Keukenblokken door Estúdio Pantarolli Miranda - Arquitetura, Design e Arte

10 moderne keukens in heldere frisse kleuren

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Loading admin actions …

Is de ruimte waar je keuken zich bevindt klein en donker? Of hou je van koken in een vrolijke en lichte omgeving? Dan vind je in dit ideeboek veel inspiratie om een moderne maar frisse en lichte keuken te creëren. Soms valt het niet mee om van een donkere of wat kleine ruimte toch een lichte frisse ruimte te maken. Daarom hebben we wat slimme trucs voor je verzameld hoe je hier met frisse kleuren toch een aangename ruimte van kunt maken. Van klassiek wit tot turquoise of hemelsblauw, er zijn vele mogelijkheden! 

1. Jeugdig en fris

Hier zien we een fraai idee voor een jonge, frisse, moderne keuken waar een paar traditionele elementen aan zijn toegevoegd in de vorm van de houten stoelen en krukken. De aanwezigheid van kleuren zoals wit, lichtgrijs en zachtgroen maakt de hele omgeving extreem helder en zorgt voor een vrolijke en gastvrije sfeer.  

2. Wit en hout

moderne Keuken door Harvey Jones Kitchens
Harvey Jones Kitchens

Painted Shaker kitchen by Harvey Jones

Harvey Jones Kitchens

De veiligste manier om je keuken in te richten? Combineer wit met hout. Deze keuken is het toonbeeld van netheid, frisheid en helderheid, terwijl deze toch ook de nodige persoonlijkheid heeft. Zeer fraai is het centrale kookeiland dat naast een goede afscheiding van de woonkamer ook een nuttige opbergruimte bevat.

3. Een mix van zachte tinten

De combinatie van kleuren in deze keuken is echt zeer fraai: zandkleur, taupe en lichtblauw in combinatie met een marmeren werkblad, maken de hele ruimte zeer modern en origineel. De verlichting vormt hier het fraaie designelement met drie hangende bollen gecombineerd met een kantelsteun, die een zeer trendy industriële look aan de ruimte geeft.

4. Frisgroen

Een felle kleur boven het aanrechtblad geeft je keuken een frisse en eigentijdse look en zorgt bovendien voor meer helderheid. Zeker in combinatie met witte keukenkastjes.

5. Klein en knus

moderne Keuken door Atim Spa
Atim Spa

BRUNCH

Atim Spa

Wat zullen we zeggen? Wanneer we naar deze foto kijken voelen we ons direct thuis. De houten vloer in combinatie met turquoise en wit zorgt voor een frisse, lichte en gastvrije look in de ruimte. En let ook op de fraaie gele lamp en de inklapbare tafel: ideaal voor jonge stellen!

6. Met natuurlijke details

Deze stijlvolle keuken is een goed voorbeeld van hoe je karakter en persoonlijkheid kan toevoegen aan een moderne keuken gewoon met een aantal simpele details. Het fraaie losse keukeneiland in natuurlijke look, de houten bar en bijzondere lamp zorgen hier voor het wow-effect. 

7. Details die verschil maken

Hen je weinig ruimte voor de keuken? Dan is dit een goede oplossing. Een klein keukenblok met fraaie keukeneiland annex bar ervoor. De fraaie betonnen afzuigkap, vrolijke gebloemde tegels en diverse houten accenten zorgen hier voor de meerwaarde. Een goed idee ook voor een outdated keuken: met een simpele rij vrolijk gebloemde tegels fleur je elke keuken op.

8. Ideaal voor een donkere ruimte

Dit is een typisch voorbeeld van een donkere keuken: de keuken is geplaatst in een ruimte met laag plafond en weinig licht. De combinatie van kleuren zoals turquoise, licht hout en wit zorgen hier voor extra helderheid en frisheid. Wit in combinatie met frisse tinten zoals lichtgroen of lichtblauw zorgen altijd voor deze helderheid.

9. Aardetinten en staal

En ook lichte aardetinten doen het goed in een wat donkere keuken (en zijn bovendien erg mooi). Hier zien we een fraai kleurenpalet met zand- en lichte taupetinten in combinatie met een marmeren keuken en wat accenten in de vorm van stalen keukenaccessoires. Bekijk ook even deze 14 sensationele keukens met hout.

10. De hemel op aarde

scandinavische Keuken door Decoroom
Decoroom

Mieszkanie z hiszpańską duszą

Decoroom

En ook lichtblauw is een perfecte kleur voor een heldere frisse lichte keuken zoals we hier zien. Gebruik het uitsluitend als accent bijvoorbeeld voor een deel van de kastjes anders wordt het te overheersend. En de combinatie met de koperen retrolamp en geometrische tegels maken het ontwerp hier helemaal af.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!