scandinavische Keuken door homify

Goede en leuke ideeën voor een kleine keuken

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Google+
Loading admin actions …

Of je keuken nu groot of klein is maakt niet zo heel veel uit. Natuurlijk is veel ruimte fijn, maar een keuken moet vooral functioneel zijn. Daarvoor kun je een aantal slimme trucjes toepassen die we in dit artikel voor je op een rijtje hebben gezet. Zijn er dingen in de keuken die je irriteren? Dan raden we je aan om verder te lezen. Goede kans dat de oplossing voor jouw irritatie in dit artikel beschreven staat.

1. Lades indelen

landelijke Keuken door Küchen Quelle
Küchen Quelle

Besteckeinsätze aus echtem Buchenholz

Küchen Quelle

Met een georganiseerde lade ben je al een heel eind op weg. Dan hoef je tijdens het koken en voor het eten niet op zoek naar je messen, spatels en bestek. Zorg daarom altijd voor een duidelijke indeling van de lades. Leg de houten lepels, messen en de rest van het bestek netjes bij elkaar zodat je nooit aan het zoeken bent.

2. Antislipvloer langs de keuken

industriële Keuken door The Vibe

Om het schoonmaken van de keuken en het onderhouden van de vloer makkelijker te maken, kun je ervoor kiezen om in de keuken een andere vloer te leggen dan in de rest van het huis. Een vloer die goed tegen een stootje kan is in de keuken ook geen overbodige luxe. Je kunt de vloer bij voorkeur behandelen met een coating waardoor de vlekken er niet intrekken.

3. Grillplaat in je gasfornuis

landelijke Keuken door Küchen Quelle
Küchen Quelle

Siemens Domino-Kochstelle

Küchen Quelle

Braad je heel veel vlees aan of gril je jouw groente altijd en een grillpan? Dan is een grillplaat geïntegreerd in je gasfornuis een goed idee. Die grillpan heb je dan niet meer nodig en dat scheelt weer ruimte in je keukenkastjes. Daarnaast heb je natuurlijk veel meer grillruimte dan in een pan, wat het koken zelf een stuk makkelijker maakt.

4. Wijnkelder onder het eiland

Ben je dol op wijn of wil je je gasten graag met een goede fles verwelkomen? Dan heb je natuurlijk een plek nodig om al je flessen te bewaren. Maar wat als je daar in huis geen plek voor hebt? Dan is een opbergplek in de keuken natuurlijk helemaal mooi. Als je plek hebt voor een kookeiland dan kun je inspiratie opdoen door de foto hierboven. Dat is een mooie plek om je wijn op te bergen, toch?

5. Kruidentuin

scandinavische Keuken door homify

Als je veel kookt gebruik je waarschijnlijk ook veel verse kruiden. Als je al die kruidenplantjes op je aanrechtblad moet zetten, wordt het waarschijnlijk een beetje vol. Maar je kunt ze natuurlijk ook op een andere plek opbergen, zoals ze op de foto hierboven hebben gedaan. Zo heb je in je keuken een mooie kruidentuin die eigenlijk helemaal geen ruimte in beslag neemt.

6. Lades in plaats van kastjes

moderne Keuken door Grupo HC

Waar keukens vroeger altijd kastjes hadden, zie je nu veel meer lades. En dat is niet voor niets. Een lade werkt gewoon veel makkelijker. Je kunt het uitschuiven waardoor je overal makkelijk bij kunt. En lades zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je alle ruimte in je keuken optimaal gebruiken.

Wil je meer weten over kleine keukens? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om een kleine keuken in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!