Een kamer met weinig ramen? Zo richt je 'm in!

Stoa. Stoa.
Apartamento Vila Rica Santos, Lucia Navajas -Arquitetura & Interiores Lucia Navajas -Arquitetura & Interiores Moderne woonkamers
Loading admin actions …

We hebben allemaal zonlicht nodig in huis omdat dit echt een stuk fijner is. In veel huizen zijn er kamers waar geen zonlicht naar binnen kan vallen omdat er geen ramen zijn. Oplossingen voor kamers zonder ramen zijn dan ook welkom voor veel mensen. Natuurlijk licht in een kamer zonder ramen is ideaal, maar niet altijd mogelijk. Wat er wel mogelijk laten we hieronder zien. Tof design maakt de sfeer een stuk beter in zo’n kamer zonder ramen. Kijk even met ons mee.

Variatie

Stijlvolle ideeën met tegels voor de gehele woning , Sani-bouw Sani-bouw Industriële woonkamers Tegels Beige

Hier zien we ook een lichtdesign in combinatie met een mooie grijze wand. Lampen in plaats van ramen kunnen een zelfde sfeer oproepen als je kiest voor de juiste ledlampen. De variatie in het interieur maakt dat het een ruimte is waar je echt fijn met vrienden en familie kunt relaxen. 

Lampen

Een truc om een kamer zonder ramen een indruk van natuurlijk licht te geven is door te kiezen voor lichte lampen. Dat zorgt voor illusie van zonlicht. Onder de tv zien we een aantal spots evenals links boven het kunstwerk. In deze woonkamer kun je heerlijk genieten van een leuke film of programma op tv. De meubels zijn heerlijk comfortabel en maken het makkelijk om samen te relaxen. Als je kamer zonder ramen natuurlijk licht mist kun je maar beter zorgen voor een gedegen lichtplan en comfortabele meubels. Een expert kijkt graag met je mee naar de mooiste designoplossingen voor je kamer zonder ramen.

Ventilatie

homify Tropische keukens Kleine apparatuur

Een van de meest vervelende aspecten van een kamer zonder ramen is het gebrek aan ventilatie. Toch kunnen we best zo'n kamer ventileren. Een goed hulpmiddel daarbij is een eenvoudige ventilator. Daarbij is het handig om de deur van de kamer open te zetten. Ramen in andere kamers voeren dan de lucht af en schone lucht kan naar binnen. In een kamer zonder ramen is het belangrijk om niet te veel dingen te plaatsen die vocht kunnen aantrekken. Mooi woonkamers kun je hier ontdekken. 

Leuke sfeer

Oplossingen voor kamers zonder ramen hebben niet alleen met de kwaliteit van de lucht te maken of het aanwezige lichtplan, maar ook met het design wat erin te zien is. Een aantrekkelijke kamer is zeker een fijne kamer om in te verblijven. Hier op het voorbeeld zien we een kamer waar de kunstwerken aan de muur een grote rol spelen. Dan wordt je kamer een echte relaxkamer. 

Zuivere lucht

Zuivere lucht kan ook binnen geproduceerd worden: met een luchtzuiveringsapparaat, maar ook doormiddel van een meer natuurlijke weg, namelijk mooie planten. Hier is er zelfs voor een verticale tuin gekozen. Met dit soort planten moet je wel weer uitkijken dat ze niet veel vocht aan gaan trekken. Geef ze niet te veel water anders gaat het schimmelen.  

Diepte

Oplossingen voor kamers zonder ramen kunnen heel mooi uit de creatieve hoek komen. Hier zien we een mooi voorbeeld van DIY-design waarbij bakjes an de muur voor een zeker diepte en speelsheid zorgen. De kleurtjes maken dit tot een gezellige kamer waarin jong en oud het fijn vinden om te vertoeven. 

Kaarsen

Kaarsen zijn zeker elementen die bijdragen tot het creëren van een intieme en gastvrije sfeer. In de kamer zonder ramen zijn een perfecte bondgenoot om licht te maken. We adviseren je om geen kaarsen te nemen met een sterke geur, daar het lastiger in een kamer zonder ramen is om de ruimte te ventileren. Dergelijke geuren kunnen best wel overheersend worden. We komen al aardig in de kerststemming zo met die kaarsen! 

Design

Kijk dit is wat wij nu designpret noemen. Het is net alsof de bewoners hun rariteiten kabinet in de woonkamer uitgestald hebben. Alles wat ze op hun verre reizen aan unieke design gevonden hebben staat hier in de mooi verlichte kast uitgestald. We vinden die kroonluchter ook zo bijzonder. Dit is een eclectisch interieur waarin heel veel mag, zolang het maar een interessant effect oplevert. Een kamer zonder ramen hoeft dus echt niet saai of donker te zijn. Dat bewijst deze spannende woonkamer! 

Licht design

3d impressie 2 woonkamer homify Moderne woonkamers woonkamer,modern,deuren

Een kamer zonder kamer zonder ramen is zonder kunstmatige verlichting gewoon donker. Toch ben je er niet met alleen een gedegen lichtplan, want ook de tinten in de kamer moeten inspelen op het gebrek aan natuurlijk licht. Een ruimte zonder ramen kun je maar beter een lichte tint geven, dan weerkaats het licht van de lampen door de hele kamer zodat die licht kan worden. De grijze bank is een mooi tegenwicht voor de lichte tinten en zorgt dat deze kamer in balans is. 

Frisse beelden

woonkamer met sfeervol fotobehang BinnenID Klassieke woonkamers Tafel,Bloem,Plant,Gebouw,Hout,Decoratie,Interieur ontwerp,architectuur,Huiskamer,Grijs

Goede verlichting, lichte tinten. Wat kun je nog meer doen om je kamer zonder ramen een lichte en aangename look te geven? We stellen deze frisse beelden voor. Alsof het hier altijd lente is. Deze bloemen passen toch prachtig bij de zwarte kast. Best wel gewaagd trouwens om hier van die zwarte meubels neer te zetten, maar als het je smaak is dan mag dat natuurlijk gewoon zo ingericht worden. Die bloemen helpen heel erg om in deze kamer zonder ramen een lichte lentesfeer te brengen! 

Donkere vloer

Door de donkere vloer komen de lichte wanden sterk naar voren. Dat wil je als je ruimte geen ramen heeft. Kies voor een gedegen lichtplan en maak die kamer van je tot een ware woondroom. 

Ruimtelijkheid

Als je zorgt voor een ruimtelijk indeling van je kamer zonder ramen heb je een van de belangrijkste oplossingen te pakken. Hier zien we een schitterende woonkamer. Moet je die lichte kast zien. Lichthout zorgt voor een lichte sfeer. Dan maakt het echt niet meer zoveel uit of je ruimte nu wel of geen ramen heeft. 

Design op de wand

Dit muurdesign zorgt voor een interessante twist in de ruimte, dat leidt je een beetje af van de donkerheid van de kamer. De kat heeft er geen enkele last van dat het hier wat schemerig is. Tis ook best wel gezellig bij nader inzien… .

eyecatchers

Tegels tegen de wand en open haard homify Rustieke woonkamers Tegels Groen zellige,designtegels,azule,rustiek,openhaard,woonkamer,eetkamer,handgemaakt

Ook hier is er aantrekkelijk en bijzonder design dat voor een unieke vibe in de ruimte zorgt. Zet er een paar mooie spotjes op en in je kamer zonder ramen zul je dan direct kunnen genieten van de woonsfeer! Laat je inspireren door meer mooi design! 

Wat vind je van deze tips? Zeg het met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine