Het perfecte moderne appartement om in samen te wonen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Het perfecte moderne appartement om in samen te wonen

Sanne Sanne
  door DIE BALKONGESTALTER
Loading admin actions …

Ga je samenwonen? Gefeliciteerd! Nu de inrichting van je moderne appartement nog. De eerste relatietest. Denk eerst eens na over een goede indeling en over de behoeftes die je elk hebt. En dan bedoelen we de behoeftes als individu én als stel. Als stel heb je behoefte aan een gezellige woonkamer met een goede bank, een romantische slaapkamer en een fijne plek om samen te kunnen eten. In het begin is alles nog leuk en romantisch, maar je hebt uiteindelijk ook wel eens wat tijd voor jezelf nodig. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van je buitenruimte, zoals de tuin of het balkon. En ben je dol op badderen? Misschien kun je van de badkamer je ultieme privéruimte maken.

En wanneer je een goed beeld hebt van de gewenste indeling en elementen in je gezamenlijke appartement, lees dat dit leuke Ideabook met tips om twee smaken te combineren, want dat is relatietest numero twee!

Hier begint het bij: woonkamer met een comfortabele bank

De ideale plaats om samen te ontspannen na een lange dag: de bank. Het is veel gezelliger om naast elkaar te zitten dan om elk op je eigen stoel plaats te nemen. Een fijne bank is dus een essentieel onderdeel van een moderne appartement voor samenwoners. Ga lekker een dagje woonshoppen en probeer zoveel mogelijk banken uit. Kies een bank die je beide mooi vindt, maar bovenal een die lekker zit.

Een romantische, stijlvolle slaapkamer

 Slaapkamer door Engel & Völkers Bodrum
Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Helemaal aan het einde van de lange dag val je natuurlijk het liefst samen in slaap in een comfortabel bed. In (eerste) huizen is de slaapkamer vaak de meest verwaarloosde ruimte. De woonkamer en de keuken gaan namelijk voor, want die kamers moeten ook mooi zijn voor gasten. De slaapkamer wordt al snel een soort rommelplek, met vooral veel was op de grond. Ook wordt er over het algemeen simpelweg minder geld besteed aan de inrichting van de slaapkamer, waardoor je liever lang op de bank hangt dan alvast naar bed te gaan en daar een boek te lezen.

Een goed bed wordt door veel stellen wel gekocht. Daarnaast komt er een kast voor de kleding, een wasmand en hangen er gordijnen voor de ramen, maar hier houdt het vaak op, terwijl je vrij gemakkelijk de kamer wat meer kunt aankleden. Een kopbord bij je bed maakt het comfortabeler en gezelliger. En denk ook eens na over (de versimpelde versie van) een hemelbed, die je heel gemakkelijk creëert met behulp van een paar balken. Met een grote klamboe zou je een versimpelde versie kunnen maken, waar geen hout aan te pas komt. Een romantische slaapkamer komt je relatie zeker ten goede.

Twee badkamers zijn beter dan een: voor hem

De badkamer is de plek waar je je ultieme privémomentje kunt beleven: deur op slot, muziek aan en even lekker de tijd nemen voor jezelf. Daarom is de badkamer een zeer belangrijk element van een modern appartement voor samenwoners. Als je genoeg ruimte hebt of je beschikt over een grote badkamer die je kunt opdelen is het heerlijk om echt een plek voor jezelf te creëren en dus twee aparte badkamers in te richten; aangezien je de slaapkamer en de rest van het appartement met elkaar deelt is het heel fijn om in deze ruimte alleen maar aan jezelf te hoeven denken, je hoeft even geen rekening te houden met je medebewoner.

De badkamer voor hem moet vooral praktisch zijn. Mannen zijn over het algemeen niet degenen die lang in bad liggen te weken (en eens een gezamenlijk bad nemen is ook niet verkeerd!), dus een inloopdouche zal waarschijnlijk volstaan. Anders is een bad in combinatie met douchekop ook nog een optie. Voor wat extra luxe neem je een regendouche. Verder heb je natuurlijk een wastafelmeubel nodig, opbergruimte, misschien een wasmand en eventueel een toilet. Als je een apart toilet in huis hebt zouden wij de badkamer wat romantischer houden, maar praktisch is een toilet in de badkamer natuurlijk wel.

