door Jam Furniture

Bescherm je huis van binnenuit tegen inbrekers met deze 9 essentiële tips!

Mandy K. – homify Mandy K. – homify
Google+

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Het is een nachtmerrie voor iedereen: een inbraak. Het is misschien niet eens de financiële schade die zwaar weegt, maar meer de emotionele schade. Het idee dat een vreemde door je spullen gaat is vaak onverdraaglijk en het kan een tijdje duren voordat je je weer fijn voelt in je eigen huis. Situaties als deze willen we uiteraard zoveel mogelijk vermijden. Daarom hebben we  aantal tips voor je op een rijtje gezet die je helpen om je huis van binnenuit tegen inbrekers te beschermen. Kijk snel verder! 

1. Voordeur op slot

Verlaat je huis nooit zonder de voordeur op slot te doen, hoe lang je ook weg bent. Hoe verleidelijk ook, trek de deur daarom nooit zomaar achter je dicht.

2. Garage op slot

En vergeet zeker de deur die tussen de woning en de garage zit niet. Het is een deur die vaak niet op slot zit. Het is dan een koud kunstje om van de garage in de woning te komen. Beveilig daarom de garagedeur en de deur tussen de woning en de garage goed.

3. Vergeet de ramen niet

woonhuis H te Heythuysen:  Huizen door CHORA architecten
CHORA architecten

woonhuis H te Heythuysen

CHORA architecten

Houd ook altijd de ramen gesloten en vergrendeld. Dit kan, zodra deze openstaan, gezien worden als een uitnodiging voor inbrekers. Onderschat sterke raamsloten daarom niet, en vervang sloten indien nodig. Dieven weten precies hoe ze zwakke sloten moeten aanpakken. 

4. Vervang sloten

Vervang je sloten zodra je een nieuwe woning betrekt. Als je in een huurhuis woont, vraag de verhuurder dan om ze te vervangen als dit nog niet gebeurd is. Zelfs als de vorige huurder alle sleutels heeft teruggegeven, dan is het niet zeker of er nog andere kopieën gemaakt en verspreid zijn. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen, vooral als het gaat om een vreemde die zomaar je huis in en uit kan lopen.

5. Gebruik een kluis

 Kantoren & winkels door Heindl GmbH

Bewaar waardevolle goederen in een huiskluis of een kluisje bij de bank. Als het om een kleine en ongemonteerde kluis gaat, dan kun je overwegen om de kluis op de vloer te bevestigen, omdat veel inbrekers er gewoon mee vandoor gaan. Geef je beveiligingscode alleen aan iemand die je vertrouwt. 

6. Schuifdeuren extra beveiligen

 Schuifdeuren door GK Architects Ltd
GK Architects Ltd

Rear extension

GK Architects Ltd

Schuifdeuren dienen verticale bouten en een metalen of houten staaf in het slot te hebben om te voorkomen dat deze opengebroken kunnen worden, let daar dus goed op! 

7. Bewaar sleutels op een slimme plek

 Gang, hal & trappenhuis door Jam Furniture
Jam Furniture

RECLAIMED FRENCH OAK KEY HOLDER WITH SOLID BRASS KEY FOBS

Jam Furniture

Verberg je huissleutels nooit buiten. Dieven weten dat ze onder de mat en in de tuinkabouter en nepstenen moeten kijken om verborgen sleutels te vinden. Geef daarom de sleutel aan een buurman of geliefde die je vertrouwt.

8. Maak gebruik van melkglas

 Ramen door FORT Engineering
FORT Engineering

The bigger the better

FORT Engineering

Ramen van melkglas kunnen een mooie aanvulling voor elke entree zijn, maar ze kunnen ook het zicht van buitenaf verminderen. Dit is wat we willen, omdat het voor inbrekers lastig moet zijn om het huis in te kijken.

9. Versterk ramen

Versterk ook je kleine ramen met veiligheidsglas of metalen spijlen. Het lijkt misschien een extreme stap, maar inbrekers breken vaak een klein raampje open om toegang te krijgen. Het onmogelijk om door veiligheidsglas te breken en ook tralies helpen in dit geval. 

Lees dit artikel als je wilt weten waarom inbrekers voor jouw huis kiezen. 

Heb jij ook nog tips die je graag wilt delen? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!