Ideeën voor Wastafels | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ideeën voor Wastafels

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
van Alpenmöbel® - Design trifft Geschichte Landelijk
Loading admin actions …

In de badkamer wassen we de zorgen van de dag van ons af. Beginnen we de volgende ochtend weer opnieuw met het wegpoetsen van de slaap. Tussendoor brengen we een bezoekje na het sporten, voor het uitgaan of gewoon op een vrije dag wanneer er meer tijd is voor ontspanning. In het kort gezegd, de badkamer is een plek van rust en tegelijkertijd veel productiviteit. Een perfecte badkamer bestaat dan ook niet, hij verschilt per persoon.

Achter de wastafel staan we het meest, (vaak) starend naar ons spiegelbeeld. De wastafel is daarom een gevoelige plek wanneer het aankomt op design; neem je een strakke wastafel waar geen hoeken of haken aan zitten? Of ben je een wilder type dan dat en zoek je juist iets creatiefs in je wastafel? Neem eens een kijkje naar deze tien ideeën.

Minimalistische Wastafel

van homify Eclectisch

Waar de ruimte is voor minimalisme behoren we deze te benutten. Deze ontwerper heeft zich met dit ontwerp erop toegelegd om een wastafel te ontwikkelen die zulke rust perfect weet te behelzen. Zowel te verkrijgen als los model als in paar, zoals we zien op de foto. Het mooie aan deze wastafels is de eenvoud waar het uit bestaat. Alsof we ieder moment een wastafel op kunnen pakken en verplaatsen.

Waar de gemiddelde wastafel er massief en onbeweeglijk uit ziet, weten deze wastafels lichtvoetig over te komen. Een prachtig ontwerp, sierlijk en licht vrouwelijk.

Een Wastafeltje Rond

Deze wastafel maakt handig gebruik van tweedehands materiaal. Een oude, houten ton vindt een nieuw leven als wastafel, en dan wel eentje die er nog leuk uit ziet ook. Perfect voor in de vintagehuizen waar creativiteit en hergebruik hoogtijdagen vieren. De ton is rond, wat hem qua plaatsing vrij flexibel maakt. Hij kan zowel in een hoek als ergens in het midden van de ruimte.

Er is genoeg ruimte aan de binnenkant om een handdoek of verzorgingsproducten op te bergen. Daarnaast zijn er aan weerszijden haken bevestigd om een handdoek aan te hangen.

De Reizende Wastafel

Voor zij die op reis willen zijn of altijd zijn. Deze wastafel ademt niet enkel retro, er straalt ook een zekere vrijzinnigheid vanaf. Daarnaast is de wastafel functioneel en prima voorzien van de standaard benodigdheden. Kijk eens naar dat simpele, ruime laatje rechts onderin. Of de vergrotingsspiegel bovenin. De wastafel is prima dicht te klappen wat het opruimen gemakkelijk maakt. Dus ook zij die er niet zo van houden om de boel spic en span te houden kunnen prima uit de voeten met  deze wastafel.

Wastafel van de Zee

Ergens in een oud, nostalgisch haventje moet er een wastafel staan die ter inspiratie diende voor deze. Het rustieke hout, de sierlijke gootsteen met zijn gladde afwerking; het is een prachtige wastafel die het rauwe niet schuwt. De wasbak is breed, waarbij ik mezelf afvraag of de kraan de capaciteit heeft om deze volledig te gebruiken.

Een tweede kraan zou geen overbodige luxe zijn geweest, anderzijds heeft de wastafel wel zijn charme. Het lompe dat het fijne ontmoet, vintage van designerkwaliteit dat prima past in een lichte, welkome badkamer.

Wastafelkunst

Er zijn ontwerpers en er zijn kunstenaars. Zij die de grenzen pogen te verleggen en met een uitgesproken eigen stijl een compleet nieuw gezicht weten te creëren. Zo ook deze ontwerper, die met deze wastafel grenzen doet vervagen. Alsof de ondefinieerbare vorm van water wordt gevangen, bevroren en verwerkt tot wastafel. De kraan is een staaf uit de muur, niets meer, wat maakt dat het de aandacht niet trekt.

