LOL: hoe maak je je huis leuker?

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

LOL: hoe maak je je huis leuker?

Sanne Sanne
Duinvilla :  Zwembad door HILBERINKBOSCH architecten
Loading admin actions …

We denken meestal voornamelijk na over een praktische en mooie inrichting. En dat is ook logisch: je voorziet altijd eerst in je basisbehoeften. Maar als je aan alles gedacht hebt en je huis is in principe af kun je erover gaan nadenken hoe je het nóg leuker en uitgesprokener kunt maken en hoe je meer lol in je huis kunt hebben! Je hebt natuurlijk wel wat ruimte nodig, maar voor sommige projecten is een extra kastje of een stukje muur genoeg. We hebben het ook over het mooier maken van je huis door wat extra stijl toe te voegen, aangezien je dat vaak pas gaat doen als alle grote elementen verzorgd zijn.

Denk aan een eigen minibar, die je een gevoel van luxe bezorgt, een mooie muurversiering, zoals een muursticker, of – doe eens gek – een indoor golfbaan of een zwembad! Ondersteboven van deze ideeën? Aan de slag!

Creëer een minibar

Voor de ultieme vrijdagmiddagborrels of slaapmutsjes creëer je een minibar met drankjes en premium hapjes. Maak ergens in je kamer ruimte voor een dienblad met glazen en dranken en zorg voor kastruimte daaronder voor de bijbehorende chocola en chips. Door met kleur te werken zet je je minibar ook daadwerkelijk in de spotlights. Wanneer je een klein hapje uit de minibar pakt waan je je in een luxe hotel en is je lekkere trek sneller gestild. Deze toffe toevoeging op je interieur is dus een win-winsituatie!

Goed idee? Bekijk dan dit Ideabook, met ideeën voor een minibar in huis.

Gebruik intense kleuren

Bolefloor Walnoten:  Muren door Bolefloor B.V.
Bolefloor B.V.

Bolefloor Walnoten

Bolefloor B.V.

Voor een spetterend effect gebruik je geen wit, maar juist felle kleuren. Voor mooie, diepe kleurcontrasten combineer je die intense kleuren met donkere kleuren, zoals de kleur van hout en zwart. Probeer niet lukraak verschillende kleuren naast elkaar te plaatsen, maar houd je aan een bepaald kleurenschema. Op de foto zie je bijvoorbeeld verschillende felle kleuren (geel, rood, turkoois), maar alles lijkt toch heel goed bij elkaar te passen. Het zijn allemaal niet hele heldere, felle kleuren, maar iets mattere tinten, zoals warm okergeel, wat donkerder dan felgeel. Ook doet het materiaalgebruik veel: op de foto zien we allemaal velours stoffen in felle kleuren. Op de vloer ligt een opvallend kleed, maar doordat het ongeveer dezelfde kleur heeft als de vloer valt het niet uit de toon. Het geheel oogt toch vrij rustig en is samenhangend. Denk dus bij kleurgebruik altijd goed na over de combinaties die je wilt gaan maken en de sfeer die je wilt neerzetten.

Speel een potje indoor golf

Voor meer lol heb je speelruimte nodig. Ja, zelfs al volwassene is dat leuk. En een bijkomend voordeel is natuurlijk dat de kinderen het ook nog leuk vinden en een leuke plek hebben om met hun vrienden te spelen. Je kunt natuurlijk een spelcomputer kopen met wat spellen en zo een mediaruimte creëren, maar voor de ultieme beleving pak je het wat groter aan, bijvoorbeeld door een indoor golfbaan aan te leggen. Dat wil niet zeggen dat je gaten in je vloer moet maken, maar je hebt wel een 'grasmat' nodig. De grasmat loopt door in een breed, muurhoog scherm, waarop je de rest van de golfbaan – en de gaten – ziet. Zo kun je oneindig veel holes spelen, gewoon overdekt én zonder dat je de boel vernielt. Door hier een ruimte voor te reserveren kun je de hele ruimte omtoveren tot golfbaan, inclusief golfclubs en terras (vergeet de drankjes niet!). Zo kun je een relaxt middagje doorbrengen op de golfbaan, zonder je huis te hoeven verlaten. De indoor golfbaan is de ultieme leuke toevoeging op je huis, die je zeker een heleboel lol zal bezorgen.

Creatieve muurversiering

 Muren & vloeren door Tacaloca

Je muren gewoon in één kleur verven is vrij normaal. Dus wil je wat anders? Denk dan eens aan een combinatie van kleuren, een patroon, fotobehang of een muursticker. Je kunt daadwerkelijk alle kanten op met muurdesign. Plak bijvoorbeeld behang met een foto van je favoriete stad of waan je op vakantie met fotobehang met een palmenstrand. Met een muursticker kun je net even een tikje extra stijl geven: schilder de muur in een effen kleur maar versier hem met een muursticker met een afbeelding of een mooi patroon.

Een zwembad!

Wie wil dat nou niet? Een zwembad thuis. Een zwembad is leuk om met vrienden in rond te dobberen, maar je hoeft nu voor je wekelijkse honderd baantjes ook niet meer de deur uit! Reserveer een gedeelte van de tuin voor een buitenbad of maak het extra luxe door een binnenbad aan te leggen, zodat je in de winter ook prima gebruik kunt maken van je zwembad. Het meest ideale is een tuinkamer met grote openslaande deuren. In de zomer kun je dan vanuit het zwembad zo de tuin inlopen en opdrogen in de zon. Als het koud is houd je de deuren dicht en zet je je ligstoel binnen.

Mocht er nog ruimte over zijn kun je een sauna of een stoombad plaatsen. Na een saunasessie kun je afkoelen in je eigen zwembad!

Unieke meubelstukken en accessoires

CCCLX big zwart:  Woonkamer door Buro Bruno
Buro Bruno

CCCLX big zwart

Buro Bruno

Decoreer niet slechts met simpele waxinelichtjes, een gevulde boekenkast en gekleurde kussentjes, maar toon lef en kies voor uitdagend design of meng stijlen voor een eclectisch interieur. Door grote, unieke items te plaatsen trek je de aandacht en creëer je allesbehalve een mainstream huis.

Plaats bijvoorbeeld een barokbank in een bijzondere kleur in een minimalistisch decor. Door stijlbotsingen te creëren wordt je huis bijzonder uitgesproken en uniek. Zorg wel dat er in de basis een match is: in kleur of vorm bijvoorbeeld, anders wordt je huis een allegaartje en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

Of blijf wel in een stijl, maar decoreer groots. Kies bijvoorbeeld niet voor een lullige schemerlamp, maar neem een ruige, industriële lamp die de show steelt of laat een bescheiden lamp een tof object uitlichten, zoals een bijzonder kunstwerk.

Maak jij lol in je huis?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!