Uniek modern woonhuis in een oude omgeving | homify

Uniek modern woonhuis in een oude omgeving

Johan van Dijk Johan van Dijk
Möhring Architekten Moderne huizen
Loading admin actions …

Berlijn: een bijzondere stad met een eeuwenoude geschiedenis. Voor een periode van meer dan dertig jaar is de metropool in twee gedeeltes gescheiden geweest. Juist die unieke geschiedenis heeft een heel apart en eigen karakter gegeven aan de stad. Berlijn is dan ook een broedplaats voor allerlei kunstenaars en daar mag je architecten ook zeker onder rekenen. homify is in Berlijn gevestigd en neemt ook graag in de eigen stad een kijkje. In een mooie en rustige oude buurt is dit bijzondere huis te vinden. Een ultiem voorbeeld van de creativiteit die in Berlijn te vinden is! Kijk mee met het prachtige werk van de architecten van Möhring Architekten.

Sobere uitstraling

Een eerste blik vanuit dit perspectief geeft de sobere uitstraling van de buitenkant van dit huis weer. Een stijl die zeker doet denken aan het voormalige Oost-Berlijn. Maar door de toevoeging van de strakke zuilengalerij lijkt het huis ook een knipoog naar een veel ouder verleden te willen geven. Het contrast met het achtergelegen oude huis zorgt ook voor extra veel uitstraling.

Allure

Als je eenmaal onder de zuilengalerij staat zie je dat dit huis een bepaalde allure heeft. Hoe prachtig ziet de weg naar de voordeur er zo uit! Deze ruimte kan ook heel goed als veranda dienstdoen. Ideaal als de weersomstandigheden het niet toelaten om in de open lucht te zitten.

Eclectische woonkamer

De woonkamer geeft een eclectisch beeld. De moderne en strakke architectuur krijgt een klassiek randje door de donkere houten vloer en de moderne kroonluchter. Maar verreweg het meest unieke van deze woonkamer, die ook de functie van eetkamer heeft, is de enorme raampartij die is aangebracht en bijna doorloopt tot aan het dak.

Stukje antiek

Een prachtige antieke kast in deze ruimte benadrukt het eclectische karakter van deze inrichting. En nogmaals zien we hier de unieke raampartij. Wat zal het ook een schitterend effect geven als je de enorme gordijnen ’s avonds gesloten hebt! Een ander groot raam aan de zijkant zorgt voor nog meer daglicht en een uitkijkje op de oude buurwoning. En je ziet hier mooi de bovenverdieping een stukje oversteekt in de grote ruimte.

Strakke keuken

Een strakke en moderne keuken met een wat minimalistische uitstraling, dat is wat we hier zien! Het kookeiland/aanrecht heeft ook een functie als bar. Hier geen barkruk maar een hoog bankje met een leren zitting. Een origineel idee en het lijkt ook een verwijzing naar oudere meubels. Maar het meest opvallende element in deze keuken is zonder twijfel de unieke afzuigkap.

Enorme tuin

Wat een enorme tuin! De voortuin was al redelijk ruim opgezet, maar de achtertuin is nog veel groter. Het zeer ruime terras kan heel veel gasten kwijt en in de tuin kunnen nog meer bezoekers terecht. Een ideale locatie voor een leuk en hip feest. Maar de beschutte tuin is ook bij uitstek geschikt voor ontspanning als je alleen bent. Heerlijk luieren met een goed boek en een lekker drankje… Laat die warme Berlijnse zomer maar komen!

Ruime badkamer

De ruime badkamer valt ook op door een minimalistische invalshoek, net zoals in de keuken. Maar uiteraard is deze badkamer wel voorzien van een mooi ligbad en een aangename inloopdouche. Met een prachtige inval van daglicht een ideale ruimte.

Baken in de omgeving

Het huis doemt vanuit de tuinzijde op als een robuust baken in de oude omgeving. Je ziet hier prachtig hoe mooi besloten de tuin gelegen is. Er is hier zeer veel aandacht aan het ontwerp van de tuin besteed en dat doet ook veel recht aan de woning zelf. Een oase van rust in de stedelijke omgeving van de Duitse hoofdstad!

Wil je meer werk van Duitse architecten zien? Sla dan ook dit project niet over.

Oud en nieuw een goede combinatie? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!