Badkamertrends, een ideabook vol badkamerideeën | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Badkamertrends, een ideabook vol badkamerideeën

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Eclectische badkamers van ArchDesign STUDIO Eclectisch
Loading admin actions …

De badkamer is al lang niet meer de steriele en strak witbetegelde ruimte die het eerder was. De functie van de badkamer is enorm verruimd en zo poetsen we in de badkamer niet alleen meer onze tanden, of nemen er ons dagelijks bad, de badkamer is een ruimte om te relaxen. Een volwaardige extra kamer in je huis waarin je helemaal tot rust kan komen. In dit ideabook bekijken we een aantal van laatste badkamer trends. We bekijken inspirerende badkamerideeën om de natuur naar binnen te brengen, verschillende badkamertrends om van je badkamer een eigen spa te maken en ten slotte zetten we wat trendy kleuren voor de badkamer op een rij. Laat je inspireren! 

Badderen in de buitenlucht

In ons interieur zien we dat al enige tijd de trend voor het gebruik van natuurlijk materialen in opkomst is. We zien veelal blank hout en lichte ruimtes, alles om de natuur met ons interieur te verbinden. Een zelfde soort trend is aan de badkamer niet voorbij gegaan. Op deze foto zien we een prachtig voorbeeld van het verschuiven van je badkamer van een binnen- naar een buitenruimte. Inspirerend om te zien is het gebruik van een schuifdeur, terwijl de ondergrond gewoon hetzelfde blijft. Door dezelfde vloer te gebruiken, wordt de ruimte doorgetrokken. Verder valt hier het gebruik van groen op, de beplanting schept de illusie dat je hier heerlijk in de buitenlucht aan het baden bent.

Natuurlijke materialen

Natuurlijk heeft niet iedereen, zoals hierboven, de beschikking over een badkamer die grenst aan een tuin of patio. Op deze foto zien we de badkamertrend om natuurlijke materialen te gebruiken terug op meer behapbare schaal. Met een houten vlonder in een moderne badkamer breng je het beste van die twee werelden bij elkaar. Niet alleen brengt het houten vlonder enige warmte in deze strakke ruimte, ook is het een mooie manier om de twee delen van de badkamer van elkaar te scheiden. Deze badkamertrend is niet alleen door te voeren in het gebruik van materiaal, verschillende functies in de badkamer zijn ook prachtig te onderscheiden middels het gebruik van kleuren. Op naar de volgende badkamer trend.

Colorblocking in de badkamer

Moderne badkamers van homify Modern

Colorblocking, het gebruik van effen kleurvlakken, is alweer enige tijd een bekende modeterm. Extra interessant om te zien dus dat het concept ook in de badkamer trends zijn entree gemaakt heeft. In deze badkamer is gekozen voor een sterk staaltje persoonlijke statement door voor het badkamermeubel in deze kleine badkamer voor fel geel te kiezen. Deze badkamer is wellicht een stap te ver, maar qua badkamer trend is het een sprekend voorbeeld van het gebruiken van kleur om leven te brengen in de badkamer. Een badkamer mag hiermee ook een zeer persoonlijke touch krijgen, en felle kleuren hoeven daarbij op geen enkele manier geschuwd te worden.

Verlichting in de badkamer

Ledverlichting zien we inmiddels door het hele huis en het is daarmee geen volledig nieuwe trend. Toch vinden we het in dit ideabook van belang ook de ledverlichting binnen de badkamer trends aan te halen. Het gebruik van ledverlichting is namelijk een heerlijke manier om een strakke badkamer om te toveren tot een geheel gepersonaliseerde plek. De plaatsing van de ledverlichting en de kleur ervan zijn makkelijk aan te passen en daarmee is ledverlichting een prachtige manier om de badkamer tot de persoonlijke ruimte te maken die het in essentie is. Een badkamer trend om rekening mee te houden, want ledverlichting wordt constant doorontwikkeld.

De industriële badkamer

Garage Loft Industriële badkamers van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Ook op deze foto zien we terug hoe trends uit andere invalshoeken hun invloed uitoefenen op de badkamer. Waar we eerder zagen hoe een badkamer trend voortkwam uit de mode, zien we hier een badkamer trend die voortkomt uit het interieur design. De industriële look is niet meer weg te denken uit ons interieur, van de grove lampen tot een betonlook gietvloer, in de badkamer zien we er hier een afspiegeling van. In deze badkamer zien we mooie details terug in het gebruik van een oude werkbank en de koperen leidingen die nu als lichtdragers fungeren. En natuurlijk misstaat een authentiek bad op pootjes in geen enkele badkamer.