Twee badkamers zijn beter dan een: voor haar

 Badkamer door von Mann Architektur GmbH
von Mann Architektur GmbH

Badezimmer im Dachgeschoss

von Mann Architektur GmbH

De vrouwelijke badkamervariant bevat vanzelfsprekend een bad. Het is heerlijk om je na een drukke dag even te kunnen afsluiten van de wereld en je in het warme water te laten glijden. Richt de badkamer verder vooral warm in. Warmte bereik je door gebruik te maken van zachte en warme kleuren en materialen als hout en stof. Stenen tegels zijn praktisch maar ogen meestal killer. Een goede combinatie van praktisch en esthetisch zijn tegels die eruitzien als hout, een vrij recente ontwikkeling in vloerenland.

Als je de basis hebt (bad, wastafel, kast) kun je het geheel afstylen met accessoires. Denk aan een paar kaarsen, grote, zachte badlakens en luxe badproducten: alles voor een avondje wellness.

Een praktische keuken: voor het ontbijtje van de volgende dag

Na een goede nacht heb je trek in een lekker ontbijt. En hoewel de verleiding vaak groot is om op de bank te ploffen en nog net even een aflevering van je favoriete serie te checken is het wel zo gezellig om rustig samen te ontbijten. Als je beide werkt of studeert zie je elkaar vooral 's avonds en 's ochtends, dus die momenten moet je benutten. Je gaat al snel langs elkaar heen leven als je automatisch de tv aanzet zodra je uit bed komt. Hetzelfde geldt voor de avond. Veel stellen kijken televisie onder het avondeten, maar daardoor spreek je elkaar bijna niet en lijkt het alsof je helemaal geen tijd voor elkaar hebt, terwijl je wel tijd met elkaar doorbrengt.

Als je zorgt voor een gezellige keuken mét zitplekken neem je eerder in de keuken plaats voor het gezamenlijke ontbijtje. Zorg bijvoorbeeld voor een bar met krukken, dan hoef je de keuken niet eens uit om te eten en het koffiezetapparaat is dichtbij! Een gezellige eettafel is ook goed. Met fijne stoelen is het geen probleem om een half uurtje aan tafel te zitten. Richt je keukenkastjes in met mooi servies: mooie kommen en koffiekoppen maken het ontbijt leuker en zorgen ervoor dat je je aandacht bij elkaar en het eten houdt, waardoor je echt iets van je ontbijt maakt, in plaats van het gedachteloos op te eten voor de tv.

Als je even weg wilt: het balkon

Soms heb je even behoefte aan een momentje voor jezelf en wat frisse lucht. Buitenruimte is daarom belangrijk. Een gezellig balkon is een plek waar je even het huis kunt ontvluchten zonder dat je meteen echt weg hoeft te gaan (en die badkamer is natuurlijk ook nog een optie, maar het is ook meteen zo dramatisch om jezelf op te sluiten in de badkamer!).

Naast een uitvlucht is een balkon natuurlijk ook gewoon heel lekker als het mooi weer is! Je kunt bij huis wat vitamine D opdoen en even lekker ontspannen. Je zou zelfs buiten kunnen gaan zitten werken.

Het kleinste balkon is al genoeg. Richt het gezellig in met een fijne stoel of een bankje en een tafeltje. Op de foto zie je een heel klein balkon, dat er in essentie waarschijnlijk vrij klein en onbenullig uit heeft gezien. Door de houten vloer, de 'wanden', de planten, de tafel en het gezellige bankje met kussens is het toch echt een leuk plekje geworden. Waar je 's avonds nog gezellig een drankje kunt drinken (of met dit weer misschien eerder een warme chocomel).

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!