Welk soort interieur is geschikt voor kinderen? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Welk soort interieur is geschikt voor kinderen?

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische kinderkamers van HBA-rchitects Minimalistisch
Loading admin actions …

Als je kinderen krijgt verandert er veel, zo niet alles. En dat geldt zeker ook voor je interieur. Want stemde je eerst alles af op je eigen smaak en wensen, nu moet je ook rekening houden met de kleine. Daarbij moet je aan veel meer zaken denken dan alleen veiligheid. Een interieur moet een kind geborgenheid bieden, maar ook uitdagen en stimuleren om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Zorg er dus voor dat het gezellig is in huis, dat het geen chaos wordt door alle spullen die door het huis slingeren. En creëer voor het kind een eigen plek om te spelen en te werken. Maar laat het kind zich altijd verbonden voelen met de rest van het huis.

Meer gezelligheid, minder steriel

Richmond Full House Refurbishment Minimalistische woonkamers van A1 Lofts and Extensions Minimalistisch
A1 Lofts and Extensions

Richmond Full House Refurbishment

A1 Lofts and Extensions

Voor een strak minimalistisch en wit interieur is heel veel te zeggen. Maar als omgeving voor een kind is het misschien niet optimaal. Kinderen zijn meer gebaat bij gezelligheid en een huiselijke sfeer. Zorg dus voor lekkere hoekjes waar ze met een deken boekjes kunnen lezen. Of een fijne plek in de vensterbank waar ze naar buiten kunnen kijken en kunnen wegdromen. Creëer een plek waar je als gezin samen kunt zijn, boeken kan voorlezen, spelletjes doen en gezellig kan kletsen.

Opgeruimde kamers door bergruimte

Spelen doen kinderen natuurlijk het allerliefst. Zowel binnen als buiten. Zorg dat er genoeg ruimte is om te spelen en genoeg middelen. Maar misschien wel minstens net zo belangrijk is dat alles ook weer netjes opgeborgen kan worden. Als alles rondslingert wordt het onoverzichtelijk en chaotisch. En dan zien de kinderen door de bomen het bos niet meer. Als alles netjes opgeruimd is en zijn eigen plek heeft, weten kinderen altijd precies waar hun speelgoed is. Zorg er wel voor dat ze het ook zelf makkelijk kunnen opruimen, dat scheelt een hoop werk en frustratie.

Gevaarlijke voorwerpen verstoppen

Woonhuis Ter Borch, Groningen Moderne woonkamers van De Zwarte Hond Modern
De Zwarte Hond

Woonhuis Ter Borch, Groningen

De Zwarte Hond

Naast het opruimen van het speelgoed van de kinderen is het ook zaak om de rest van het huis netjes en veilig te houden. In dit Ideabook lees je alles over een veilig huis voor je kinderen. In het kort komt het erop neer dat je alles wat je kind kan schaden goed moet opbergen en tegelijkertijd ook aan je kind moet uitleggen waarom ze niet met bepaalde dingen kunnen en mogen spelen. Dus alle giftige stoffen zoals schoonmaakmiddelen veilig achter slot en grendel. Hetzelfde geldt voor medicijnen. En loop eens door je huis en evalueer welke scherpe, puntige of zware voorwerpen gevaarlijk zouden kunnen zijn en of er wellicht een plek is waar deze dingen geen gevaar voor je kind vormen.

Plekken om te knuffelen

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Scandinavische woonkamers van Ookinhetpaars Scandinavisch
Ookinhetpaars

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids

Ookinhetpaars

In het verlengde van de eerder beschreven te creëren gezelligheid is het van belang plekken in te richten waar geknuffeld kan worden. Met knuffelen worden de familiebanden sterker dan met wat dan ook. De plekken waar je met je kind kan knuffelen zijn natuurlijk eindeloos, maar denk aan de bank, een plek in de kinderkamer. Of je kan een hangmat ophangen waar je met het hele gezin in kan. Ook de tuin of het dakterras zijn uitermate geschikt om te knuffelen. Lekker samen in de zon zitten of ernaar kijken hoe deze ondergaat. Kortom, er kan niet genoeg geknuffeld worden dus richt daar zeker één of meerdere plekken voor in.

Plek voor huiswerk

Maar het leven is natuurlijk niet alleen rozengeur en maneschijn. Er moet zo nu en dan ook gewerkt worden. Een goede plek om huiswerk te maken is dus zeker aan te raden. Natuurlijk kan je een bureau neerzetten in de kinderkamer, maar daar is ook veel afleiding. Een wat meer centrale werkplek is dus wel zo handig. De alwetende ouders zijn dan nooit ver weg in het geval het kind er niet uitkomt. En er is een beetje supervisie om ervoor te zorgen dat alle sommetjes en opstellen ook keurig op tijd af komen.

Niet te geïsoleerd

Het is goed voor kinderen dat ze op zich zelf kunnen zijn. Te afhankelijk, daar is nog nooit iemand beter van geworden. Maar helemaal geïsoleerd spelen of werken is ook niet fijn. Zorg er dus voor dat er speel- en werkplekken zijn waar het kind in contact blijft met de rest. Even iets vragen of sparren is naast nuttig ook gewoon heel gezellig. Leuke, gezellige en stoere kinderkamers kan je hier bekijken. En deze professionals denken graag met je mee over de perfecte kinderkamer.

Is jouw interieur geschikt voor je kind? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!