Strak en modern

Villa Biesvaren_06 Minimalistische badkamers van HOYT architecten Minimalistisch
HOYT architecten

Villa Biesvaren_06

HOYT architecten

Steeds wisselen we in dit ideabook van enigszins extreem naar de meer toegepaste versie van de verschillende badkamer trends. Op deze foto zien we een badkamer die ook tot de categorie industrieel zou kunnen behoren, ware het niet dat de trend hier niet zo extreem doorgevoerd is. In deze badkamer is het vooral de grijze achterwand, de functionele verlichting en de strakke wasbakken die een zeker industrieel gevoel oproepen. Met deze badkamer laten we zien dat kleine en subtiele aanpassingen op het klassieke thema ook een geheel eigen basis voor een persoonlijke badkamer kunnen vormen.

De vintage badkamer

Voorbeelden Rustieke badkamers van Retroloekie Rustiek & Brocante
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Hierboven noemden we al de mogelijkheid te variëren  op het klassieke thema van de badkamer. Hier is dat knap gedaan door het subtiel plaatsen van een sprekend vintage behang. We kijken hier naar een originele inbouwkast in de badkamer die nieuw leven is ingeblazen. Een mooie badkamer trend om te benoemen omdat niet alles dat trendy is, zo zagen we ook in dit ideabook, strak en modern hoeft te zijn. Een kleine vintage aanpassing in de badkamer brengt weer een geheel eigen identiteit met zich mee.

Loungen in je badkamer

Sealskin duka 5000 douches Moderne badkamers van Sealskin Modern
Sealskin

Sealskin duka 5000 douches

Sealskin

Al in ons intro spraken we over de verruiming van de functie van de badkamer. Die badkamertrend zien we in deze badkamer mooi en subtiel verwerkt. De hangstoel benadrukt dat deze badkamer niet alleen bestaat als snelle overgangsruimte tussen werk en welverdiende nachtrust, deze badkamer nodigt uit om de tijd te nemen, een boek te lezen of van het uitzicht te genieten. Deze badkamer trend, hier klein uitgevoerd, maar in de volgende voorbeelden van steeds meer uitgesproken formaat, is er een met veel mogelijkheden. Zelfs in de kleinste badkamer kan er een aanpassing naar het voorbeeld van deze badkamer trend gedaan worden, al was het maar het gebruiken van lekkere producten waar je even de tijd voor moet nemen.

Neem de tijd

Badkamer Heerhugowaard Baden Baden Interior Moderne badkamers van Baden Baden Interior Modern
Baden Baden Interior

Badkamer Heerhugowaard Baden Baden Interior

Baden Baden Interior

Ook deze badkamer heeft een uitgesproken relaxte sfeer. Het haardvuur, de luxe hanglamp, maar zeker ook het prachtige bad geven deze badkamer een eigen identiteit. Hoewel de luxe van deze badkamer op zichzelf geen nieuwe trend genoemd mag worden, past het gevoel hier een eigen rustoord te creëren wel degelijk bij de laatste badkamertrends. Deze badkamer is er wederom een om tot rust te komen en te genieten van het knisperende haardvuur.

Een eigen spa in de badkamer

Wellness douche- en stoomcabine Klassieke badkamers van Intermat Klassiek
Intermat

Wellness douche- en stoomcabine

Intermat

We eindigen met een luxe, maar ook hier weer zeer haalbare optie binnen de badkamertrends: het aanbrengen van extra functionaliteiten binnen de badkamer. Hier zien we dat gekozen is voor het plaatsen van een extra dompelbad, mogelijk met een jacuzzi functie. Door het bieden van extra functies binnen de badkamer wordt het vanzelf een plaats in huis om meer ruimte door te brengen. En in deze jachtige tijden is dat nou precies wat we als mensheid nodig hebben: meer ruimte voor onszelf. Ruimte voor ontspanning, om even uit de waan van de dag te stappen. Alle badkamertrends die we tot nu toe in dit ideabook gezien hebben, doen dat op hun eigen manier.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!