Megatransformatie! Van grootmoeders huis naar eigentijdse woning!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Een compleet huis veranderen met slechts een paar ingrepen, dat is wat we jullie in dit artikel gaan laten zien. In het Zwiterse Witikon, een voorstad van Zürich troffen de experts van Hausbuben Architekten GmbH deze eengezinswoning. Zij waren bereid de uitdaging aan te gaan en wisten met een aantal handige ingrepen deze woning compleet te revitaliseren. 

Voor: Aanzicht

Het huis bevond zich in een redelijke staat, dat wil zeggen, met de constructie was niets mis en het gebouw leek goed onderhouden te zijn. De bewoners van de woning verzochten echter om een nieuw, fris design en een vergroting van het woonoppervlakte. 

Na: Aanzicht

De entree van de woning werd verplaatst en de gevel werd voorzien van nieuwe openingen, op de begane grond werd een nieuwe plattegrond gerealiseerd. Het oude, charmante gebouw werd omgetoverd tot een moderne woning met een strakke belijning. Om het totale woonoppervlakte te vergroten werd een nieuwe structuur op de bestaande verdieping geplaatst, die zich onderscheidt door zijn opvallende afwerking: verticaal geplaatste houten latten en groene wanden zetten de toon. Vanuit deze studio heeft men tevens toegang tot het balkon. Het volume biedt plaats aan de meer intieme kamers van de woning en voorziet de bewoners in de gewenste privacy. 

Eetkamer en keuken

Eenmaal binnen worden we verrast door een opvallend helder en natuurlijk interieur. De woonkeuken oogt ruim en groot door het gebruik van lichte kleuren, strakke oppervlakten en natuurlijke materialen. De woonkamer is gericht op de tuin, grote vensters aan die zijde bieden de bewoners een fraai uitzicht en zorgen bovendien voor een aangename hoeveelheid lichtinval. 

Woonkamer

De eetkamer gaat vloeiend over in de woonkamer. Harde, scheidende elementen ontbreken. Hetzelfde thema wordt consequent doorgevoerd, helder en licht, en maakt dat de gehele ruimte uniform en homogeen aandoet. Het meubilair oogt comfortabel en sluit goed aan op het heldere decor waartegen zij acteren. 

Functionele opbergruimte

Deze kast oogt niet alleen visueel aantrekkelijk maar mag ook zeer praktisch genoemd worden. Wanneer de verschillende kasten gesloten zijn vormen zij een geheel met de wand waarin ze zich bevinden. De kasten bevatten geen uitstekende grepen maar zijn voorzien van gaten waardoor ze geopend en gesloten kunnen worden zonder de rust en sereniteit van deze ruimte te onderbreken. 

Slaapkamer

We sluiten deze fotoserie af met het zicht dat we vanuit de slaapkamer hebben. Volledig ingericht in heldere kleuren en zachte tinten, die ervoor zorgen dat er een natuurlijke levendigheid in deze ruimte ontstaat. Vanuit deze hoek hebben we tevens zicht op de felgroene gevel die we al eerder zagen. Een grote schuifdeur biedt de gebruikers toegang tot het balkon en zorgt er tevens voor dat men hier baadt in het zonlicht. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op het homify-profiel van Hausbuben Architecten GmbH. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!