Een hip en minimalistisch appartement | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een hip en minimalistisch appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische keukens van OneByNine Minimalistisch
Loading admin actions …

Ben je wel eens in Warschau geweest? De Poolse hoofdstad biedt een bijzonder beeld. Het oude gedeelte van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, terwijl andere gedeeltes van de stad bepaald worden door bouwwerken uit de communistische periode. Maar er is ook heel veel nieuwe architectuur in Warschau te vinden. Heel trendy en modern zijn sommige projecten die daar van de grond komen. Zo’n hip en minimalistisch voorbeeld van hedendaagse architectuur gaan we in dit Ideabook bekijken. Een project van de zeer veelzijdige architecten van OneByNine, een bureau met zowel vestigingen in Polen als Hong Kong.

Strak en hedendaags

Je bent van homify misschien wel projecten gewend waar altijd wel een kleurtje te vinden is. Maar dat is in dit huis niet het geval! Een strakke en hedendaagse uitstraling zien we in de keuken van dit appartement. Alleen de houtkleur van de vloer laat zien dat dit geen zwart-witfoto is. En het heeft wel iets, zo’n interieur waar je alleen maar zwarte, witte en grijze tinten ziet. De keuken, eetkamer en woonkamer delen dezelfde ruimte. De keuken zelf is wel erg aantrekkelijk vormgegeven. Vooral de diepte die gecreëerd wordt door het contrast tussen zwart en wit trekt onze aandacht.

Stevige inrichting

Naast een minimalistische inslag valt ook vooral de stevige inrichting op van de woning. Een stevige tafel en een robuuste lamp. Dit geldt ook voor de zwarte wanden. Ze geven een hele solide indruk. Ruimte voor allerlei accessoires is hier niet, het blijft minimalisme op en top.

Lichte ruimte

Ondanks het robuuste en het vele zwart is er iets anders dat in dit compacte huis opvalt: de grote hoeveelheid daglicht die naar binnenkomt. Juist het daglicht maakt dit huis waarschijnlijk zo aantrekkelijk. De witte muren knallen er als het ware uit! In combinatie met het minimalistische karakter krijg je daardoor een extra ruim gevoel en dat is ook juist het effect dat bereikt moet worden in een relatief klein appartement (42 m2!) als dit.

Rust

Als je eenmaal naar de ramen kijkt dan zie je ook wat voor prachtige rust dit huis uitstraalt. Een heerlijk toevluchtsoord in een grote en hectische stad! In de woonkamer is een groot schilderij opgehangen die een artistiek tintje aan de ruimte geeft. Maar waar is de televisie? Geen nood, in de kast onder het schilderij schijnt een hightech multimediacentrum verborgen te zitten. Aan de rechterkant wordt je trouwens alvast een kijkje in de slaapkamer geboden.

Simpel en elegant

De badkamer heeft ook weer door het simpele ontwerp een hele elegante uitstraling gekregen. Door het ontbreken van zwarte elementen heeft de ruimte een wat zachter tintje gekregen. Een lekkere ontspannen plek om even tot rust te kunnen komen.

Schuifdeuren

Om het kleine appartement zo ruim mogelijk te laten lijken is er voor gekozen om met schuifdeuren te werken. Het geeft een leuk effect! Je kijkt hier vanuit de slaapkamer richting de badkamer en de hal die weer naar de woonkamer leidt. Het unieke van deze slaapkamer zit hem vooral in de afwisseling van de muren. Een witte deur met daarnaast een witte muur, een matglazen afscheiding naar de badkamer en een zwarte wand daar weer naast. Een aantrekkelijk plaatje!

Een laatste kijkje

Met de schuifdeur op een kiertje kijken we nog even in een stukje van de slaapkamer. Zie je hoe groot de ramen zijn? Deze heerlijke ramen geven een heel ruim gevoel door de grote hoeveelheid licht die naar binnen komt en door het uitzicht naar buiten toe. 

Een minimalistische inslag voor een klein appartement is een hele goede oplossing. In grote steden is creativiteit vaak vereist om betaalbare woonruimte ook aantrekkelijk te maken. In Parijs weten ze daar ook over mee te praten, dat blijkt wel uit dit project.

Hou je wel van een beetje minimalisme? We horen jouw ideeën graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!