De trendkleuren voor je muren voor najaar/winter 2017

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De trendkleuren voor je muren voor najaar/winter 2017

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Woonkamer door Bloomint design
Loading admin actions …

Wanneer er een nieuwe periode van het jaar aanbreekt en de dagen wat korter en koeler worden, willen we vaak ook weer iets in ons huis veranderen. Een nieuwe impuls, nieuw leven. Een van de meest eenvoudige en impactvolle manieren om dit te doen is met de muren in ons huis: een enkele muur of de hele ruimte. In dit artikel laten we je de 10 trendy kleuren voor het najaar  waarmee je een extra vleugje kleur en warmte kunt toevoegen. 10 kleuren die je leven met inspiratie zullen vullen.

 Muren door CUSTOMS handmade
CUSTOMS handmade

Espacios decorados by Wallart

CUSTOMS handmade

1. Wit

 Woonkamer door Bloomint design
Bloomint design

HOTEL CAL REIET – GUEST HOUSES

Bloomint design

De voordelen van wit zijn legio maar de meest bekende zijn dat het ruimtes visueel breder maakt, zorgt voor helderheid en je er door zijn enorme veelzijdigheid veel verschillende stijlen en kleuren mee kunt combineren.

1. Wit

Wit is een tijdloze kleur die nooit uit de mode raakt. Daarom blijft deze kleur ook in de winter trendy en ook het jaar daarop weer. Wit is altijd een trend. Het kan met veel tinten worden gecombineerd en is daarom altijd een goede keuze. Trendy is de combinatie van wit met ruw hout. Dat zorgt voor mooie contrasten en brengt tevens natuurlijkheid en warmte in een ruimte.

2. Grijs

 Woonkamer door Arqbox
Arqbox

Sala Estar

Arqbox

Neutrale kleuren bieden de mogelijkheid om decoratieve details meer naar voren te laten komen en zo een podium te vormen voor je fraaie designobjecten. En alhoewel we vaak aan wit denken kan ook grijs een goede basiskleur zijn zeker wanneer je daar zoals hier een vleugje bruin aan toevoegt.

 Muren door CUSTOMS handmade
CUSTOMS handmade

Espacios decorados by Wallart

CUSTOMS handmade

Een goed voorbeeld van grijs als podium voor je kunstobjecten is deze prachtige slaapkamer waar de grijze muur de hoofdrol speelt als basis voor het schilderij. En voor de nodige warmte en zachtheid kun je natuurlijk prima een andere kleur toevoegen zoals hier het roze fluffy bedplaid.

3. Geel

 Kinderkamer door 퍼스트애비뉴
퍼스트애비뉴

엄마의 사랑이 피어나는 러블리 하우스

퍼스트애비뉴

Geel is een kleur die ons doet denken aan de zon en dus ideaal voor de periode waarin we deze even moeten missen. Let daarbij wel op welke tint geel je kiest zodat het ook weer niet te levendig en dynamisch wordt. Met een mix van verschillende schakeringen zoals hier zet je een mooi effect neer.

Geel creëert een gezellig gevoel en je kunt deze kleur uitstekend combineren met crème of andere neutrale tinten. Ook voor de buitenzijde van het huis zien we deze kleur regelmatig. Wanneer de tint te fel is kun je deze altijd verzachten door hem te mengen met witte verf.

4. Groen

Kies je voor harmonie of contrasten genereren? Dit is afhankelijk van het eindresultaat dat je in huis of in de betreffende ruimte wilt neerzetten. Beide opties zijn een goede keuze maar geven totaal andere resultaten. 

Deze slaapkamer in groen geschilderd is een duidelijk voorbeeld van hoe je harmonie met eenzelfde kleur kunt genereren. Een frisse en veerkrachtige tint, net als deze slaapkamer. Het gaat daarbij om het kiezen van verschillende kleurschakeringen van dezelfde tint waardoor een mooi samenhangend geheel ontstaat.

5. Roze

Roze is een kleur die niet iedereen durft te gebruiken, maar de waarheid is dat je er een zeer spectaculaire ruimte mee kunt creëren. Fuchsia in combinatie met lichtbruin, wit en roze zorgt voor een zeer fraaie combinatie in dit voorbeeld. Een perfecte balans. Dus wanneer je een zo opvallende kleur kiest, combineer deze dan altijd met een meer neutrale kleur.

6. Oranje

Wanneer we het hebben over oranje dan weten we misschien niet welke tint we precies bedoelen. De krachtige oranje die we aan de linkerkant zien is namelijk totaal iets anders dan een pastel oranje. Wanneer je voor de de eerste kiest, dan is het een goed idee om een enkele muur te schilderen en deze te combineren met een roomtint. Ook zeer fraai en warm zijn de terracotta tinten.

7. Mintgroen

Mintgroen is recentelijk een modekleur voor de muren van je huis. Het zorgt voor bepaalde retro-, vintagesfeer, maar ook voor een gezellige en flirty touch, bijna kinderlijk. Deze foto toont de ideale kleur: niet te zacht of te fel.  

8. Een combinatie van kleuren

 Muren door Rebel Walls
Rebel Walls

Lily Pond

Rebel Walls

Als je iets anders dan slechts gewoon een effen muur wilt dan kun je proberen om verschillende soorten kleuren op dezelfde muur te combineren en zo vlekken in verschillende kleuren schilderen. Een andere optie is behang: gemakkelijk te plaatsen in veel verschillende ontwerpen. Wil je meer trendkleuren zien? Bekijk dan ook de 9 trendkleuren voor je muren in 2017.

9. Blauw

Zoals we al eerder hebben gezegd, kun je kiezen voor een paar verschillende kleurschakeringen en zo een bepaalde harmonie neerzetten met wat kleine verschillen. Tussen deze twee tinten blauw zien we niet te veel verschil maar toch is dit er. Dit zorgt voor dynamiek en beweging en ziet er goed uit.

10. Fading colours

Ook een zeer fraaie optie om een mooie sfeer neer te zetten is om een kleur in intensiteit te laten veranderen van fel naar licht of twee kleuren met elkaar te mengen op een muur. Op deze foto zie je hoe de muur hier op een charmante en discrete manier van violetblauw naar lila overgaat. Prachtig!

Fading colours: we love it!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!