industriële Keuken door deVOL Kitchens

8 fouten in de keuken (en hoe je ze kunt voorkomen!)

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

De keuken inrichten is iets wat voor jou misschien wel heel vanzelfsprekend is. Toch loop je in zo’n geval de kans om fouten te maken. En juist die fouten willen we inzichtelijk voor je maken! Het handige is dat je geen keukenplanner nodig hebt om je te assisteren, jij kunt zelf gewoon aan de slag om er voor te zorgen dat jouw keuken helemaal dik in orde is. De voorbeelden die we je laten zien zijn trouwens van keukens waar verder niet zo veel mis mee is, alleen die puntjes op de i kun jij toevoegen!

1. De prullenbak in beeld

Niet dat het op deze foto het geval is, maar wat absoluut ook niet kan in een mooie keuken is dat de prullenbak prominent in beeld staat. Op de een of andere manier is dit toch altijd een smerig object dat in de weg staat. Bij voorkeur verzamel jij je afval, al dan niet gescheiden, in bakken in het gootsteenkastje. Of je zet de prullenbak net om de hoek in de bijkeuken, als je die hebt natuurlijk.

2. Te weinig lichtpunten

Te weinig lichtpunten in de keuken maakt het koken als het donker is er nou ook niet bepaald aantrekkelijker op. Je ziet dat hier ook weer heel erg goed: er is slechts één lichtpunt te vinden en dat maakt het naast onpraktisch ook erg ongezellig!

3. Slechte ventilatie

Slechte ventilatie in een keuken kan je kookplezier ook behoorlijk bederven. Zorg dus dat er altijd een raam of een deur in de buurt van het aanrecht en het fornuis is. Alleen op die manier kun je de keuken van voldoende zuurstof blijven voorzien. En zo’n raam of deur is natuurlijk ook erg aangenaam op het gebied van inval van daglicht.

4. Te veel open planken

Als je te veel open planken in de keuken plaatst, dan krijg je een beeld dat het visueel niet zo heel erg goed doet. In dit voorbeeld kun je dat duidelijk zien. Het rek voor de borden tussen de kastjes is erg leuk, maar de glazen deurtjes maken het bijna tot een museum. Een keuken mag op het gebied van stijl natuurlijk mooi zijn, maar het is toch ook vooral een plek die praktisch moet blijven.

5. Te veel roestvrij staal

Roestvrij staal is een prachtig materiaal om in je keuken te gebruiken, zeker als je een beetje met een industriële of moderne look wilt werken. Maar te veel van dit materiaal in de keuken verwerken kan wel erg kil en onpersoonlijk worden. Voor een horecakeuken geen probleem, maar bij jou thuis toch een stuk minder gezellig.

6. Nog een keer licht

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg dat het licht in de keuken heel erg goed geregeld is. En wees dus zeker niet te zuinig met de lichtpunten. Gebruik bij voorkeur ledlampen. Deze hebben tegenwoordig een goede lichtopbrengst en zijn natuurlijk vooral heel erg energiezuinig.

7. Dysfunctionele handgrepen

Een handgreep op een keukenkastje dat niet naar behoren werkt, is heel erg storend. Zorg er dus zeker voor dat jouw keukenkastjes niet van dysfunctionele handgrepen of deurknopjes zijn voorzien, maar van een exemplaar dat handig is in gebruik en er ook nog eens leuk uitziet.

8. Te uitbundige decoratie

De keuken een beetje gezellig inrichten is natuurlijk helemaal niet erg, maar te uitbundige decoratie is ook een beetje misplaatst. De keuken blijft immers bedoelt om in te koken en is dus echt een gebruiksruimte. Pas de aankleding en accessoires daar dus ook zeker een beetje op aan.

Heb je wat aan deze tips gehad? Voor meer informatie over de keuken, kun je ook hier een kijkje nemen.

Heb jij nog een handige tip om toe te voegen? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!