Oud huis met een grote verrassing | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oud huis met een grote verrassing

Johan van Dijk Johan van Dijk
Maison Frie au Four Moderne huizen van CCD Architects Modern
Loading admin actions …

Een oud huis met een grote verrassing: als je wel eens vaker projecten op homify bekijkt, dan weet je dat zoiets van alles kan betekenen! Een spa of een sauna, een bijzonder zwembad of een spectaculaire wijnkelder. Al die dingen zal je bij dit huis tevergeefs zoeken. De grote verrassing zit in dit geval in de bijzondere uitbreiding die bij het huis tot stand is gekomen en vooral ook in de prachtige binnentuin die daarbij is aangelegd. Wederom een prachtig stukje architectuur van Britse bodem. We gaan snel kijken hoe mooi dit werk van de architecten van CCD Architects is.

Romantisch oud huis

Maison Frie au Four Rustieke huizen van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

Een romantisch oud huis op het Engelse platteland: alleen het asfalt op de weg verraadt dat de foto in deze tijd genomen is. Voor de rest ademt de woning dezelfde sfeer uit als in de periode toen die ooit gebouwd is. Een robuust bouwwerk met gemetselde natuurstenen. Door de grootte heeft het huis een bepaalde allure, maar van enige vernieuwing of verbouwing is vanuit dit perspectief geen spoor te vinden. Maar wacht maar tot we ons naar de andere kant gaan begeven!

Landelijk en modern

Maison Frie au Four Moderne huizen van CCD Architects Modern
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

Snap je de verrassing nu? Het gaat om deze prachtige uitbreiding en de schitterende tuin. Er is hier zonder enige twijfel sprake van een zeer geslaagd eclectisch huwelijk! Met zowel traditionele en landelijke als moderne elementen is er een schitterende woonkeuken achter het huis verrezen en is daarbij een heerlijke landelijke tuin aangelegd. Zelfs als je al heel wat grote schuifdeuren voorbij hebt zien komen dan verbaas je je nog over wat hier mogelijk is. De gehele muur aan de tuinzijde is namelijk van glas en open te schuiven waardoor de keuken bij mooi weer een buitenkeuken wordt!

Gezellig geheel

Maison Frie au Four Rustieke keukens van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

Een gezellig geheel, dat is wat we hier zien! En dit is een echte woonkeuken met zelfs een zithoek. Verder een gezellige keukentafel en verderop de meer formele eetkamer. Pas op deze detailopname is goed te zien hoe de landelijke en moderne elementen naadloos in elkaar overlopen. Het voelt alsof er over de traditionele en gezellige inrichting een moderne stolp geplaatst is. Juist dat moderne elementje onderscheidt de woonkeuken duidelijk van de rest van het woonhuis.

De ronde tafel

Maison Frie au Four Moderne eetkamers van CCD Architects Modern
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

Hoe zat het nog maar met koning Arthur en de ronde tafel? Als je niet beter zou weten dan zou je verwachten dat de mythische koning en zijn ridders hier elk moment aan kunnen schuiven. Een moderne witte overgang leidt hier naar de halfopen eetkamer, die verder opvalt door een traditioneel landelijk-klassiek uiterlijk. Met de dikke natuurstenen muren is het hier heerlijk koel om in de zomer van een uitgebreide maaltijd te genieten als de zon een beetje te fel is. En in de winter is het juist warm en gezellig om hier aan te schuiven.

Lounge

Maison Frie au Four Moderne keukens van CCD Architects Modern
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

Buiten zien we een heerlijke lounge en verraadt ook de tuin een aantal moderne elementen. Zoals de begroeide metalen tuinafscheiding bijvoorbeeld. Ook vanuit dit perspectief zie je heel goed de moderne elementen in de keuken zelf. Door de soberheid van deze moderne stijlkenmerken passen ze hier perfect in de omgeving.

Vijver

Maison Frie au Four Moderne huizen van CCD Architects Modern
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

Ook de kleine vijver is een schitterend plaatje om te zien, zeker als het donker begint te worden! De glazen constructie die naar de achterdeur leidt is weer zo’n verrassing die je hier eigenlijk helemaal niet verwacht, maar het geeft een prachtig effect!

De deuren dicht

Maison Frie au Four Moderne huizen van CCD Architects Modern
CCD Architects

Maison Frie au Four

CCD Architects

De deuren zijn inmiddels grotendeels dichtgeschoven en zo te zien komt de bekende Engelse regen de planten in de tuin van water voorzien. Maar zoals we al gezien hebben is het ook absoluut geen straf om hier binnen te moeten zitten. De bewoners kunnen waarschijnlijk hun geluk niet op in zo’n prachtige omgeving als deze.

Ben je gegrepen door de charme van oude Britse huizen? Laat je dan ook door dit project meeslepen!

Oud en nieuw als prachtige combinatie? Laat het ons weten als je daar ervaring mee hebt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!