Landelijk wonen in een modern jasje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Landelijk wonen in een modern jasje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Möhring Architekten Modern
Loading admin actions …

Als de kinderen eenmaal de deur uit zijn, dan is het voor vele actieve vijftigers de vraag wat te gaan doen. Vaak werken deze mensen nog en zien ze zichzelf nog lang niet achter de geraniums verdwijnen. Om van een seniorenwoning nog maar te zwijgen! Een stel uit het Duitse Bremen vond hun huis wat te groot en besloten om de professionals van Möhring Architekten te vragen een nieuw huis te ontwerpen. Het resultaat is schitterend. Op een landelijke locatie is dit moderne huis verrezen. Het is eigenlijk landelijk wonen 2.0: in een modern jasje!

Midden in de tuin

Dit huis ligt midden in de tuin. Voor liefhebbers van tuinieren een walhalla! En als je toch iets minder graag je vrije tijd in de tuin besteed dan is een tuinman natuurlijk snel genoeg ingehuurd. Maar wat is het toch een prachtig paradijsje geworden! Snap je wat we bedoelen met het moderne jasje? Het huis oogt zeer modern, maar door de gekleurde bakstenen heeft het geheel ook iets zachts en daardoor een romantisch tintje. Voor de bewoners moet de verhuizing geen enkel probleem zijn geweest, wie wil hier nou niet wonen?

Glas en steen

Het schuine dak, waaronder drie slaapkamers en een badkamer zijn ondergebracht, lijkt als het ware door het glas ondersteunt te worden. Een mooie artistieke invulling die de combinatie van glas en steen hier extra aantrekkelijk maakt. Door deze bijzondere oplossing is de inval van daglicht op de bovenverdieping gegarandeerd. Maar we zijn natuurlijk ook erg benieuwd hoe het er binnen uit is komen te zien, daarom tijd voor een kijkje achter de voordeur!

Warm en licht interieur

Ook op de benedenverdieping is licht alom aanwezig. De heldere witte muren en de zachte houten vloeren geven samen een warm en toch fris effect. De open haard is op een zeer fraaie manier in de vormgeving van het huis opgenomen. En het doorkijkje via de glazen deur naar de tuin maakt het geheel nog eens extra romantisch.

Compacte keuken

De keuken is redelijk compact, maar zeer compleet uitgevoerd en zelfs voorzien van een dubbele spoelbak. En ook hier lijkt het alsof je bijna in de tuin bent door het mooie grote raam. Er is hier voor een minimalistisch design gekozen en dat past heel goed bij dit huis.

Betoverende slaapkamer

De slaapkamer mag met alle recht betoverend worden genoemd. Hier is nog veel beter te zien hoe de architecten de grote hoeveelheid glas onder het dak bedoeld hebben. Afgezien van het warme hout is het een witte ruimte geworden en ook voor een mooi kunstwerk is dit een perfecte ruimte. Als dit geen woonhuis was geweest dan was de functie van galerie hier perfect toepasbaar!

Schitterend ontworpen badkamer

Aan de vormgeving van de badkamer is ook zeer veel aandacht besteed. Het daglicht stroomt je hier ook weer van alle kanten tegemoet. Een toilet ontbreekt hier niet en ook voor een bad en een ruime douche is voldoende ruimte genomen. En ook tijdens het badderen kun je hier weer van de prachtige landelijke omgeving genieten, daar zorgt het grote raam wel voor.

Afwerking op en top

De afwerking van dit huis is subliem. De trappen bewijzen dat nog maar weer eens. Geen trappen die je overal tegenkomt, maar een speciaal ontworpen trappenhuis dat helemaal op maat gemaakt is voor dit huis. Het is bijna zonde om door de voordeur het huis weer te moeten verlaten. Voor de bewoners is dit een schitterende plek voor een bloeiende herfst van hun leven.

Een schitterend stukje architectuur in een mooie omgeving. Wil je nog meer landelijke inspiratie opdoen? Het meest extreme voorbeeld van landelijk wonen vind je hier!

Zou je ook graag in een huis als dit je oude dag willen doorbrengen? We zijn benieuwd naar je mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!