Het oog wordt direct naar de wastafel zelf getrokken, en zou dan ook enkel tot recht komen in een badkamer waar ieder stuk meubilair gelieerd is aan deze wastafel.

Mannelijke Wastafel

Bathroom cabinet No: 14.1002 van Reformist Project Eclectisch
Reformist Project

Bathroom cabinet No: 14.1002

Reformist Project

En van de sierlijke kunst duiken we het industriële en ruwe weer in. Een wastafel die eigenlijk niet veel meer is dan een geraamte, met ruimte om het nodige op te bergen. De wasbak is van een mooi, oranjebruine kleur van betrekkelijke diepte. Handdoeken en washandjes kunnen prima aan de spijlen opgehangen worden en naast de wasbak is meer dan voldoende ruimte voor zeep en andere verzorgingsproducten. Zonder al te veel te proberen weet deze wastafel zich tot de elite te rekenen. Kwaliteit en creativiteit met een mannelijke twist.

Eentonig en toch Uniek

modern  door Boscolo, Modern
Boscolo

Luxury Penthouse Apartment: Discovery Dock

Boscolo

Badkamers zijn vaak het toonbeeld van uniformiteit. Alles past bij elkaar, komt als een set of is dusdanig gemodelleerd dat het simpelweg niet zonder elkaar geplaatst kan worden. In deze foto ziet u een goed voorbeeld hoe een wastafel hierin bij kan dragen en toch nog uniek kan zijn.

Het materiaal waar de wastafel van is gemaakt oogt in de foto bijna als een rieten mand. Een uitzonderlijk detail, gezien de verder strakke badkamer. Zwart, grijs en lichte tinten blauw maken deze badkamer tot een sereen en teruggetrokken ruimte.

De Klassieke Wasbak

Klassiek in al zijn opzichten, van het steen in de muur tot de vorm van de kraan. Deze wastafel, bestaande uit niet veel meer dan een houten geraamte, ademt een vervlogen tijd. Een prettig gezicht, eentje vol nostalgie die we verwachten in een oud herenhuis of bij opa en oma thuis waar de tijd heeft stil gestaan. Toch zal de kwaliteit onberispelijk zijn, gezien het vakmanschap waarmee de wastafel in elkaar is gezet.

Voor zij die gaan voor iets ouders, iets vertrouwelijks uit een vervlogen tijd, dat hoort te doen waar het voor gebouwd is en niet heel veel meer.

Overzeese Wastafel

Werkbank als badmeubel van Taps&Baths Rustiek & Brocante
Taps&Baths

Werkbank als badmeubel

Taps&Baths

Alsof 't huisje aan zee staat en we vanaf de badkamer kunnen uitkijken over de slepende golven. De wastafel lijkt te zijn gebouwd uit steigerhout, licht van kleur en robuust van kwaliteit. De gootstenen voor zijn precies in het midden geplaatst met aan weerszijden nog genoeg ruimte voor persoonlijke producten. Leuke toevoeging is de plank onderin de wastafel waar hier de handdoeken zijn gelegd. Hier kunnen natuurlijk verschillende opbergmogelijkheden worden toegepast.

Simplisme is Alles

Badkamer showroom Molitli Interieurmakers: modern  door Molitli Interieurmakers, Modern
Molitli Interieurmakers

Badkamer showroom Molitli Interieurmakers

Molitli Interieurmakers

Eenvoudigheid zelve, schijnbaar badend in een prachtig licht. Deze kraan, wiens water begint te stromen door de hendel naar voren of achter te bewegen, laat een sierlijke stroom lopen in de ronde wastafel. De ontwerper heeft duidelijk een getraind oog voor gracieuze ontwerpen. Aards en natuurlijk maar toch ook ontwikkelt en verfijnd. Een simpele, doch prachtige afsluiter.

Wat is de wastafel van uw dromen? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!