Charmante houten woning met eclectische uitstraling | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Charmante houten woning met eclectische uitstraling

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Möhring Architekten Modern
Loading admin actions …

Wist je dat er in Europa eeuwenlang huizen gebouwd zijn van hout en dat stenen huizen alleen maar voor de echt rijken weggelegd waren? Tegenwoordig is dat niet meer het geval en worden er alweer vele honderden jaren stenen huizen gebouwd voor ‘iedereen’. Een houten huis kan in deze tijd juist een luxe zijn! Dat is ook zeker het geval met de charmante houten woning die we nu gaan bekijken. Aan de Duitse Oostzeekust vinden we dit houten bouwwerk met een eclectische uitstraling. Ideaal om als vakantiewoning te gebruiken, maar ook voor meer permanente vestiging zeer geschikt. Tijd voor een rondleiding door dit project van Möhring Architekten.

Geïnspireerd op een schuur

Bij een eerste blik op de woning valt gelijk op dat het huis geïnspireerd lijkt te zijn op een grote houten schuur. Maar dan wel op een zeer stijlvolle wijze natuurlijk! De architecten hebben gekozen voor een eclectisch beeld: een groot landelijk accent aangevuld met moderne ramen. We krijgen hier al een mooi eerste inkijkje in de woonkamer. Voor recreatie is deze woning uitermate geschikt. Het terras staat in ieder geval al klaar.

Gericht op het zuiden

De woonkamer en het terras zijn gericht op het zuiden. Ideaal voor ieder huis en zeker voor een vakantiewoning. Op deze manier kun je vrijwel de hele dag van de zon genieten en dat is erg fijn op een mooie zomerdag, met de geluiden van de kust zo dichtbij. Opvallend is vanuit dit perspectief de leuke verspringing van de raampartijen op de begane grond en de bovenverdieping. Beneden is de zijkant open en wekt de zijkant een gesloten indruk door het ontbreken van ramen. Boven is het juist precies andersom!

Gesloten karakter

Aan de noordzijde van het huis komt dit enigszins gesloten karakter weer terug. Maar dat geeft ook een heel fijn en beschut gevoel en past heel erg goed van de ‘schuurachtige’ uitstraling die het huis kent.

Multifunctionele woonruimte

De begane grond is op een hele slimme manier ingedeeld. Een open keuken met eetkamer die gekoppeld is aan de woonkamer. Maar door de centrale plaatsing van de trap, de twee pilaren die de bovenverdieping ondersteunen en het muurtje naast de trap. Het eclectische gevoel komt ook hier weer terug: een warme houten vloer in combinatie met moderne witte tinten en strakke vormen.

Aan tafel

De eettafel heeft een schitterend landelijk tafelblad. Ideaal om gezellig samen te eten of om spelletjes te spelen. De scheiding tussen de keuken en de eettafel is hier trouwens nog beter zichtbaar. Het kookeiland helpt ook zeker mee aan deze subtiele compartimentering.

Kant-en-klare woonkamer

De woonkamer wekt een kant-en-klare indruk. Dit komt vooral doordat de bank min of meer geïntegreerd is in de constructie van het huis. Verder zie je hier het hele bijzondere effect van een ongeverfd betonnen plafond. Heel bijzonder en toch past het helemaal in het huis. Dat grijze beton keert ook weer terug in het blad onder de open haard.

Nog een doorkijkje

Je ziet hier nog een doorkijkje voor we de bovenverdieping gaan verkennen. Ook hier komt de afscheiding tussen de woonruimtes weer goed naar voren. En het muurtje blijkt nog iets te verbergen: een mooie grote televisie.

Modern badkamer

De badkamer heeft een modern uiterlijk met een heel zacht randje. Een lekkere natuurlijke lichte omgeving om de dag heerlijk ontspannen te kunnen beginnen. Als je wat meer privacy wilt hebben dan is het hier alleen maar een kwestie van de gordijnen dichtschuiven en je kunt ongestoord je gang gaan.

Ruime slaapkamers

De bovenverdieping kent twee ruime slaapkamers met heel veel lichtinval. Hier is heel goed het mooie effect te zien van de grote raampartij die we eerder buiten zagen. 

Een geslaagd huis op een mooie plek! Wil je nog zo’n houten woning in hetzelfde gebied zien? Kijk dan even hier!

Woon jij aan zee of ben je bezig om die droom werkelijkheid te laten worden? Houd ons op de hoogte!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!