12 leuke tips voor een gezellige patio | homify

12 leuke tips voor een gezellige patio

Stoa. Stoa.
Junia Lobo Paisagismo Landelijke balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

Een kleine patio kan heel mooi zijn, wel is het dan handig om over leuke ideeën te beschikken voor je kleine patio. Het is de perfecte plek om met vrienden en familie te genieten. Een plek onder de zon. Vandaag nemen we je mee aan de hand van 12 voorbeelden waar je zeker inspiratie van gaat krijgen voor kleine patio’s. Kijk snel met ons mee en doe de leukste ideeën op!

Potten

Kleurrijke potten zijn altijd een goed idee als we een kleine patio's gaan verfraaien. Inspiratie voor kleine patio's zit in een klein hoekje, of hangt aan de muur net zoals hier! Een patio als deze is een ideale plek voor familie en vrienden. In het weekeinde genieten ze erg van hun patio. Een expert kijkt graag met je mee naar de voorbeelden!

Heerlijk luieren

Hoe fijn is het om in de zomer van je eigen patio te kunnen genieten. Heerlijk te luieren onder het genot van een cocktail. Precies, dat moet toch kunnen! In deze patio hebben de bewoners gekozen voor aantrekkelijk en comfortabel design. Dat komt de kwaliteit van genieten hier echt ten goede. 

Juiste plaatsing

Om het maximale uit je patio te halen kun je veel inspiratie voor je kleine patio opdoen uit dit voorbeeld. Patio's zijn over het algemeen niet zo groot, maar kunnen zeker voor een grootse ervaring zorgen.  De meubels hebben hier een juiste plaatsing in de ruimte waardoor er veel woonruimte beschikbaar is voor de bewoners om te genieten. 

Helemaal zen

Een patio is er niet alleen om een biertje in te drinken, soms is het ook wel lekker om even te genieten van een rustig moment in je eentje met een heldere geest. Dat kan heel mooi in een zen-tuin als deze. De stijl is afkomstig uit het oosten en is al vele jaren populair. Via het pad loop je langs de strakke tuin waarin je veel symboliek kunt ontdekken. 

Minimaal

Verwant aan de zen-tuin is deze minimale tuin. Deze stijl zien we tegenwoordig erg vaak, niet per se deze looks, want die zijn vrij uniek, maar wel de beperking in elementen binnen een patio. Kleine patio's varen wel bij een minimalistisch design, omdat je zo veel ruimte overhoud en een ruimtelijke sfeer hebt. Ideaal voor kleine tuinen! 

Langerekte patio

Is je patio langgerekt? Dan is het echt een idee om bloemen op deze manier te plaatsen. Dan krijg je eilandjes van fleurigheid en groen. Dat staat hier heel mooi bij de witte woning en de nette stenen. Kleine tuinen in de breedte kunnen in de lengte dus best groot zijn. 

Vrolijk

Een hangmat heeft altijd een vrolijke en relaxte vibe in een patio. Hier zien we dat heel duidelijk. Je hebt misschien geen plek voor een tuinset, maar met een beetje inventiviteit wil zo'n hangmat er nog wel eens in passen! 

Verticale tuin

Verticale tuinen zijn een blijvertje omdat ze een groene sfeer brengen in patio’s waar geen ruimte voor een tuin is. Zo kun je toch genieten van al die natuurlijke schoonheid.

Vlonder

In kleine tuinen is het heus wel mogelijk om een vlonder neer te leggen. Hier zien we daar een goed voorbeeld van. Er zijn meer inspirerende tuinideeën voor kleine patio's te zien, zoals het grind en de strook aarde waar de planten in geworteld zijn. Een mooie manier om een tropisch sfeertje te creëren je kleine tuin. 

Schikken

Plaats de planten zo in je kleine tuin dat ze een geordende en esthetische indruk maken in je patio. Door de planten te schikken op formaat en vorm zul je een gevarieerd tuinbeeld krijgen. Dit soort ideeën voor kleine patio's zien we steeds meer. 

Kleuren kiezen

Het is zo belangrijk om de juiste kleuren voor je patio te kiezen. Deze kunnen je ook echt inspiratie voor kleine patio's geven. Een lichte kleur als deze is niet saai en maakt de patio optisch groter. Kleine tuinen worden met dit soort trucjes een stuk aantrekkelijker. Het grind zorgt voor een ontspannen sfeer in deze patio, de stoelen maken er helemaal een vakantieoord van.

Inspiratie

Laat je bij het inrichten van je patio vooral leiden door de verschillende ideeën die we je zojuist hebben laten zien. In deze kleine tuin zie je dat de buitenruimte zelf een grote invloed gehad heeft op de uiteindelijke inrichting. Inspiratie voor kleine patio’s en tuinen kun je overal opdoen: rommelmarkten, brocantes (bijvoorbeeld als je op vakantie bent in Frankrijk of Spanje), veilingen en natuurlijk in het tuincentrum om de hoek. Het is echt niet moeilijk om een mooie look aan je patio te geven. Laat je gewoon lekker inspireren door een expert die weet waar hij of zij het overheeft. Hopelijk ben je geïnspireerd door deze tips en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie tips en woontrends. Deze woningen mag je niet missen!

Welke patio is jouw favoriet? Zeg het met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!