12 prachtige kleuren om de muren van je kleine woonkamer te schilderen | homify

12 prachtige kleuren om de muren van je kleine woonkamer te schilderen

Stoa. Stoa.
alfa studio arquitectura Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Welke kleuren kun je nu het beste kiezen voor het schilderen van een woonkamer. Het meest voor de handliggend lijkt wit te zijn, toch? De kamer wordt er zeker optisch groter van, maar is het dan ook een sfeervolle kamer? Dat is niet noodzakelijk het geval. Daarom willen we je graag alternatieve verfkleuren voor woonkamers aan je laten zien. In de psychologie is zelfs een hele kleurenleer die bestudeerd hoe mensen op de verschillende kleuren reageren. Kleur is dus echt veel meer dan een leuk kleurtje, het heeft invloed op je gevoel. Hieronder zetten we wat mooie voorbeelden op een rijtje.

Blauw

Blauw is een van de meest gewaardeerde kleuren, het zorgt voor een relaxte stemming. Ja, we weten dat donkere kleuren de ruimte kleiner doen maken, maar de truc is om met een donkere kleur dan juist de andere elementen in de kamer te beperken. Kies dan meubels in witte of neutrale tinten en versier de kamer in een schone stijl met rechte lijnen. Een expert kijkt graag met je mee naar de mooie verfkleuren voor woonkamers. 

Blauw en groen

Dit tweede voorbeeld borduurt een beetje voort op de kleur blauw, deze keer met een groene tint ernaast. Zo ontstaat er een gevoel van frisheid en natuurlijkheid. De combinatie van verschillende tinten zorgt voor een ruimtelijke ambiance.

Rood

Warme kleuren zoals rood hebben de neiging om de kamers waar ze worden aangebracht een energieke twist te geven. Je moet voorzicht zijn als je rood wilt gebruiken in bijvoorbeeld een woonkamer. Je loopt het risico om een misser te maken. Kies je voor rood, dan zouden wij voor kersen- of bourgondische tinten gaan.

Texturen kiezen, kies met je gevoel

Om een ruimte een wat sensationelere look te geven is het tof om te kiezen voor mooie texturen in combinatie met verfkleuren. Je kunt veel vinden speciaal voor woonkamers op dit gebied. Wanneer je een kleur kiest voor de woonkamer adviseren we je dit ten zeerste van je gevoel af te laten afhangen, want je kijkt er vaak toch nog wel een paar jaar tegenaan, aangezien je niet elke week je kamer verft. Meer woonkamers vind je hier

Kunst en foto's

Wit kan een beetje saai zijn, maar natuurlijk zijn er genoeg manieren om kleur aan de woonkamer te geven, zoals foto’s en kunst. Daarbij zullen glimmende oppervlakken de ruimte groter laten lijken. 

Variatie

Een andere mogelijkheid om te profiteren van wit is het schilderen van een de muren in een neutrale verfkleur, zoals grijs en beige, en de andere wit te maken / te laten. Dan ontstaat er een mooi evenwicht tussen de verschillende tinten en is een kleur niet alles overheersend. Een verfkleur voor je woonkamer kiezen is dus ook kiezen met je verstand.

Groen en geel

Groen raden we aan als je van een frisse look houdt. Limoengroen is vooral een aanrader. Zo krijgt je woonkamer een kleur die voor een aanstekelijke energie zorgt. Nooit meer een ochtendhumeur, zo verwachten wij. Verfkleuren voor woonkamers zijn een traktatie voor je ogen. Als je twijfelt over de kleur die bij jouw inrichting past of het soort verf, dan spreek eens met een vakman.

Wit en kunstig

Hier zien we een mooie inrichting waarin een licht design afgewisseld wordt met kleurrijke kunst. Zo krijg je een topdesign kamer met veel sfeer. Wat een lichtval ook! Het licht weerkaatst op de vloer die zo mooi glimmend wordt. De kamer is lichter en optisch groter nu. Groots wonen in een kleine kamer. Dit is niet alleen leuk voor de woonkamer, maar kan ook fijn zijn voor een werkruimte of studeerkamer – lekker rustig voor het oog en toch veel licht.

Rode wijn

Een andere goede manier om de kamer te laten glanzen is te wedden op een spel van neutrale tinten en mooie kleurelementen. Op dit voorbeeld speelt de wijnkleurige muur een grote rol. Wat komt die foto (een drieluik) prachtig naar voren tegen deze achtergrond! In tegenstelling tot de muur zijn juist de vloer en de meubels ingetogen en koel qua kleur. Zo is ook hier het interieur mooi in balans.

Pastelkleuren

Om je kamer een fijne, positieve look te geven kun je kiezen voor pastelkleuren. Ze hebben een beetje hetzelfde effect als de eigenschappen van neutrale tinten als grijs en wit. Deze pastelkleuren kunnen we gebruiken om de kamer een ontspannende look te geven. Daarom zijn ze ideaal voor woonkamers.

Relaxt

Dit is een kamer die we vaak tegenkomen, een woonkamer zoals heel veel mensen die hebben. De inrichting is lekker eigentijds, met een mooi kleed op de vloer en ingetogen meubels. Het was even de vraag welke verfkleur voor de woonkamer geschikt zou zijn, want de kamer moest immers niet saai of onpersoonlijk worden. De bewoners kozen voor een witte verfkleur op de wand, maar zorgende ervoor dat ze meubels kozen die donkerder zijn. Dit in combinatie met lichtroze kussens (beetje pastel) maakt deze kamer huiselijk en aantrekkelijk.

Antraciet

Houtkachel met houtvoorraad bij de erker Masters of Interior Design Moderne woonkamers Hout Grijs
Masters of Interior Design

Houtkachel met houtvoorraad bij de erker

Masters of Interior Design

Deze open look en de verschillende eyecatchers maken deze kamer het pareltje van het rijtje. In de antracietkleurige wand liggen de houtblokken voor de haard opgeslagen. Het vuur brand en geeft ons het gevoel in een chalet te zijn. De poef is Scandinavisch to the bone. Echt een artistiek ingerichte kamer waar je zeker van zal genieten. 

Met dit mooie voorbeeld zijn we aan het einde van onze reeks mooie voorbeelden gekomen. We hebben je laten zien hoe je met de beste kleuren voor het schilderen van een woonkamer deze naar de next level kunt brengen. Blijf ons volgen voormeer mooi design! 

Tweedelig

Moderne gezinswoning met stoere industriële elementen Aangenaam Interieuradvies Moderne woonkamers
Aangenaam Interieuradvies

Moderne gezinswoning met stoere industriële elementen

Aangenaam Interieuradvies

Stel je hebt een kleine woonkamer, maar je zou heel graag kleur aan de muur willen hebben. Uiteraard kun je ervoor kiezen om kleuradvies in te halen en bijvoorbeeld maar één muur te verven. Dit werkt heel goed als je bijvoorbeeld een lange, smalle kamer hebt. Dan kun je einde, de muur waar je op af gaat een kleur geven en de ruimte zal minder lang ogen. Maar het kan ook als een blok in jouw ruimte overkomen, en dat is minder leuk. Een andere truc is daarom, de hoogte te gebruiken. Als jouw ruimte hoog is, dan kun je de muur in tweeën delen en boven met een fris wit voor licht en lucht zorgen. Aan de onderkant kies je een kleur die bij jou inrichting, jouw ruimte en jouw smaak past. Als je nog meer tips zoekt voor de inrichting van een kleine woonkamer, dan ben je bij dit ideabook op de goede plek.

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!