Dynamisch woonhuis voor een jong gezin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Dynamisch woonhuis voor een jong gezin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van anna jaje Modern
Loading admin actions …

Als je kleine kinderen hebt, dan heb je daar vrijwel altijd je handen vol aan. Na een werkdag van de ouders en een schooldag van de kinderen is er dan ook niets fijner dan samen tijd door te kunnen brengen in een fijn huis. Maar dan moet er in dat huis natuurlijk wel rekening gehouden worden met zowel de kinderen als met de ouders! Voor de Poolse architect Anna Jaje was dit geen probleem, ze heeft een woning ontworpen die gerust een dynamisch woonhuis voor een jong gezin mag worden genoemd. Tijd voor een kijkje!

Ruime entree

Zodra je dit huis binnen bent gestapt, valt de zeer ruime entree op. Een aantrekkelijke gang met een moderne uitstraling. De kinderschoentjes laten direct zien dat hier kleine kinderen wonen. Spelen in de gang is voor de kinderen al een optie, zoveel ruimte is er wel! Het interieur is erg mooi afgewerkt en een uitsparing voor een schilderij, zoals links te zien is, is een mooie vorm van detaillering. En ook de vloer valt op door een mooie afwerking: een looppad van tegels met aan de zijkant laminaat.

Modern met industrieel randje

Eenmaal in de woonkamer valt de moderne stijl op, die door middel van een donkere bakstenen muur ook een klein industrieel randje heeft gekregen. Dit is een sfeervolle en aangename familiekamer en de open haard verhoogt die sfeer nog meer! Vanaf de royale bank kunnen de kinderen heerlijk naar de grote televisie kijken of gewoon spelen. De lage bank is erg kindvriendelijk trouwens! En ook een kleed in de woonkamer is een goed idee voor een huishouden met kleine kinderen, een kleed is immers een stuk fijner om op te spelen dan een koude laminaatvloer.

Ruime keuken

Een ruime keuken kan in een gezinswoning uiteraard niet ontbreken. Het samen eten van de maaltijden zijn tijdens de werkdagen vaak de enige momenten dat het hele gezin bij elkaar is. Dat het eten dan in een ruime keuken bereid kan worden is erg belangrijk. De keuken is ook een moderne stijl vormgegeven en we zien hier hetzelfde industriële randje als in de kamer: de donkergrijze bakstenen. Let ook even op het mooie natuurstenen aanrechtblad.

Gezellig aan tafel

De gezamenlijke maaltijden zijn net al aangestipt. De eetkamer, onderdeel van de grotere woonruimte, ziet er erg gezellig uit. Een klein rustiek tintje is hier toegevoegd door de mooie houten tafel. En een groot gezin kan hier ook heel goed aanschuiven. De grote mate van afwerking die in de gang al te zien was, is hier ook weer erg goed zichtbaar. De verlaagde rand van het plafond is daar een heel mooi voorbeeld van.

Stijlvolle trap

Het oog voor detail van de architect is ook hier weer prachtig te zien. De stijlvolle trap die naar de bovenverdieping leidt is zeker geen standaardontwerp. De traptreden zweven als het ware in de ruimte en de glazen afscheiding versterkt dat zwevende effect alleen nog maar meer. Het is een open trap en misschien denk je nu dat zoiets gevaarlijk kan zijn met kleine kinderen. Dat is niet het geval! De afstand tussen de traptreden is namelijk klein. Makkelijk voor kinderen om naar boven te lopen en ze kunnen er niet doorheen vallen.

Comfort

Uiteraard is men bij de badkamer qua ontwerp ook niet over één nacht ijs gegaan. Een dubbele wastafel en een ruime douche in een mooi vormgegeven entourage zorgen voor de ideale familiebadkamer.

Speelparadijs op zolder

Het hele huis is zeer geschikt voor kinderen om in te spelen, maar de zolderverdieping is het echte speeldomein. Opruimen hoeft hier niet, de kleintjes kunnen de volgende dag gewoon weer verder spelen!

Heb jij een gezin met jonge kinderen en wil je meer ideeën opdoen? Lees en kijk dan hier ook verder.

Heb jij jonge kinderen? Deel je leuke ideeen voor een kindervriendelijk huis met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!