weg zitten voor de persoon die erop slaapt. Dat scheelt een hoop ruimte.

Behalve het aanbieden van een slaapplek zijn er trouwens nog meer elementen die bijdragen aan een prettig verblijf. Met een slaapbank in huis komen dan ook je ware gastvrijheids--skills naar boven drijven. Zorg ervoor dat je gasten met een prettig gevoel naar huis gaan. 

Vintage is terug

Urban home apartment Amsterdam Moderne woonkamers van Studio roos Modern
Studio roos

Urban home apartment Amsterdam

Studio roos

We weten het allemaal: de vintage look is momenteel ontzettend populair bij meubels zoals banken, kastjes en zelfs koelkasten. Bij de banken die we in de Scandinavische stijl terugzien, zijn bepaalde elementen nagebootst van deze vintage stijl. Dat is ook het geval bij deze bank. De schuine pootjes onder de banken vormen een typisch jaren ’50 element dat momenteel immens populair is in zitmeubelenland. Nog een retro eigenschap van deze bank is de kleur: okergeel zagen we in de jaren ’50 t/m ’70 veel terug in woonkamers.

Natuurlijke patronen

Wallpaper Denim van homify Scandinavisch Papier
homify

Wallpaper Denim

homify

Voor de ware gastheren en vrouwen die hun bezoekers op een zo ontspannen mogelijke manier van hun verblijf willen laten genieten: denk ook aan de kleurtonen. Behalve de 'effort' die je stopt in het opvouwen van een paar comfortabele handdoeken en het maken van thee, heeft gastvrijheid ook te maken met de sfeer van het interieur. Maar weinigen verkrijgen een goede nachtrust in een chaotische ruimte met veel felle kleuren en onnatuurlijke materialen. Volgens de leer van de feng shui dienen de kleuren in een slaapkamer zo rustgevend en natuurlijk mogelijk te zijn. De bank op deze afbeelding is dan ook perfect voor een ontspannen sfeer voor degenen die in de ruimte verblijven. Leg er, zoals op deze foto, een extra kleedje en wat kussens bij. Mochten je gasten dan ’s nachts het koud krijgen, of hun kussens niet comfortabel genoeg vinden, kunnen ze deze gebruiken.

Industriële stijl

modern  door NOTI, Modern
NOTI

EASY, design Wierszyłłowski and Designers, 2014

NOTI

In industriële interieurs zien we de afgelopen twintig jaar veel banken die op speelse wijze zijn gevormd uit oude materialen. De bank op deze afbeelding vindt zijn basis in pallets, die de kamer direct een nonchalante sfeer geven. Deze banken kunnen door werkelijk iedereen worden gefabriceerd. Men legt een matras op een paar pallets, legt er wat kussens op, en klaar. Met een extra houten schot erachter kunnen de kussens geplaatst worden zoals op deze foto, waardoor je een stevige rugleuning krijgt. Maar je kunt ook gewoon de pallets tegen de muur plaatsen, zodat je helemaal niet hoeft te gaan timmeren. Zoals op de eerste foto van dit Ideabook, is ook dit een slaapbank waarbij alleen de bovenste kussens verwijderd hoeven te worden. De bank bestaat immers al uit een slaapmatras, dus met alleen een hoeslaken en een deken erbij, ben je alweer klaar.

Scandinavische twist

modern  door Decorum, Modern
Decorum

The Norman Day bench

Decorum

Ook deze afbeelding vertoont een slaapbank in een industriële stijl, in dit geval met een Scandinavische twist door de koele, lichte kleuren, en de minimalistische afwerking. Het voordeel aan slaapbanken waarbij geen uitklapsysteem nodig is, is dat je ’s nachts niet nog met moeite in het donker het geval moet opbouwen.

Wil je trouwens nog meer tips krijgen over hoe je je woning zo gastvrij mogelijk maakt voor je gasten? Kijk dan eens in dit Ideabook.

Dierenprints en exotisch

Heb je een kamertje over waar je geen functie voor kunt bedenken? Waarom zou deze een conventioneel doeleinde moeten krijgen zoals een studeerkamer? Maak er een eclectische lounge van door de sfeer sterk te laten afwijken van de sfeer in de rest van je huis. Deze look is weliswaar geen allemansvriend, maar hartstikke tof als je houdt van een exotische twist in de huis. Ga voor een spannend en mysterieus geheel met glimmende stoffen, Arabische patronen en warme kleuren zoals oranje en rood. Met de grote klamboe erboven, hebben je gasten het idee dat ze zich in een Oosters paradijs bevinden als ze wakker worden.

Zwart-wit

moderne woonkamer in landelijke omgeving Moderne woonkamers van choc studio interieur Modern
choc studio interieur

moderne woonkamer in landelijke omgeving

choc studio interieur

Zwart-wit is een combinatie die we niet veel meer terugzien in de interieurmode. Toch hoeft het niet gelijk een jaren ’90-uitstraling te krijgen wanneer er een mooi geometrisch patroon in is verwerkt zoals op deze afbeelding het geval is. Deze bank straalt een luxe, ‘city-proof’ allure uit. Nog een extra tip voor je gastvrijheidsniveau: plaats een leeg bijzettafeltje naast de slaapbank, waar je gasten hun telefoons en horloges kunnen laten ’s nachts. Het bijzettafeltje op deze afbeelding kan overdag over de bank heen geschoven worden, wat een praktische waarde meebrengt.

Tweepersoonsslaapbank

Echter, vind je al die eenpersoonsslaapbanken onprettig, en krijg je vaak stellen als gasten te logeren, kies dan voor een traditionele uitklap-slaapbank. Ook deze bank heeft een modern zwart-wit patroon, hetgeen aanduidt dat slaapbanken niet altijd oubollig hoeven te zijn. Een slaapbank zoals op deze afbeelding is comfortabel en ruim genoeg om je gasten langer op te laten verblijven – bijvoorbeeld als ze een weekend of weekje komen logeren.

Heb jij een toffe slaapbank? Laat het zien! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!