Het unieke rode huis met een rieten dak | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het unieke rode huis met een rieten dak

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne eetkamers van Möhring Architekten Modern
Loading admin actions …

De Nederlandse bouwstijl is over het algemeen degelijk en vooral ook erg praktisch. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar soms verlang je naar een beetje kleur. In Duitsland en in de Scandinavische landen zijn ze veel eerder geneigd om de huizen een spannend kleurtje te geven. Maar dat geldt dan wel vaak voor meer traditionele en oude huizen. De Duitse experts van Möhring Architekten denken daar gelukkig anders over! Als geen ander weten deze architecten huizen te ontwerpen waarbij een oud concept in een nieuw jasje wordt gestopt. Dat is bij dit project niet anders. Daarom is het de hoogste tijd om een kijkje te nemen bij het unieke rode huis met het rieten dak in het dorpje Born Bodden.

Levendige uitstraling

Wat een levendige uitstraling heeft dit huis! Komt het door de vormen, de rode muren of toch door het rieten dak? De combinatie van deze verschillende elementen zorgt in ieder geval voor een schitterend beeld. In een riante tuin is dit L-vormige huis gelegen. Het huis roept een landelijk beeld op uit vervlogen tijden, maar oogt tegelijkertijd ook modern en nieuw. Dit eclectische beeld vergroot de aantrekkingskracht van het huis alleen nog maar meer. Het is niet het eerste project waar deze architecten dat aantrekkelijke gevoel naar voren hebben weten te brengen. We zijn erg benieuwd wat de binnenkant van het huis voor stijl laat zien.

Aantrekkingskracht

Dit eclectische beeld vergroot de aantrekkingskracht van het huis alleen nog maar meer. Het is niet het eerste project waar deze architecten dat aantrekkelijke gevoel naar voren hebben weten te brengen. We zijn erg benieuwd wat de binnenkant van het huis voor stijl laat zien.

Modern en open interieur

Waar aan de buitenkant landschappelijke elementen de doorslag geven in het beeld dat wordt opgeroepen, is het binnen juist andersom. Strakke lijnen en lichte kleuren maken samen een open interieur. Dat je vanuit de eetkamer naar het dak kijkt vergroot het ruimtelijke effect nog meer. Aan ruimte heb je ook buiten geen gebrek en dit gevoel wordt door de landelijke omgeving alleen nog maar meer gestimuleerd. Erg leuk is ook de toepassing van een open haard in deze eetkamer.

Hedendaagse keuken

Ook in de keuken is geen plek voor al te veel landelijke sfeer. Een modern, strak en hedendaags kookeiland, met een in een kastenwand verwerkt aanrecht, bepaalt hier het beeld. En juist op dit stukje van het huis zit geen rieten dak, maar een mooie glazen dakconstructie. Het zorgt overdag voor een hele bijzondere lichtinval en zal ook zeker ’s avonds een heel romantisch effect geven. Duidelijk is hier ook te zien dat de keuken als het ware op het kruispunt van de twee benen van het huis ligt.

Landelijk tintje

De badkamer roept het eclectische gevoel op dat je aan de buitenkant zou verwachten. Een strakke wasbak in combinatie met een ouderwets, landelijk en rustiek plafond. Een comfortabele inloopdouche is hier aanwezig en ook hier is aan daglicht absoluut geen gebrek. Maar ook in het donker is hier op een bijzondere manier licht gegarandeerd. Kijk maar naar de achtergrondverlichting die indirect voor verlichting via het plafond zorgt. En ook in de grote spiegel is verlichting ingebouwd zodat je hier zeker niet in het donker komt te zitten.

Een vleugje antiek

In de slaapkamer is door de toevoeging van een oude kast een klein vleugje antiek aan het interieur toegevoegd. Ook hier komt hetzelfde landelijke en rustieke beeld terug dat ook net in de badkamer te zien was. Maar de moderne elementen, zoals het bed en de nachtlampjes, zorgen voor de juiste eclectische balans. Het is in ieder geval een zeer aangename en ontspannen slaapkamer in een bijzonder huis op een schitterende locatie.

Heb jij altijd al gedroomd van een huis met een rieten dak? Misschien is het dan goed om je daar eens in te verdiepen! Eén van onze experts heeft hier alle voor- en nadelen van een rieten dak voor je op een rijtje gezet.

Heb jij een huis met een rieten dak? Wij zijn erg benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!