Muurdecoratie, een aantal bijzondere ideeën met een verbluffend resultaat! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Muurdecoratie, een aantal bijzondere ideeën met een verbluffend resultaat!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Amandelbloesem Van Gogh: modern  door IXXI, Modern
Loading admin actions …

Een interieur is echt iets dat helemaal van jezelf is en je naar je eigen wensen en idealen kunt inrichten. Je kan rigoureus aan de slag gaan en al je meubilair vervangen of flink gaan verbouwen. Maar juist eenvoudige veranderingen hebben veel effect. Met muurdecoraties bijvoorbeeld breng je op een makkelijke manier een persoonlijke sfeer in je huis. Foto’s, behang, planten, schilderijen en spiegels kun je op verschillende manieren toepassen en het resultaat is vaak verbluffend. In dit Ideabook hebben we een aantal bijzondere ideeën voor je verzameld. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren!

1. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… .

Spiegels zijn prachtige elementen voor in een interieur. Spiegels vangen licht, schaduwen en bewegende beelden. Ze weerspiegelen de takken buiten van een boom of vangen een glimp op van een voorbijganger. Spiegels zijn er in alle vormen en maten. Spiegels met een klassieke lijst, moderne spiegels, kleine spiegels. Ze geven allemaal op een eigen manier karakter aan een ruimte. Zo kan een spiegel met een weelderige lijst zorgen voor een dramatisch klassiek effect in de kamer en een spiegel met een opvallende gekleurde lijst brengt warmte in je huis.  Klassiek is de spiegel boven de haard. Maar toegepast als op de foto met drie ronde lijsten in verschillende afmetingen vormt het weer een heel hedendaags beeld. 

2. Haal het landschap binnen

IXXI Amandelbloesem Van Gogh: modern  door IXXI, Modern
IXXI

IXXI Amandelbloesem Van Gogh

IXXI

In een relatief kleine ruimte, kan een groot schilderij de ruimte gevoelsmatig vergroten. En als dit schilderij een kunstwerk is van een van de grootste meesters in Nederland wordt het helemaal wonderschoon! Tegenwoordig kan iedereen een kunstwerk aan de muur hebben. Op de websites van verschillende musea kun je foto's van schilderijen downloaden en deze laten afdrukken in elk gewenst formaat. Op linnen, posterpapier of wat dan ook. Of je koopt het behang op de foto. Als inspiratie voor dit behang diende een van de beroemdste schilderijen van Van Gogh. Van Gogh schilderde dit stilleven van tere amandelbloesem voor zijn pasgeboren neefje Vincent Willem. Prachtig om aan je muur te hebben! Laat de kleur van de bloemen terugkomen in een kussen, een plaid of een vaas.

3. Moderne kunst

In een licht interieur met rustige ingetogen kleuren als grijs en wit is het mooi om een groot kleurrijk schilderij op te hangen. Hang het schilderij aan een muur waar het de ruimte heeft en voldoende licht vangt. Op de foto zie je wat een mooi effect dit heeft. Zonder het schilderij zou de sfeer heel anders zijn. Het schilderij zorgt voor een beetje zonneschijn in huis. Belangrijk is dat je het schilderij goed ophangt. Gebruik hier in ieder geval een waterpas voor. Zet met een potlood een markering voor de boorgaten. Als je gaat boren weet je in ieder geval dat je goed zit. Je kan ook gebruik maken van speciale systemen als een rail die je aan de muur bevestigd. Hier hang je het schilderij aan.

4. Natuur op de muur

Voor de Urban Jungle: modern  door Kleuroptafel, Modern
Kleuroptafel

Voor de Urban Jungle

Kleuroptafel

Groen is helemaal in. Met groen haal je de natuur in je huis. Groen is een rustgevende kleur en combineert prachtig met natuurlijke materialen als riet, hout en bamboe. Geef je muren een fris kleurtje, verf een oud kastje in een groen tint of hang lijstje op met botanische afbeeldingen. Heb je groene vingers kies dan voor levend groen! Planten dragen bij aan de goede atmosfeer in je huis. Ze zuiveren de lucht en produceren zuurstof. Mooi is een grote pot met een kleine olijfboom maar ook een muur kun je bekleden met planten. Dit is een enorme trend en zeker handig als je woonruimte niet al te groot is.

5. Herinneringen

IXXI COLLAGE MET JOUW FOTO'S: modern  door IXXI, Modern
IXXI

IXXI COLLAGE MET JOUW FOTO'S

IXXI

We hebben allemaal herinneringen. Aan onze kindertijd, aan vakanties of andere mooie momenten. Herinneringen kunnen zo maar ineens weer naar boven komen. De geur van pijptabak doet je misschien aan je opa denken, de geur van zonnecrème aan een mooie vakantie in het zuiden van Europa. Herinneringen zorgen vaak voor een gevoel van blijdschap, melancholie of geluk. Wat is dan mooier dan ze aan de muur te hangen. Herinneringen op de muur laten je terugdenken aan fijne momenten en brengen jezelf en je huis in een goede stemming.  Foto's kun je op alle mogelijke manieren afdrukken. In groot formaat op canvas, in lijsten van verschillende maten of zoals op de foto in een mooie collage. Deze collage bestaat uit vierkantjes, die je zelf aan elkaar klikt met bevestigingskruisjes. Je kunt het zo gek maken als jezelf wilt. Plaats foto’s op één vierkantjes of laten de doorlopen over meerdere vierkantjes. 

6. Behang

OZ 3109 van onszelf Landelijk
onszelf

OZ 3109

onszelf

Behang is te verkrijgen in heel veel motieven en kleuren. Met ingewikkelde patronen, met reliëf en zelfs met 3D-print. Wij zijn fan van de behang prints die de illusie wekken van tegels, beton, of hout. Met behang kun je op een makkelijke en snelle manier je hele interieur een andere sfeer geven. Neem de tijd om een goede keuze te maken. Kijk rustig rond op internet of laat je adviseren door een van onze professionals. Zij weten als geen ander wat het effect van een kleur en een patroon in je interieur kan hebben. Met het behang op de foto geef je interieur een landelijke look en een behang met een mooie jaren zeventig print zorgt voor retro effect. Behang biedt je eindeloze creatieve mogelijkheden voor je woning.

Tot zover dit Ideabook over muurdecoratie. Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Kijk dan ook eens in dit ideabook

Wat vind jij het leukste idee? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!