De bank, een rustpunt in je interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De bank, een rustpunt in je interieur

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Scandinavische woonkamers van Maurizio Giovannoni Studio Scandinavisch
Loading admin actions …

Het is de plek waar je neerploft na een dag hard werken. Het is de plaats waar je met goede vrienden en goede wijn praat over de belangrijke zaken in het leven. Het is de plek waar je op een druilerige dag met thee en een boek wegzakt om de wereld even te vergeten.

Het is je bank.

Het middelpunt van je woonkamer, niet alleen in formaat, maar vooral ook in functie. En dus is het van het grootste belang dat er gekozen wordt voor een bank die bij je past. In dit ideabook bekijken verschillende soorten banken voor de woonkamer. We zien verschillende kleuren, en wat die met de rest van het interieur doen, maar we zien vooral ook verschillende stijlen. Van strakke banken in de woonkamer tot de meer romantische uitvoering.

Modern met plaids

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Scandinavische woonkamers van Ookinhetpaars Scandinavisch
Ookinhetpaars

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids

Ookinhetpaars

De eerste ruimte die we bezoeken laat ons een grijze bank zien, of tenminste een hoekje daarvan. We zien een driezitsbank die duidelijk het episch centrum van deze woonkamer is. Dit is een bank waarop geluierd mag worden. Slim gestyled in combinatie met de lichtgrijze muur en de grote functionele lamp. Opvallend is de keuze voor de vele kussens en plaids. Ook wij houden ervan om op basis van die accenten ons interieur aan te passen. Makkelijk, niet kostbaar en toch met voldoende impact. Een bank is namelijk best een kostbaar bezit om te vervangen en dus is een aanpassing door middel van extra's een mooie middenweg als je even klaar bent met je oude look.

Minimalistisch modern

Een grote zwarte hoekbank is onze volgende stop. Ook hier zien we een rustig interieur waarbij gekozen is het accent op de rode stoelen te leggen. Deze ruimte laat in de functie van zitkamer niks te wensen over. Ruim voldoende zitplaatsen en de lengte van de bank vergroten de lengte van de ruimte. De plaatsing van het vloerkleed, dat halverwege de zitting van de bank reikt, is een aanrader. Door vloerkleden op die manier te plaatsen, vergroot je optisch ook in een kleinere zitkamer de ruimte.

Tijdloos in grijs

Scandinavische woonkamers van homify Scandinavisch

Waar we hiervoor het middelpunt van de ruimte terugzagen in de bank, is hier gekozen voor een wat meer subtiele opstelling. De kleuren zijn mooi gematcht met de muur en de het is in deze woonkamer meer het vloerkleed dat de aandacht trekt dan de subtiel grijze bank. In deze woonkamer is een mooie en goed gelukte poging gedaan een eenheid te creëren. Hier wonen mensen die van rust houden, en laat dat nou precies zijn waar je op deze bank helemaal in gaat slagen.

Minimalistisch modern

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne woonkamers van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

De kans dat de bewoners van dit huis in de toekomst ooit tot een tekort aan zitplaatsen komen, is onwaarschijnlijk. Wat we we hier zien is een enorme beige bank die uitnodigt om niets anders te doen dan te loungen. Dit is een bank om op weg te zakken. Inspirerend is de keuze voor de verschillende kleuren kussens. Wanneer voor deze bank gekozen was voor enkel neutrale kussens in dezelfde kleur was het uniforme geheel al snel saai geworden. Nu brengen de kussens leven en welkome afwisseling. 

Kleur je bank

Het zijn statementkleuren waar je van moet houden,  maar als je fan bent, dan is dit huis er een om verliefd op te worden. We zien gele muren en een knalblauwe bank. Het is gewaagd, en de kleuren werken wonderwel bij elkaar. De blauwe bank is voorzien van kussens die subtiel de andere kleuren van het interieur weerspiegelen. De keuze voor een bank in een felle kleur is er wel een om goed bij stil te staan. De kleur van de bank kan, vooral wanneer het om een uitgesproken kleur gaat, bepalend zijn voor de rest van het interieur. Dat is een keuze om goed bij stil te staan.

Kleur je bank II

Ook in deze ruimte is gekozen voor een gekleurde variant van een bankstel. De vormgeving van de bank zelf is strak, terwijl de groene kleur het geheel een speels accent geeft. De bank is hier een mooie combinatie met de muurschildering. Meest opvallende aspect van deze bank vinden wij de kussens. Er is gekozen voor een gewaagd accent, het plaatsen van paarse accessoires die in subtiele harmonie zijn met het paarse vloerkleedje.

Vintage liefde

Voorbeelden Rustieke woonkamers van Retroloekie Rustiek & Brocante
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Van de moderne en kleurrijke banken gaan we door naar de grootste klassieker in dit ideabook. Deze Chesterfield bank heeft er zeer waarschijnlijk al een heel leven opzitten. De kwaliteit is er echter naar en met een beetje liefde en goede zorg, kan een Chesterfield bank nog best een paar rondjes mee in een vintage interieur. In deze jaren dertig woning misstaat hij niet en met enkele kleurige details, de landkaart op de achtergrond of het rode krukje, is deze bank eerder klassiek en speels dan saai en bejaard te noemen.

Liefde voor leer

Het leder van de Chesterfield bank maakt de kwaliteit hoogwaardig, iets dat we graag terugzien in banken. Ook deze bank is een lederen versie. Natuurlijk materiaal geeft de bank altijd iets eigens, een eigenschap die in deze woonkamer is doorgezet met de kunst aan de muur. Door het plaatsen van een hocker in dezelfde stijl en kleur als de bank wordt een mooie eenheid gecreëerd. Ten slotte richten we in deze woonkamer onze aandacht even op de lamp. Een mooi gekozen exemplaar, al is het maar omdat de kleur van de lamp prachtig aanhaakt bij het lichte leer van het bankstel.

De loungebank, less is more

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Scandinavische woonkamers van Ookinhetpaars Scandinavisch
Ookinhetpaars

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids

Ookinhetpaars

Tot nu toe zagen we in dit ideabook over banken vooral grote banken terug als we op zoek gingen naar het minimalisme. In deze bank zien we hoe een moderne en minimalistische bank eruit ziet in een 'normaal' formaat huiskamer. Ook hier is de bank, net als in de grote woonkamers, het middelpunt van de ruimte. Er is weinig nodig om deze bank aan te kleden, al vinden we het kussen waarvan de print enigszins overeenkomt met het vloerkleed, erg fraai. Deze bank en dit interieur laten zien dat er geen overdaad aan kleuren nodig is om je een ruimte eigen te maken. Less is more, lijkt deze woonkamer te zeggen.

De essentie van de bank

Marrakech van ESTAhome.nl Landelijke woonkamers van ESTAhome.nl Landelijk
ESTAhome.nl

Marrakech van ESTAhome.nl

ESTAhome.nl

Eindigen doen we in dit ideabook met dit interieur. Hoewel, het is niet zozeer het interieur noch de bank in de woonkamer die we op deze foto zo inspirerend vinden. Het is de aanwezigheid van de menselijke maat die we hierin terugzien die we graag willen benadrukken. Een bank is namelijk niks zonder een mens om ervan te genieten. Of je nu kiest voor een enorme bank in je interieur, drukke prints of een effen bank in knalblauw of groen, het gaat er om dat de gebruiker ervan geniet.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!