15 fantastische ideeën voor kleine badkamers | homify

15 fantastische ideeën voor kleine badkamers

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Студия дизайна Дарьи Одарюк Eclectische badkamers Bont
Loading admin actions …

We weten dat het ontwerpen en inrichten van kleine badkamers niet altijd een gemakkelijke taak is. Het is vaak een uitdaging om functionaliteit en esthetiek op een goede manier te combineren. Je wilt ook niet teveel spullen in je badkamer plaatsen om wat plaats over te hebben, maar natuurlijk mogen belangrijke badkamer -en verzorgingsproducten niet ontbreken. In dit artikel hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld van comfortabele, praktische en mooie badkamers. Ze laten zien dat het bij het inrichten van een kleine badkamer belangrijk is om de juiste stijl te kiezen en de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Klaar voor een beetje inspiratie?

1. Zwevende planken

De planken in deze badkamer geven niet alleen een zeer moderne kijk op de ruimte, maar verbeteren ook het opbergsysteem van je badkamer. Geen betere manier om je beste parfums en crèmes op een elegante manier op te bergen? Voeg LED-verlichting toe aan je planken en het resultaat zal prachtig zijn!

2. Tegels

Interessante contrasten tussen materialen, afwerkingen, kleuren, tinten en patronen maken van je kleine badkamer een interessante en onvergetelijke plek! Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke tegels of juist rustige, afhankelijk van de uitstraling of stijl die je je badkamer wilt geven.

3. Planten en bloemen

Het toevoegen van aromatische en kleurrijke bloemen en verse planten kan veel aan je badkamer toevoegen, ongeacht hoe groot je badkamer is. Houd er ook rekening mee dat de vazen en potten belangrijke elementen in de inrichting van je badkamer vormen.

4. Spiegels met lichte lijsten

Casa Maple Martin Dulanto Moderne badkamers
Martin Dulanto

Casa Maple

Martin Dulanto

Niets moderner en cooler dan een spiegellijst met LED-verlichting. Vind je ook niet? Bijkomend voordeel: LED verlichting is niet alleen mooi, maar je bespaart met deze lampen ook veel geld en energie. 

5. Een duidelijke industriële stijl

Er zijn veel stijlen om uit te kiezen. Kun je niet beslissen? Dan stellen wij voor om je badkamer in te richten volgens een moderne industriële stijl. Een stijl waarin je leidingen mag zien lopen en robuuste elementen de ruimte vullen. 

​6. Hanglampen

Een hanglamp geeft niet alleen mooi licht, maar geeft de ruimte ook een moderne en bijzondere uitstraling. En het mooie is. Het aanbod aan creatieve en originele ontwerpen hanglampen is enorm groot. Kijk ook eens in dit artikel voor meer mooie badkamerlampen.

7. Bijzondere spiegels

Wie zei dat alle spiegels vierkant of rechthoekig zouden moeten zijn? Als je je badkamer een unieke uitstraling wilt geven, adviseren wij je uit om een originele spiegel te kiezen. 

8. Minimalistisch

De minimalistische stijl is zonder twijfel een van de stijlen die het beste bij een kleine badkamer past. Minder is immers meer! Contrasten tussen zwart-wit, geometrische figuren en gepolijste en rechte afwerkingen maken deel uit van je compositie.

9. Opvallende toiletten en wastafels

Om een onuitwisbare indruk te maken op iedereen die je huis bezoekt, adviseren wij je om een bijzonder ontwerp te kiezen voor het toiletten en de wastafel. Wil je je badkamer ook een bijzondere uitstraling geven en kun je wel wat hulp gebruiken. Raadpleeg een van onze professionals.

10. Patroon op de muur

Dit is een geweldige manier om dynamiek toe te voegen aan je badkamer. Vind je niet? Het toevoegen van leuke patronen, vormen en texturen aan de muren – of tenminste één daarvan – kan het verschil maken. Weet je niet goed voor welk patroon je moet gaan? Dan kan een van onze professionals je zeker en vast wat inspiratie geven.

11. Retro

Om je badkamer een persoonlijke sfeer te geven raden wij je aan om vintage of retro-elementen toe te voegen. Ze herinneren je op een een zeer romantische en nostalgische manier aan vroeger.

12. Nissen in de muur

Nissen in de muur vormen de perfecte plek om spullen op te slaan. Leg er een stapel handdoeken in en je mooiste accessoires.

13. Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in een kleine badkamer. Naast de verlichting van planken, nissen en de lijsten van je spiegels, kun je ook de randen van het plafond, de vloeren en muren verlichten!

14. Muren vol leven

Speel met de muren en vloeren en durf groot te dromen. Het maakt niet uit dat je ruimte klein is. Wat vind je van dit interessante, eigentijdse en originele idee?

15. Bakstenen

Het toevoegen van baksteen kan net het element zijn dat je badkamer nodig heeft. Bakstenen passen bij veel stijlen. Van landelijk tot modern en industrieel.

Nog meer tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Wil je graag nog wat meer tips over hoe je alles uit je kleine badkamer kunt halen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Als je je badkamer gaat decoreren, hou dan rekening met:

  • Het gebruik van lichte en neutrale kleuren: Als je zachte kleuren gebruikt, dan lijkt de badkamer groter.
  • Het contrast dat je wilt creëren: Als je een lichte kleur met een donkere combineert, dan creëer een contrast dat de ruimter er nog omvangrijker laat uitzien.
  • De juiste sfeerverlichting: Sfeerverlichting zorgt niet alleen voor een ruimere badkamer, maar ook voor een zeer gezellige en rustgevende ruimte.
  • De kleur van de vloer: Hoewel de vloer in de kamer vaak donker is, kan dit ervoor zorgen dat de badkamer kleiner wordt en daarom moet je dit dus proberen te vermijden.
  • De glazen douchewand: Een glazen douchewand zorgt voor enorm veel stijl en je bespaart direct veel ruimte (zeker als je gaat voor een schuifdeur).
  • Gesloten kasten en opbergruimtes: Als je je badkamerspullen uit het zicht plaats, dan ziet de badkamer er netter en groter uit.
Welke tip ga jij in je badkamer toepassen. Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!