rustieke & brocante Tuin door malu goni

7 geweldige ideeën voor een kleine tuin

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

Een tuin is een geweldige aanvulling op ieder huis. Het is het verlengstuk van de woonkamer of simpelweg een onderdeel van het huis. Bij mooi weer kun je er lekker eten of welke vorm van vrijetijdsbesteding je ook maar kan bedenken. Helaas is een tuin niet iedereen gegeven. Maar zelfs met een paar vierkante meters kom je al een heel eind. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips hoe je zelfs van een kleine tuin groots plezier kan hebben.

1. Aankleding

Hoe kleiner de tuin hoe meer oog voor detail je moet hebben. Om je in een kleine tuin fijn te voelen, moet alles kloppen. Denk daarbij aan de aankleding door middel van accessoires, de juiste meubels en sfeermakers zoals kaarsen of de juiste verlichting.

2. Overdekt terras

Om een terras gezellig en behaaglijk te maken is een overkapping een goed idee. Hierdoor wordt het terras gezellig en knus en kun je het tegelijkertijd met verschillende weertypen gebruiken.

3. Balkon

 Terras door Erika Winters® Design
Erika Winters® Design

Choapan Decor by Erika Winters®Design

Erika Winters® Design

En zelfs als je helemaal geen tuin hebt, kun je nog van je buitenruimte genieten. Een balkon of dakterras kan een goed alternatief zijn voor de tuin. Ook hier is het een kwestie van goed inrichten en de juiste keuzes maken. En vaak heb je op een balkon of dakterras meer zon dan in menig tuin.

4. Tuindeuren

De juiste tuindeuren kunnen ook een wereld van verschil maken. Bijvoorbeeld deze fijne schuifdeuren, ze creëren een perfecte verbinding tussen buiten en binnen waardoor zelfs een kleine tuin een ruimtelijke en fijne omgeving wordt.

5. Zwembad

Oké, we geven toe dat een zwembad niet meteen het eerste is waar je aan denkt bij een kleine tuin. Maar heb je net dat beetje extra ruimte, zou je het toch kunnen overwegen. Je tuin krijgt er wel een fantastische en luxe uitstraling van. En in kleine zwembaden kun je ook lekker zwemmen, zeker met een jetstream.

6. Uitzicht

Met een beetje geluk heb je vanuit de tuin een geweldig uitzicht. En als je dat hebt, is het formaat van de tuin ineens een stuk minder belangrijk. Zet een fijne stoel of bank neer, een tafel voor je drankje en genieten maar.

7. Buiten keuken

Voor de ultieme buitenervaring in een kleine tuin is een buitenkeuken zeker een optie. Lekker koken of barbecueën met een drankje erbij, een bar waar je met je vrienden of familie aan kunt zitten en er een onvergetelijke dag of avond van kan maken. Wie heeft het dan nog over een kleine tuin?

Meer fijne kleine tuinen kun je hier bekijken. Inspiratie voor je voortuin kun je hier opdoen. Benieuwd hoe je jouw kleine tuin optimaal kan inrichten? Praat dan eens met een van deze professionals. En meer tips voor een kleine tuin lees in dit artikel.

Wat vind jij het belangrijkste in een tuin?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!