moderne Tuin door Borges Arquitetura & Paisagismo

12 kleine tuinideeën om je tuin te versieren

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Een kleine tuin kan een saaie uitstraling hebben, maar met wat gave ideeen is dat probleem zo uit de wereld. Kies voor kleur, geur en vitaliteit in de ruimte. Ongeacht de grote heb je altijd veel mogelijkheden om het maximale uit je tuin te halen. Planten, struiken en design helpen je daarbij. In dit artikel gaan we je 12 mooie voorbeelden laten zien waar je door geïnspireerd gaat worden. Kijk snel met ons mee en ontwerp een stijl voor je tuin waarmee je ook je huis laat stralen!

Keigoed

Grote keien in je tuintje hebben een groots effect. Natuurlijk is het wel gaaf om deze dan te combineren met tinten waardoor deze keien sterk naar voren komen. In deze tuin met relatief klein aantal vierkante meters zijn deze tuinideeën een echte inspiratie voor de kleine tuin. De open gevel naar de woonkamer toe maakt deze kleine tuin ruimtelijk. Een expert kijkt graag met je mee naar tuinideeën voor kleine tuinen.

Klein, maar fijn

Elke hoek van de tuin kan gebruikt worden om een buitenruimte net een beetje dat extra te geven. Hoewel de ruimte klein is kun je altijd gebruik maken van verschillende materialen: steen, terracotta en deze combineren met een leuk watervalletje of mini vijvertje. Hier vind je meer inspiratie voor een kleine tuin.

Planten

De organische vormen van planten en struiken kunnen een grote bondgenoot zijn voor de decoratie van je tuin. Kies planten met eigenzinnige looks dan krijgt je tuin ook een originele twist. In combinatie met deze mooie kiezelstenen (kunt ook voor houtsnippers kiezen), wordt het geheel een subtiele toevoeging aan deze relatief kleine tuin. Kleine tuintjes kunnen heel groots aanvoelen met de juiste tuinideeën.

Gangbare ideeën

Als je bang bent om een te extreem statement te maken kun je kiezen voor een meer gangbaar design, stenen en planten zijn dan een goede optie. Deze tuinideeën zijn al jaren populair en dat is niet zonder reden, juist door het gemak waarmee deze tuin te onderhouden is blijven we dit design terugzien.

Variatie

De tuin van de afbeelding is afgeleid van een grotere tuin met precies dezelfde elementen. In deze kleine tuin zien we veel interessante tuinideeën: vegetatie, stenen, grind en zelfs een muurtje van bamboe. Laten we ook de fontein niet vergeten. Precies wat je wilt in kleine tuintjes, niet waar?

Pad door de tuin

Deze tuin heeft een oosterse look. Een klein pad rond de planten zorgt voor een magische sfeer. Dit is ook zo’n tuintje dat erg onderhoudsvrij is. Zo heb je veel lusten en weinig lasten. Erg nice!

Aantrekkelijker

We zeiden al dat planten en stenen mooi samen kunnen gaan. Laten we daar een derde partij aan toevoegen: vazen. Ze maken de tuin artistieker en aantrekkelijker.

Ideale oplossing

Het feit dat er geen grond is om je tuin in te planten wil niet zeggen dat je geen planten neer kunt zetten. Deze potten maken het tekort aan grond helemaal goed. Ideaal om zo je kleine tuintje op het balkon neer te zetten.

Meubels op de juiste plek

Als aanvulling op de decoratie van je tuin of gangpad kun je kiezen voor leuke meubels. Plaats ze in een hoek of aan de zijkant van de tuin, dan blijft je tuin een beetje rustig en houd je voldoende bewegingsruimte.

Verticale tuin

Kleine tuintjes profiteren van de verticale tuin. Hier zien we een voorbeeld van een ietwat wild verticaal tuintje. Dit soort tuinideeën zijn een goede inspiratie voor je kleine tuin.

Zentuin

Dit is een zentuin. Door de minimalistische stijl is de tuin heel rustgevend en gemakkelijk te onderhouden. De planten stenen en het water zorgt voor de juiste ambiance in je kleine tuin.

Eenvoud

Ook hier is er door de eigenaren van de tuin gekozen voor een minimalistische stijl. Door opzet deze kan de tuin gemakkelijk onderhouden worden. Tuinideeën voor kleine tuinen zijn extra mooi als ze ook een praktisch genoegen met zich meebrengen. In deze tuin is dat zeker gelukt. Waarom is het eigenlijk belangrijk dat je de juiste inspiratie voor je klein tuin hebt? Voor veel mensen is de tuin steeds meer, zeker als je in de grote stad woont en niet de beschikking over een riante tuin hebt, een plek om even een frisse neus te halen, te relaxen en je hoofd leeg te maken. In een minimalistische of zentuin kan dat natuurlijk helemaal goed. Zeker als je kiest voor een kleine waterval in je tuin. Je luistert aandachtig naar het stromende water. Het zijn allemaal manieren om te ontspannen aan de hectiek van alledag. Eenvoudige en rustige tuinideeën voor je kleine tuin kunnen de juiste setting creëren waarin dat heel goed kan. 

Tot zover deze mooie ideeën. We hopen dat je enthousiast bent en net zo geïnspireerd als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën, tuinideeën en trends. Dit artikel mag dan ten einde zijn: hier gaan we gewoon vrolijk verder met een ander inspirerend verhaal.

Wat vind je van deze tips? Laat het horen met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!