moderne Kleedkamer door Riskalla & Mueller Arquitetura e Interiores

6 ideeën voor de inloopkast van je dromen

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
Loading admin actions …

We willen allemaal graag een ruime kast om onze kleren netjes en overzichtelijk in op te bergen. Ja toch? De walk-in closet of inloopkast is zo'n kast, die vaak een gedeelte van een kamer inneemt of gewoon een hele kamer beslaat. Perfect om al je kledingstukken en accessoires op een praktische en functionele manier op te slaan. Heb je er de ruimte voor, realiseer dan zo'n inloopkast. We laten je zes mooie voorbeelden zien. Aan de hand daarvan kun je je eigen spectaculaire exemplaar vormgeven. Of neem een interieurontwerper in de arm. Hij/zij kan je zeker verder helpen!

​1. Maximaal gebruik

Een kleine kamer is ideaal voor een inloopkast. Koop kant en klare kasten, of laat een timmerman kasten op maat maken. Deuren zijn niet praktisch in een inloopkast van een beperkte afmeting. Veel verschillende compartimenten wel. Kleding moet kunnen hangen of liggen, lades zijn fijn om spulletjes in weg te bergen. Deze mooie kasten van hout bieden verschillende mogelijkheden om een kledingcollectie te organiseren.

​2. Modern en eenvoudig

Deze inloopkast is modern ingericht met lichte kleuren zoals wit en grijs, waardoor er een neutrale omgeving ontstaan is die zeer geschikt is voor dit type ruimte. Twee scheidingspanelen toveren de wanden om in kasten. Een intelligente en voordelige oplossing  waarin het meubilair als organiserend element fungeert. Lekker toegankelijk.

​3. Klassiek

In dit voorbeeld zien we een meer traditionele omgeving met leer en donker hout. De opstelling van de kasten benut de muren optimaal. De planken en delen met kledingroedes bieden veel flexibiliteit voor het opbergen van verschillende soorten kledingstukken.

​4. Unieke structuur

klasieke Kleedkamer door Regalraum UK
Regalraum UK

CLOS-IT – Dressing Room Shelving System

Regalraum UK

In een kleine ruimte passen traditionele kasten niet altijd. De oplossing kun je vinden in lichte en unieke structuren die voor bergruimte zorgen. De truc is om te onderzoeken wat er te koop is, en om je bewust te zijn van wat je nodig hebt aan verschillende afmetingen. 

​5. Zichtbaarheid

Het is belangrijk dat een inloopkast van een goede verlichting voorzien is. Het licht moet helder en neutraal zijn, en de kleuren van de kleding niet vertekenen. Het licht moet in alle hoeken van de kamer komen. Spiegels kunnen daarbij een grote rol vervullen. 

6. Persoonlijkheid

Het laatste voorbeeld is tamelijk onconventioneel maar toont persoonlijkheid. Het is belangrijk dat de inloopkast naar jouw smaak en karakter is ingericht. Strak en modern, of kleurrijk en frivool: jij mag het zeggen!

Wil je meer inspiratie? Klik hier en lees: Zo richt je een garderobekast slim en efficiënt in.

Heb jij al zo'n inloopkast? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!