Metamorfose voor een oude woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Metamorfose voor een oude woning

Stoa. Stoa.
Moderne badkamers van architetto roberta castelli Modern
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee voor een wandeling door een Spaanse woning die nodig toe was aan een update. Deze kon uiteindelijk gerealiseerd worden waarmee een einde kwam aan de deplorabele toestand waarin de woning zich bevond. Nu is het een prachtige woning geworden die helemaal voldoet aan de huidige wooneisen. De oude toestand werd eerst grondig geanalyseerd, waarbij de conclusie getrokken werd dat de ruimte lichter en ruimer van opzet moest worden. Deze taak was de Italiaanse architect Roberta Castelli wel toevertrouwd. Nu de woning geheel opgaat in de vaart der volkeren zijn de bewoners zeer trots op hun woonstee. Ze willen je dan ook graag hun nieuwe woning laten zien. Wij laten je de resultaten zien om je te inspireren bij het ontwerpen van je eigen woonconcept. Daarbij biedt dit project hoop, want zo zie je dat elke woning kan uitgroeien tot een woonpaleis. Kijk met ons mee en neem de mooiste ideeën over!

Keuken

Deze keuken is helaas geen uitzondering. Zoveel culinaire ruimtes zijn tegenwoordig nog in een vervallen staat. Ze schreeuwen als het ware om een update. 25 jaar geleden was dit mode, maar dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen. Tijd om de slopershamer er bij te pakken om vervolgens de nodige ruimte te creëren. Zodat deze keuken als een Phoenix uit zijn as kan opstijgen!

Woonkamer

Donker leer en een gedateerde look; typisch een sleetse woonkamer in Spanje. De eeuwige Perzische tapijten, soms best mooi, slaan de plank hier een beetje mis. Het ontwerp van de muren is ook niet echt meer om aan te zien. Dat kan zoveel mooier! Een nieuwe look voor onze tijd hangt hier al een tijdje in de lucht. Hieronder gaan we kijken hoe mooi de ruimtes nu geworden zijn!

Nieuwe stijl

Wow! De keuken en de woonkamer zijn nu tot één ruimte gemaakt. Ze vloeien als het ware in elkaar over. Zo ontstaat het moderne comfort en de ruimtelijkheid die we tegenwoordig zo graag ervaren. Het minimalistische ontwerp maakt de ruimte aantrekkelijk en geeft er een kalme sfeer aan. De twee kamers die we zojuist zagen waren dof en donker, maar deze ruimte straalt aan alle kanten. Je kun hier relaxen, koken en genieten van de maaltijd. Verschillende functies zijn in deze ruimte terug te vinden. Over een functionele inrichting gesproken. Dit is schitterend!

Andere hoek

Vanuit de andere hoek worden we eveneens getrakteerd op een landschap van prachtige lijnen en zuivere oppervlakken waarop het licht lijkt te dansen. In het plafond zien we de mooie ledlampen, die vooral in de avond voor een unieke sfeer zorgen. Een gedegen lichtplan brengt je leefruimte extra mooi naar voren.

Oude staat eetkamer

Deze oude look is een stuk triester dan die we op de twee foto´s hierboven zagen. Deze oude kamer spreekt van een ongekende achterhaaldheid die welhaast zeer doet aan de ogen. We kunnen bijna niet geloven dat we het over hetzelfde huis hebben. Natuurlijk is dit ook een beeld van hoop, want als er zo´n excellente woning uit zo´n donker huis gevormd kan worden, kunnen we niet anders dan blij zijn met de hedendaagse mogelijkheden op het gebied van de woningrestauratie.

Trap

Vanuit een ander perfectief krijgen we een goed beeld van de omvang van deze kamer. Deze grenst dus aan de trap die ons meeneemt naar de eerste verdieping. Het is eigenlijk geen verrassing meer, deze trap is ook donker en geheel in tune met de oude staat van de woning. Ook dit reliek uit een vervlogen tijd zal er aan moeten geloven, zodat in deze woning de moderne tijd haar intrek kan nemen.

Fijn

Tijdens de renovatie was het een belangrijk punt dat de verschillende ruimtes tot één geheel gemaakt zouden vormen. Zo gezegd, zo gedaan. In de nieuwe staat werd eetzaal aan de keuken gekoppeld, waardoor deze nu beschikt over een open woonplan waarin ruimte en licht kernwoorden zijn. Zo ontstaat een schitterende leefruimte waarin de bewoners nog meer dan vroeger een verbondenheid voelen, niet alleen op het vlak van de binnenhuisarchitectuur, maar ook in de familiesfeer.

Cofort

De woning werd uitgerust met comfortabel meubels om het leven hier bijzonder aangenaam te maken. Het nieuwe kleurenpalet, dat licht en fris oogt, draagt hier in een belangrijke mate aan bij. Echt een stuk beter dan de donkere sfeer van de oude woning. Let op het spel van de moderne lijnen en hun spannende dialoog met de antieke stukken. Een woning met een eclectische feel! Samen met een gepassioneerde expert creëer je al snel het interieur van je dromen!

Trap

Ook de trap werd gerenoveerd en opnieuw ontworpen om beter te passen in het nieuwe landschap van de woning. De treden matchen mooi met de houten vloer en de egale muren. De trap heeft dus een tweede kans gekregen, wel zo milieuvriendelijk. Omdat de bewoners deze trap al zo lang kennen vertegenwoordigd deze een emotionele waarde. Opknappen is in dat geval dan de beste optie!

Oude slaapkamer

Deze slaapkamer was best aardig, qua design had het nog wel een tijdje meegekund. Maar heel trendy was de ruimte ook weer niet. De bewoners wilden een volkomen nieuwe woning, waarin beneden en boven een geheel zouden vormen. Dus ook deze slaapkamer zou een nieuwe look krijgen. En hoe die geworden is? Kijk even met ons mee naar de afbeelding hieronder…

Nieuwe slaapkamer

We kunnen wel stellen dat de renovatie gelukt is. Eerst was de sfeer deprimerend, nu is deze modern, licht en zeer comfortabel. Ook de inrichting van de slaapkamer is nu een stuk eigentijdser. Het nieuwe verlichting brengt de nodige warmte in ruimte, deze doet bijzonder huiselijk aan. Vooral het spel van de texturen op de muur en de verschillende kleuren is één van de hoogtepunten in deze nieuwe slaapkamer. Een vertrek met een aangenaam karakter!

Oude badkamer

We eindigen onze tour in de badkamer, deze liet natuurlijk ook veel te wensen over. Als we de kamer in zijn oude staat zien vrezen we een beetje voor onze gezondheid. Het was een bedompt hokje waarin je als bewoner het liefst zo kort mogelijk verbleef. Lekker lang douchen was er helaas niet bij in deze badkamer. Laten we snel gaan kijken naar de nieuwe situatie, want daar worden we een stuk vrolijker van! Mooie ideeën voor de renovatie van je badkamer kun je ook hier vinden!

Nieuwe badkamer

Wat een verschil en wat een design! Hier willen we graag uren achtereen relaxen! De inrichting, en daarmee de functionaliteit van de ruimte, is volkomen veranderd; de ruimte komt in deze nieuwe staat veel beter tot z´n recht. Het kleurenpalet is prachtig, vooral het blauw maakt indruk vanwege de subtiliteit waarmee het in de ruimte is aangebracht. Let ook even op de prachtige verlichting achter de spiegel; zo creëer je een eigentijdse esthetiek! We sluiten deze tour af en hopen je snel weer bij een ander project te mogen begroeten. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends!

Deze kamerplanten maken van je huis een thuis!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!