moderne Badkamer door Facile Ristrutturare

9 elegante ontwerpen voor kleine badkamers

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Loading admin actions …

Je wilt je kleine badkamer een make-over geven maar je denkt dat het onmogelijk is om er wat moois van te maken. Vandaag laten we zien dat je zelfs van de kleinste ruimte een heerlijk ontspannen plek kunt maken met negen ontwerpen voor kleine badkamers. Allemaal even elegant en stijlvol. We hebben verschillende stijlen verzameld zodat er voor elke smaak wat bij zit. Kijk wat je mooi vindt en ga er thuis mee aan de slag!

​1. Zand & chocolade

moderne Badkamer door Archifacturing
Archifacturing

Vista del bagno in camera

Archifacturing

De combinatie van neutrale kleuren zoals chocolade en zand is prachtig in een badkamer. Helemaal in combinatie met wit sanitair. In dit voorbeeld zie je hoe mooi de ruimte in evenwicht is. Ondanks de donkere kleuren oogt de badkamer fris en uitnodigend!

​2. Bruine muren

De vele donkere tegels in dit voorbeeld verhogen de esthetische waarde van dit tweede voorstel. Je ziet dat de muren van de badkamer bedekt zijn met kleine rechthoekige tegels van vloer tot plafond. De structuur van de tegels en de kleur maken deze badkamer uniek. Extra mooi wordt de ruimte het verlichtingsplan dat een verlichtingsspecialist heeft aangelegd.

​3. Kleine ruimte

Heb je niet genoeg ruimte voor een bad. Plaats een opvallend element in de badkamer zoals de wastafel in dit voorbeeld!  De wastafel met de lades doet ons denken aan de slaapkamers van een prinses. Net zoals de spiegel met zijn robuuste witte lijst. Een origineel en creatief idee voor als je net even wat anders wilt.

Kijk ook eens in dit artikel voor meer tips voor een kleine badkamer.

​4. Met glinsterende details

Het is mooi om kleine schitteringen in je badkamer te hebben, vooral als de muren en het sanitair neutrale kleuren hebben. Plaats een smalle rand met tegels in het midden van de muur. Op de foto zie je hoe mooi dit is en op welke manier de tegels de aandacht trekken. De kleine tegels geven de badkamer karakter en een gevoel van herinnering als je de drempel over komt.

​5. Decoreren met planten

moderne Badkamer door Tarimas de Autor
Tarimas de Autor

TARIMA DE ROBLE STORM – Proyecto Madrid

Tarimas de Autor

Als je een raam in de badkamer hebt in de badkamer,  is het leuk om een hoek met planten te creëren. Je geeft zo de ruimte een mooie en levendige sfeer.

​6. Zwart en glanzend

industriële Badkamer door studioQ

In deze badkamer zie je een groot contrast tussen de zwarte muren met dunne witte strips en het wit van het sanitair en het plafond. Een zeer moderne en mannelijke badkamer. Anders dan anders. Wij vinden het leuk!

​7. Heel minimaal

De badkuip staat los en is geplaatst voor een parelgrijze muur. Dit geeft deze badkamer een unieke uitstraling. De muur is gemaakt van bakstenen met een onregelmatige structuur. Een element dat duidelijk de aandacht vangt als je binnenkomt. Het contrast tussen de kleuren en structuren is heel bijzonder in deze badkamer.

​8. Wit en hout

Ook in dit achtste voorbeeld zie je een sterk contrast tussen het glanzende wit van de muren, het toilet, de badkuip en de parketvloer. Bijzonder is ook de opstap naar het bad. Het is bijna alsof het de ingang naar een natuurlijk zwembad is.

​9. Een beetje stedelijk

Een donkere badkamer met  een strakke stedelijke uitstraling door het grijze rechthoekige mozaïek en de donkere vloer. Om wat licht in de duisternis te brengen is het mooi om wit sanitair te plaatsen. Een badkamer die symmetrie combineert met een goede balans tussen wit en grijs. Prachtig!

Welk ontwerp vind jij mooi? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!