Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Teken het maar! Schoolbordverf kan overal in huis

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Schoolbordverf is een leuke uitvinding die een aantal jaren geleden aan populariteit won. Hier en daar wordt het toegepast, maar het is eerder zo dat je de pot verf in de winkel ziet staan en denkt 'o ja' dan dat het echt top of mind is wanneer je een kleurtje voor je muur gaat kiezen. En dat terwijl schoolbordverf een mooi effect geeft én heel praktisch is, aangezien je op je muur kunt schrijven en tekenen en als je genoeg hebt van je creatie veeg je het zo weer uit. Daarnaast geeft een krijtbord ook nog eens een heerlijk nostalgisch tintje aan je huis.

Bovendien: donker is het nieuwe licht. De afgelopen jaren maken donkere kleuren hun intrede in onze interieurs om meer contrast en dieptewerking in huis te brengen. Hiervoor is schoolbordverf ideaal. Een donkere krijtmuur is goed te combineren met een natuurlijk materiaal als hout en met groentinten. In iedere kamer is schoolbordverf toepasbaar: keuken, kantoor, kinderkamer… Vind hier specifieke tips en ideeën voor schoolbordverf in iedere ruimte.

In de eetkamer

Denk eens aan een krijtbord op je muur als decoratie ter vervanging van een servieskast of een schilderij. Versier de muur met toepasselijke quotes of teken verse kruiden en planten op de muur. Denk ook eens aan een collage van keukengerei of teken een etiket na. Maak het niet te bont: beperk je tot een aantal kleuren voor een volwassen krijttekening. Kies bijvoorbeeld een combinatie wit en groentinten. Wanneer je allerlei kleuren gaat gebruiken geeft dat al snel een kinderlijk effect.

Je kunt trouwens gebruik maken van krijtstiften, waarmee je veel preciezer kan werken dan met krijtjes. Ga wel even na of het gemakkelijk uit te wissen is, want niet alle soorten krijtstiften en schoolbordverf zijn een goede match.

De donkere muur in combinatie met lichtere tinten zorg voor een gezellige sfeer in de eetkamer en gaat eigenlijk samen met iedere stijl. Je kunt de muur inrichten hoe je maar wilt!

In de keuken

We betegelen vaak de achterwand van de keuken. Dat hoort een beetje bij de keuken en het is nu eenmaal heel praktisch: doekje erover en het is schoon. Maar een schoolbordmuur is natuurlijk ook heel gemakkelijk schoon te maken en dus prima geschikt voor in de keuken. Gebruik de muur bijvoorbeeld voor boodschappenlijstjes. Om het wat mooier te maken kun je de lijstjes inlijsten – met een echte lijst of een getekende!

Schoolbordverf is trouwens goed te combineren met magneetverf. Breng eerst een laag of twee lagen magneetverf aan en schilder die over met schoolbordverf. Je kunt je krijtbord nu ook gebruiken om bijvoorbeeld magnetische kruidenpotjes aan op te hangen.

Op je werkplek

Vergeet je altijd alles en zit je schema nooit echt in je hoofd? Gebruik dan de muur van je werkkamer als to-dolijst en agenda en je bent altijd op orde. Teken schema's uit en gebruik het als notitieboekje. Met behulp van een krijtstift kun je heel gemakkelijk op de muur schrijven.

Misschien ben je deze foto ook al eens tegengekomen in ons artikel over het optisch vergroten van kleine ruimtes. Donkere kleuren verkleinen ruimtes vaak optisch, maar door een (kleine) wand donker te schilderen en die te combineren met lichte en felle kleuren creëer je dieptewerking en kan je kamer dus juist wel eens groter lijken. Let wel op met welke muur je donker maakt, wanneer hier de muur links op de foto zwart was geschilderd had dat waarschijnlijk wel een benauwend gevoel opgeleverd.

In de kinderkamer

Schoolbordverf in de kinderkamer is de perfecte oplossing voor kinderen die graag op de muur tekenen. Alle kinderen vinden dat leuk, dus een krijtmuur is ideaal! Beschilder een muur met de verf, zorg voor een bakje met krijtjes in alle kleuren van de regenboog en ze kunnen los! Regel ook een goede wisser en misschien vochtige doekjes waaraan ze hun handen kunnen afvegen, anders zitten straks overal krijtvlekken op.

Bovendien is de muur heel leuk te combineren met speelgoed, zoals auto's of een poppenhuis. Plaats een poppenhuis of een autogarage tegen de muur aan en je kind kan de hele omgeving erbij fantaseren en tekenen. Een klein plankje kan dienen als balkon van nog een huis en met behulp van flexibel triplex creëer je zo een weg bij een berg op. Met een beetje fantasie staat er straks een hele stad op de muur van je kinderkamer!

In de hal

 Gang en hal door homify

Het briefje dat je voor je zoon had geschreven en dat op tafel lag blijkt altijd wonderbaarlijk te zijn verdwenen. Waardoor hij niet wist waar je was en hij niet wist dat zijn voetbaltraining niet doorging en dus om vier uur netjes op het veld stond. De oplossing: een krijtmuur in de hal, liefst op een muur die je meteen ziet als je binnenkomt. Zo kan niemand meer een boodschap missen, want iedereen moet langs die muur bij binnenkomst. En je boodschap waait niet weg en wordt niet opgegeten door de hond.

Pas wel op met de kleur zwart in een kleine ruimte als de hal. Te veel donkere kleuren laten de gang heel benauwd aan voelen. Je kunt eventueel schoolbordverf in een andere kleur nemen, maar zwart kan prima wanneer je een kleine muur neemt of slechts een deel van de muur verft, zoals een verticaal vlak of een vierkant. Breek het zwarte vlak met een kastje, een tafeltje of een schilderij in een wat lichtere kleur, zoals op de foto met felgeel.

In de tuin

 Tuin door ashortwalk
ashortwalk

Eco Chalk Board

ashortwalk

Zelfs in de tuin kun je gebruik maken van schoolbordverf. Het krijtbordje op de foto is gemaakt van gerecycled verpakkingsmateriaal en is dus ecologisch verantwoord. Tip: leuk cadeau voor milieubewuste familieleden of vrienden. Het ophangtouw en het krijtje worden bijgeleverd.

Natuurlijk kun je zelf ook gemakkelijk zo'n bordje maken met schoolbordverf. Neem simpelweg een oude plank – ook milieubewust – en schilder die met schoolbordverf. Boor voor het schilderen twee gaten waar je een touw doorheen knoopt, zodat je het bord kunt ophangen. Niet alle schoolbordverf is overigens geschikt om buiten te gebruiken, dus lees even goed de informatie op het blik verf voordat je aan je project begint. Het zou natuurlijk zonde zijn als je bord niet weatherproof blijkt te zijn. 

Ook een creatieve geest? Schilder jij een muur met schoolbordverf?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!