Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Stress op je werk? Maak van je huis de beste relaxplek!

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Na een stressvolle dag op je werk zou je huis moeten aanvoelen als een warm bad. Als je thuiskomt moet de knop om van werk naar privé en kun je helemaal tot rust komen. Om dit te bevorderen kun je wat extra aandacht besteden aan het comfort van je huis.

Werk bijvoorbeeld met warme kleuren en zachte materialen. Zo voel je je meteen kalmer als je thuis bent. Plof thuis op de bank met koffie, geniet optimaal van je bad in een badkamer die oogt als een spa en doe een middagdutje op je daybed! Aan het einde van je drukke dag val je heerlijk in slaap in een fijn bed in een fijne slaapkamer. Maak van je huis de ultieme plek om tot rust te komen!

Zoek een comfortabele bank uit

 Woonkamer door Villa Riviera
Villa Riviera

Riviera Maison Sofa

Villa Riviera

Een bank in een minimalistische stijl kan prachtig zijn, maar geef toe: die zit toch wel net iets minder lekker dan zo'n zachte plofbank. En aangezien de meeste mensen na hun werk als eerste met een kopje koffie op de bank ploffen is een comfortabele bank de eerste vereiste van een relaxed huis. En wie heeft gezegd dat zo'n plofbank niet een beetje een strak design kan hebben? Wat op het moment helemaal in is is zo'n rechte bank die bestaat uit vrij grove, massieve elementen. Je combineert losse elementen tot de bank die bij jou huis past. Deze banken zijn extreem comfortabel en daarnaast ook nog eens vrij strak.

Met een meer landelijke stijl zit je ook altijd goed: de banken die bij het rustieke huis passen zijn eigenlijk bijna altijd super comfortabel, getuige ook bijgaande foto. Maak het geheel af met fijne, zachte kussens en een deken of een schapenvacht en je hebt de eerste ultieme relaxplek te pakken.

Neem het allerfijnste bed

Na een dag hard werken is het moment dat je de dekens over je heen trekt en je helemaal kunt ontspannen toch wel een van de fijnste momenten van de dag. Zorg er dus voor dat je bed, en eigenlijk je hele slaapkamer, super rustgevend is. Overdag span je je spieren aan om rechtop te staan of te zitten, maar als je slaapt ben je totaal ontspannen. Je hebt dus een bed nodig dat je goed ondersteunt, anders krijg je al snel klachten. Ben je nog op zoek naar een goed bed? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij Auping

Koop een heerlijk donzig dekbed en maak het geheel af met een plaid of een sprei en wat extra kussens. Dan kun je naast slapen ook lekker een boek lezen of een film kijken in bed. Ten slotte zorgen ook gordijnen en een vloerkleed voor warmte en gezelligheid.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de slaapkamer? Lees hier hoe je je bed tot eyecatcher van de slaapkamer bombardeert.

Maak plaats voor een daybed

 Woonkamer door Highlightmyday
Highlightmyday

Daybed aus Südafrika

Highlightmyday

Het daybed is sinds kort weer terug in de huiskamer! Wanneer je voor een schoonheidsslaapje je bed op moet zoeken verandert het dutje vaak in een halve nachtrust, waardoor je 's avonds niet kunt slapen en na een hazenslaapje op de bank wordt je vaak wakker met een geknakte nek; de bank is toch niet echt geschikt om op de slapen. Bovendien verschaft je daybed drie tot vier extra zitplaatsen bij feestjes.

Een daybed is de perfecte aanvulling op je relaxte huis, vooral wanneer je thuis werkt, want een middagslaapje doe je het beste na de lunch. De perfecte power-nap duurt overigens maximaal een half uur. Zo'n middagdutje van enkele tientallen minuten lijkt overbodig, maar we gebruiken niet voor niets ook het woord 'power-nap'; je krijg er extra energie van en bent na een half uurtje slaap een stuk gefocuster, dus die tijd verdien je gemakkelijk weer terug. Win-win!

Tover je badkamer om tot spa

 Badkamer door ArchDesign STUDIO
ArchDesign STUDIO

Suíte Master – CASA COR 2013 – (Fotos Lio Simas)

ArchDesign STUDIO

Ook je dagelijkse douche en je wekelijkse bad zijn ontspanningsmomentjes. Om optimaal te genieten van die momenten besteed je extra aandacht aan de inrichting van je badkamer. Wanneer je je badkamer als spa inricht breng je er met gemak wat extra tijd door. Ook tandenpoetsen en lippen stiften voelt een beetje luxueuzer in zo'n prachtige badkamer.

Het spa-effect bereikt je onder andere door het gebruik van hout, dat doet denken aan de sauna. Je kunt gebruiken maken van echt hout, maar er bestaan ook tegels met een zeer waarheidsgetrouwe houtprint. Verder gebruik je warme, natuurlijke kleuren, zoals aardetinten. Ook het gebruik van andere natuurlijke materialen dan hout past goed bij een spa. Verder zorg je voor grote, zachte badhanddoeken, die het luxe gevoel benadrukken. Ten slotte decoreer je met wat kaarsjes of ander warm licht en een paar slippers en een badjas: zo is het net alsof je naar de sauna gaat. 

Gebruik zachte materialen

doorkijk naar zithoek:  Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

doorkijk naar zithoek

choc studio interieur

Naast het feit dat je daadwerkelijk uitrust met behulp van bank en bed rust je ook uit van een goede sfeer in huis. Een van de manieren waarop je je huis relaxter maakt is met behulp van zachte materialen. Vergelijk in je hoofd maar eens een huis met veel zachte materialen en een minimalistisch ingericht huis met veel witte en zwarte oppervlakken. Van dat eerste huis krijg je toch al meteen een uitgeruster en comfortabeler gevoel?

Zachte materialen die je kunt gebruiken zijn stoffen als velours (kussens, gordijnen), een schapenvacht (over de leuning van de bank), een hoogpolig tapijt (onder de salontafel) en ga zo maar door. Door gebruik te maken van zachte materialen krijgt je huis automatisch een zachtere, comfortabelere uitstraling en dat werkt door op je gemoed.

Creëer warmte

Een andere manier om je huis comfortabel te maken is het creëren van warmte, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk warmte creëren doe je natuurlijk met een verwarming of open haard. Vooral de open haard geeft je een extra warm gevoel. Wanneer je het koud hebt verkramp je en bibber je, waardoor je niet echt kunt ontspannen. Dus warmte is een zeer belangrijk element van een relaxed huis.

Met het figuurlijk creëren van warmte doelen we op kleur- en materiaalgebruik. Hierboven hadden we het al over materialen als stof, die voelen warmer aan dan gladde oppervlakken. Als je een gezellige bank ziet met kussens en een dekentje krijg je het automatisch al warmer dan wanneer je je in een kille woonkamer bevindt. Warme kleuren dragen ook bij aan een fijne sfeer. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke tinten, zoals hout en terracotta. Koele en warme tinten zijn overigens prima te combineren tot een warm geheel.

Kom jij tot rust in je eigen huis? Vertel ons hoe je dat rustgevende effect hebt bereikt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!